Stopp, igen

Hundkörningen blir lidande pga strömlösheten. Det går inte att träna hundarna utan att ha ordentligt med vatten så de får tillräckligt i kroppen. Det är heller inte kul att vara ute och köra hund och bli svettig, utan att ha något vatten att duscha i. Åh, jag hoppas verkligen att vattnet kommer tillbaka till helgen, för jag vill träna hundarna.

Hundträningen har varit o-okej hela hösten tycker jag på grund av is och skador på Attor där man inte kunnat lämna honom hursomhelst. Att Attor skulle bli skadad två gånger hade jag ju inte riktigt räknat med. Å andra sidan hade jag inte räknat med att han skulle proppa i sig en leksak heller, så han skulle vara tvungen att operera magen. Olyckor händer, så är det ju bara. Men det känns som att vi haft en riktigt dålig start på hundträningen.

Nu hoppas jag att den ska fungera bättre resten av säsongen. Igår tog jag bort stygnen på Attor. Först var jag tvungen att vänta tills han hade somnat. Alla som träffat Attor vet att Attor är en hund som knappt kan vara still. Så först fick han somna, men han tyckte väl inte att jag skulle vara där och pilla under ögat, så det tog säkerligen 30-40 minuter innan jag hade lyckats ta de tre stygnen som satt kvar. Nåt stygn hade han nog lyckats få bort själv, för det som satt i dränet tog jag bort. Men med mycket tålamod så gick det bra och på de sista två stygnen gick det ganska fort. Så efter att de var borta blev det pusskalas och OJ så glad han var då.

Så Attor sätter inga stopp för hundträningen längre och nu är det bara att vänta på att strömmen ska komma tillbaka. I morgon bitti ska jag, återigen, ringa till Härjeåns Energi för att höra vad de vet. Jag har ringt varje dag, men varje dag har de inte kunnat ge ett svar på hur det ser ut. Inte ens om de varit i Fjällandet och tittat på hur det ser ut hos oss. Mest synd tycker jag om en granne, en farbror som är sängliggandes som har hemtjänst varje dag, två gånger om dagen. Han har bara bergvärme och vanligtvis brukar det alltid vara upplyst i hans hus. Jag tycker väldigt synd om honom. I mitt hus är det 7 grader just nu och det är inte varmt, så hur hemskt måste det inte vara att inte kunna göra något? för att få lite värme i huset? Det måste vara hemskt...

1 Anneli skriven

Usch vad trist! Hoppas elen, värmen o vattnet kommer tillbaka snart! Ni får skaffa en bra gasolkamin så ni håller värmen när vinterstormarna drar förbi. Och ett stormkök att koka soppa på! :) Hoppas hemtjänsten kunnat erbjuda grannen nån tillfällig uppvärmning eller att han får bo på nåt äldreboende så länge. Tur att du har vandrande värmekällor - som gärna delar soffan med dig! VARMA kramar

3 Mari skriven

Fy så trist att vara utan vatten, ljus och värme så länge. Vi tyckte det var illa med det knappa dygnets el-stopp som vi hade för några veckor sedan. Ljuset går ju rätt bra att vara utan men värme och vatten saknar man fort! Hoppas du får tillbaka elen till helgen.

2 Anonym skriven

Bra träning inför fjällturerna i vinter...:)

4 Ylwa skriven

Så jobbigt, hoppas att du snart har strömmen tillbaka. Du får skaffa ett spritkök ....som anonym sa...då kan du laga mat och så får du lite övning inför långturerna. Lite skämt åsido, jag håller tummar och tår för att ni snart har ström igen. Allt blir så mycket enklare då.

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: