Fjällandsnytt

Det har varit skönt att vara lite ledig. Det kändes nästan som hela helgen, om än att den här dagen har gått lite för fort. Men jag fick sova ut åtminstone och jag och katten Meleia hade mysmorgon tillsammans. Så härligt :-)

Det är fullt ös i hundgården med tre tikar som löper suktar hanarna... Nu har det iaf lugnat ner sig lite grann, för några dagar sedan fick jag inte ens sova ordentligt. Urk, vad det är jobbigt med löp. Silve som numera bor inne på heltid är knasig när han är därute. Idag t ex fick han vara ute större delen av dagen och han stod bara och skällde hela tiden. Men inne har han visat sig vara lugn, så det känns skönt. Vid tidigare löp har det inte ens gått att ha honom inne, då han hela tiden har pipit och hållt låda.

Den här dagen har jag ägnat åt tvättmaskinen. Det har tvättats kläder, selar, linor, necklines och nu så här på kvällskvisten ligger det en matta där och snurrar. Det är skönt att få rent bland alla hundgrejor som blir så smutsiga den här tiden på året. Tacka vet jag när snön kommer. När släden åker fram och man får köra i kallt väder, med en massa kläder på, så man inte ska frysa. Ändå fryser man om händer och ansikte, men åh, vad jag längtar dit.

Hundkörningen har gått lite sisådär på sista tiden, men vi har kommit igång igen, så det känns bra. Jag har äntligen bestämt mig för hur jag ska köra i vinter och det blir sprint det här året också. Men sannolikheten för att vi kliver upp i 6-spannsklassen är stor. Frågan är bara om jag ska köra alla tävlingar i den, eller bara testa nån. Jag tänker på unghundarna och att det inte ska bli för mycket för dom. Tiden fram till tävlingarna får avgöra hur det ska bli. Men det känns skönt att ha bestämt sig för att tävla. Och vilka tävlingar har jag också bestämt.

Igår körde jag Tirith i led tillsammans med Tióne och det är kul att se hur pass bra hon klarar den positionen. Då körde jag med 3hjulingen och bara ett 3-spann. Idag blev det atv:n och alla 7 hundar. Tanken var att ha Tirith längst fram igen, men hon är så mjuk och tycker att allt liv som blir när hundarna börjar komma i spannet är lite för mycket, så troligen får hon gå i led när jag kör småspann istället. Så bygger vi upp förtroendet. Niro var inte alls snäll i starten idag och dängde på Nato så mycket han bara kunde. Usch, vad jobbig han är när han håller på så. Nato var smart och bara duckade...

Valparna börjar bli stora. I Finland har the none-theme litter's halvsyskon fötts. Jenni Hasa på kennel Kefeus var och parade sin tik med Gretzky. Grattis säger vi till dom. Nu till helgen ska Floppy flytta... Ja, det är Pilen alltså. Hans öron hänger på halvstång och han är bara såå söt. Min kull får passa sig rätt ofta för damen som bestämmer. Hon kan vara rätt vass på de andra och dänga till dom titt som tätt.

Nu är det bara kväll och snart är det dags att sova. En arbetsvecka på fyra dagar och sen... SEN har jag semester :-) Äntligen! Hela tolv dagar ska jag vara ledig och jag kan lova att det är tolv efterlängtade dagar. Då ska jag minsann leva livet och baara softa och ha det gött.

1 Mari skriven

Hoppas du får en riktigt skön och mysig ledighet. Fin bonus att vara ledig nu under hösten.

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: