Små blir större


Tiden går fort. Kanske går det lite saktare numera, då jag har gått ner lite i arbetstid. Det känns redan väldigt skönt att få liite mer tid för hemmet och hundarna. Jag är inte helt slut när jag går från jobbet och det känns riktigt, riktigt bra. Här hemma växer småttingarna och blir bara större och större. Trickster har börjat uppföra sig riktigt duktigt och kan numera sitta ned när han ska få sin mat, mycket tack vare Johan som kämpat med honom att ta det lite lugnt. Trickster vet nämligen inte vad ordet lugn betyder. Men det bådar gott inför framtiden.... Att han kommer bli en hejare i spannet har jag ingen tvekan om alls. Det ska sannerligen bli spännande att se vilken position som kommer att passa den unge vite herrn.

Just nu springer Saria och Trickster i hundgården tillsammans med Dimme, Pya och Tirith. De får umgås varje dag med de vuxna hundarna. Att de träffar alla i flocken är viktigt, så de får så mycket hundspråk som bara går, och att det är olika individer, som har olika sätt att 'snacka'. Just för Trickys del skulle jag nog säga att det är lite extra viktigt. Han är så 'på' hela tiden, så han behöver ha det där lilla extra, som ibland kan komma från någon annan än just hans mamma.

Saria är en ängel :-) Hon är så snäll och 'obråkig'. Jag ser verkligen fram emot att få börja köra in henne vad tiden lider. Jag tror att hon kan bli riktigt snabb i spannet. Hon har fysiken och är så lätt och fin i steget. Tänk att man tycker att det är så roligt med valpar, men man önskar att de ska bli stor snabbt, så man får se vad det blir av dom. Jag tycker de borde gå från 8-10 veckor direkt till 2år.. haha... Men så är det ju inte, utan man får helt enkelt njuta av valptiden, knyta band med dom och pussas riktigt mycket under tiden dom växer upp.

I morgon blir en spännande dag. Jag ska testköra Haldex en sväng. Funderar på att ta ut släden och köra två småspann. Jag har fått ta på mig att jobba i morgon, så jag är hemma vid tolvtiden. Jag håller ju verkligen tummen för att vilan han fått är tillräcklig. Jag kan inte märka av att han skulle vara irriterad fortfarande, men det är vid ansträngning jag kommer att upptäcka det. Jag ser verkligen inte fram emot en tävlingssäsong utan Haldex i vinter, men är det vad som kommer att krävas för att han ska bli bra, så får det bli så. Tråkigt, men det viktigaste är ju att han blir frisk. Men det är en stor förlust om han inte kan vara med. Så är faktum.

Det är ytterligare en tidig dag i morgon, så det är dags att ge hundarna sin kvällsmat, rasta Silve och Nova en sista gång och ta en varm dusch och sedan gå och knyta sig. Det är bäst, om jag nu ska vara pigg på jobbet.

1 Mari skriven

Håller alla tummar att det går bra imorgon!

2 Fam. Erman skriven

Oooh. Släde! Vår står på en hylla i garaget. Lycka till i morgon, och njuuuuuuuut av snö och hundar! Pussa på alla hundarna från oss!

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: