En Silve i soffan

Nu är han här igen, Silve-gubben visade bestämt igår kväll att han ville komma in igen. Så då fick han det, och jag fick återigen sova i lugn och ro, för nu hade han ju själv valt att få vara inne. Det är en mycket nöjd Silve som ligger i soffan jämte mig och gottar sig. Han verkar vara rätt så nöjd med livet, även fast han inte är med och drar i spannet längre. Men det är huvudsaken, att han är nöjd. Jag tycker det är lite tråkigt att han inte vill vara med längre, men såklart, jag tvingar honom inte.

Idag efter träningen med hundarna, fick han och valparna komma in. Vi hade det jättemysigt. Tre vovvar i soffan, det var ju knappt att jag fick plats. När Nato till slut bestämt sig för att komma upp i soffan tyckte Tirith inte att hon kunde vara sämre, så Nato låg framför mig som låg på sidan, men Tirith, ja hon stompade helt sonika upp PÅ mig och la sig på mig och på kuddarna som agerar ryggstöd. Där tryckte hon upp sig och somnade snosandes och mysandes med mig och Nato. Vilka gullepluttar dom är. Tirith är väldigt känslig och väldigt mysig. Nato är väldigt egen och personlig. Han är en sån rar liten vovve, men det är inte vem som helst som kommer in under pälsen på honom inte. Han kommer att bli en stor personlighet tror jag och han visar redan på mycket värdighet på nåt sätt.

Jag mådde så gott av att vara omgiven av gottegrisarna, så jag tror jag ska börja ta in dom lite oftare. T om Niro... jag kan ju bara kasta ut katterna under tiden, så de inte blir hundmat. Lite mer kärlek till vovvarna - och lite mer kärlek till mig. 

Träningen 
idag var rolig. Jag tog och körde två 4-spann. I det första spannet fick Loddie gå i led tillsammans med Pya och Tirith och Nato fick följa med på en tur. Vi körde kanske runt 5km, det är ju svårt att säga exakt när man inte har en gps. Jag bromsade hårt redan från början och höll tempot till Natos storlek. Han är ju trots allt inte så stor ännu, och då gäller det att ta det i hans tempo. Han har inga problem med att hänga på och han är duktig. I starten tog jag ner alla fyra hundar samtidigt och det gick bra. Loddie var betydligt lugnare i starten i led. 

Jag har testat en idé jag fick av Ylwa: Att ta bort Loddie och sätta undan henne innan man ska iväg. Jag har satt henne i hundburen istället för att låta henne stå kvar i hundgården. Eftersom att jag alltid måste ta henne och Niro sist, för att Niro drar i stamlinan och kan vara elak, och Loddie tuggar selar och måste selas i sista minuten, så är Loddies beteende under väntetiden, något... eh.. hysterisk.

Medan hon väntar hoppar hon som en besatt i hundgården och försöker ta sig ut. Hon står och krafsar på dörren och ställer sig och slickar febrilt på dörren, så man tror att tungan ska fastna om det är för kallt. Att sätta in henne i spannet först av alla är ju inget alternativ, då kommer jag inte ha några selar kvar till henne. Men det verkar som att tipset jag fick kommer att kunna fungera rätt bra, så jag ska fortsätta att testa det. Tack för tipset Ylwa!

Det kändes jättekul att se att Tirith fortfarande verkar ta det piano när jag sätter in henne i spannet. Hon bara står där, utan att vara jobbig, som storasyskonen är. Nato förvånade genom att inte bete sig som förra gången. Den här gången stod han still han också, med huvudet fokuserat på mig. Och han stod framåt, inte på sidan och tuggade linor. De var jätteduktiga, båda två. Nato fick gå i led med Pya när vi hade kanske nån kilometer kvar hem. Han är en talang. 

Sen fick Pyan gå en gång till, med räser-gänget. Dom är snabba dom. Det är ett under att jag inte vurpar under våra turer kan jag tycka, men kanske allt vurpande förra året gjorde att jag lärde mig släden. Tióne och Haldex fick gå i led idag och som vanligt blir jag alltid lika imponerad av Tióne. Idag när vi körde, på båda teamen, fick vi lite störningsövning i form av en parkerad släpvagn med en stor skoter på. Konstig sak, det där, verkade det som att Tióne tyckte, men hon är alltid nyfiken. Vi fick även nån vittring på nåt djur, för Tióne drog upp tempot så in i sjutton och just då, just där kände jag bara: DAMN!!! Kan ni inte gå SÅ HÄR på tävling??  

Tänka sig vad starka dom är ändå. Ett fjuttigt litet 4-spann. Jag längtar redan till när jag får in både Nato och Tirith och kan köra alla samtidigt. Nästa år, eller jag mena det här året,  ska jag satsa på att köpa en tobogga att ha  till träning. Då kanske Silve kan följa med också.. :-)


Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: