SM Gafsele - SILVER

Sista dagen på SM:et sov jag rätt gott. Jag kan inte påstå att jag kanske var särskilt klarvaken under förmiddagen… Varför? Jo-ooo, för första gången i mitt liv smakade det inte så gott när jag borstade tänderna. Jag vet inte alls var min tanke var, men jag tog tuben ur necessären och kleta på en stor klick på tandborsten och började genast borsta tänderna samtidigt som jag gick från rummet mot toaletten. Jag tyckte det smakade lite konstigt… Och jag insåg direkt att det jag tagit var handsalva… Bläk! Det värsta av allt var att jag hann borsta hela munnen innan jag insåg att det inte var tandkräm. Jag fick riktigt brått med att springa tillbaka till rummet och haffa tandkrämen och kuta direkt till toan och skölja och borsta ur munnen ordentligt.
 
Nå, till tävlingen. Jag hade bestämt mig för att byta runt i spannet, då jag tyckte Tióne var lite halvseg dagen innan. Hon hade lite slack lina och jag bestämde mig för att testa Elora i led. Hon har ändå gått i led två gånger hemma och det har funkat. Då var jag tvungen att möblera om resten av hundarna och jag bestämde att köra Airk och Haldex i wheel och Tióne och Tirith. Spännande värre med Tirith som löpte. Fick hjälp av Peter igen att köra fram släden, så jag själv kunde hålla selen på Airk så han lugnade sig lite. En handler längst fram och en på tikarna och en som höll Haldex också, så det kändes tryggt.
 
Hade glömt att lägga i kameran i GoPro-hållaren, så jag skulle fixa det, men fick den lilla svarta plastsaken som stänger luckan i handen och det var inte långt kvar till start, så jag bestämde mig snabbt för att strunta i det. Starten gick och hundarna for iväg och det kändes bra. Det tog inte lång tid dock innan Haldex, som är vänsterhund, trampade över stamlinan och hamnade på samma sida som Airk. Jag försökte massor med gånger att köra fram släden så han skulle trampa tillbaka och också att lyfta över stamlinan med min säkerhetslina, men utan resultat. Så jag drog ner ankaret och det blev tvärstopp och så sprang jag fram och kastade över Haldex på högra sidan.
 
Efter det var jag väldigt noga med att hålla linan sträckt, så han inte hamnade på fel sida igen, för det visste jag att jag inte hade råd med. Det var Dalia som jagade idag. Jag jagade ingen, för jag vet att vi inte har nån chans mot Marie med den träningen vi har. Vi körde på och jag tyckte att de gick ganska bra ändå. Jag var helt övertygad om att de skulle tvärdö den sista dagen, men vi lyckades faktiskt hålla undan från Dalia, även om jag såg henne skymta i bakgrunden när jag var på den långa målrakan. Silvret var bärget hem till Johan och Ulrik!! Tjohooo! Ulrik fick genast pengen runt sin hals och han blev glad över den fina saken. Sen dreglade han på den.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback