Vilken valborg

Jaha... här sitter man och firar valborg tillsammans med kollegan, som för övrigt slutar vid tolv, medan jag jobbar till halv tre. Jag kommer vara ganska DÖD när jag väl ska sätta mig i bilen, för att åka hemåt de 5 milen. Men det är helt okej... jag ska ringa kollegan och kolla om hon är vaken, så kan jag få höra alla smaskiga detaljer från när hon var ute ikväll.

Men just nu så sitter vi här, tillsammans och tycker det är hyggligt drygt med fulla kunder som ringer in...  Tidigare ikväll tog vi oss ned till SUBWAY för att köpa oss en gottig macka så här på Valborg. För min del blev det en Subway Melt med allt på förutom oliver(yuk)! På väg tillbaka till jobbet, med mackorna i tryggt förvar i våra påsar, såg vi en polis som kollade id-leg på några ungdomar medan den andra polisen hällde ut ölen för dom...

Vaggeryd

Här kommer en rapport från utställningen. Det blir bara bilder på mina egna hundar här och när tid finnes skall jag sätta mig ner och göra ett album av alla de hundratals bilderna som fanns på min kamera när dagen var slut.

Men jag vill börja med att säga TACK till alla mina valpköpare! för att ni är så underbara och omtänksamma och hjälpsamma med den här yrhönan, som oftast bara rantar runt som en galning när det är utställning(det känns så iaf).

Ni är alla helt fantastiska!!Jag hade anmält tre hundar: Niro, Haldex och Tióne. Pya fick inte vara med pga dräktighet, så avelsklass fick vi avstå. Martina hade anmält Quaddie också, så hon ställde henne själv. Alla Shejrix-valpar ur första kullen var anmälda, vilket var otroligt roligt.

Syncro fick gå ut först och fick en sån superkritik, men tyvärr var han hela 3cm för hög, vilket resulterade i en 0:a i pris. Verkligen synd, för han är jättefin och rör sig mycket bra.

Visko och Exxa fick båda två en varsin 2:a. För dagen alldeles för tunna och lite för outvecklade.

Matic fick en 1:a och sen ett CK, men i bästa tik klassen hette det helt plötsligt att hon inte alls det skulle haft ett CK, så det tog dom tillbaka och hon fick ett HP istället. I konkurrensen placerade hon sig på en 3e plats.

Atto fick även hon en 1:a och HP. Hon placerade sig också i konkurrensen, på en 4e plats.


Mina hundar var anmälda i bruksklass.
Nu får de ju gå där, för att vi klarat att få pris i draghundprov 3.

Niro fick en etta och kom på reservplatsen. Inget CK dock.


I bruksklass fick jag hjälp av Mari med Haldex. Tack så jättemycket för all hjälp Mari!! Haldex skötte sig ganska så väl, inte riktigt på hugget, men tillräckligt för att få ställa sig på andra platsen och få ett CK. Haldex kom även på BHKL2 när det var dags för bästa hane. Mycket roligt. Hanen som vann rörde sig fantastiskt bra och vi säger grattis till ägarna Sandra och Adam på kennel Huskylyan.


Martina med Quadra

Martina visade Quaddie i unghundsklassen och tror ni inte att de gick och ställde sig på första platsen!!! Gud vad roligt!! Så det blev ett CK där också och i bästa tik, kliver Quadra till och med upp och ställer sig på 3e platsen.

Jag och Tióne i full fart


Tióne och jag kämpade på. Tióne är lite som sin mamma. Utställning är inte världskul, men hon gör det. Vi kom 2a i bruksklassen och fick ett CK. Och sen gjorde hon en motsvarande Haldex och kliver upp och ställer sig som andra bästa tik. Helt otroligt roligt kändes det!! Stort grattis till Ylwa och Gunne som fick sitt SUCH!Vi ställde upp i uppfödarklass med tre andra uppfödare. Tufft motstånd av Ylajärvis, Broscheit och Starax. Skulle vi ta det? Tióne - Haldex - Matic - Quadra fick kämpa om att ta hem det, vilket vi också gjorde!!! Sen kan jag bara tacka Ylva Malmberg för att hon skrek på oss när det var final i uppfödarklass... ehm.. noll koll.... Förra året glömde jag att ställa upp där, för hur sjuttsingen ska man komma ihåg finalerna? när man aldrig är där, vanligtvis?? Det är inte så lätt! Men nu hann vi, tack vare Ylwa, så tack Ylwa, för att du hojtar så bra ;-)  Där tog samojederna hem det och vi kom på andra plats.


Den här semestern har varit fylld av både det ena och det andra. Jag har haft jättekul! Mera blogginlägg om Smålandsresan kommer, så småningom...Och vilken helg!!

Nu är snart min mini-semester till ända och jag är hemma igen. Trött och rätt så sliten känner jag mig. Faktum är att jag inte har någon vidare lust att blogga ens. Det känns som att jag inte orkar, helt enkelt. Idag kom jag hem ganska tidigt ändå, med bilen fylld av valplåda, blomlådor och halm som jag hämtade upp hos Malin.

Glädjande besked är att Pya är dräktig. Ultraljudet i fredags visade det och veterinären räknade till minst 7 valpar. Han trodde 8, men sa att jag skulle ställa in mig på sju, så skulle jag inte bli besviken :-)

Utställningen gick jättebra, men jag gör ett inlägg om den lite senare...


Sen bloggI söndags efter att David och Mia hade åkt hemåt Blekinge, var jag rätt däckad under dagen, men på kvällen när temperaturen sjunkit lite grann, bestämde jag mig att ta ut ALLA hundarna på en liten cykeltur. Och vilken känsla det var att kunna köra alla hundarna samtidigt utan att egentligen känna mig skrajsen för att jag skulle få trassel och för att det skulle bli slagsmål i spannet. Det är ju stora anledningen till att jag ville omplacera Tiwas från första början. När man har så få hundar, är det verkligen inte roligt att ha två stycken, där den ena verkligen vill ta kål på den andra.

Rapporterna från Karlskrona känns helt otroliga. Det går jättebra och Tiwas och Visko verkar ha funnit varandra ganska bra och sover jämte varandra i soffan. Draget går super vad det verkar och det känns bara nästan för otroligt för att vara sant. Starten för Tiwas i det nya hemmet är över förväntan, som Mia och David själv säger, och det känns verkligen som att hon hamnat på rätt ställe. Jag håller tummarna för att det ska fortsätta i samma anda.Efter att jag kört alla hundar på den lilla 3hjulingen, släppte jag bara in alla i hundgården och också det var en helt fantastisk känsla jag inte upplevt på länge. Inget tjafs och inga hundar med ragg på ryggen. Oj, så skönt!!

Jag hade cykeldatorn på cykeln, men eftersom jag sitter i Orsa kan jag inte lägga in tiderna. Det gick fort iallafall, så fort det kunde gå med Silve i spannet. Det märktes klart och tydligt att han inte riktigt hängde med och det var uppenbart att han jobbar mycket bättre på snö än på barmark. Jag fick bromsa det bästa jag kunde på cykeln. Vi körde samma runda som David och Mia gjort, så den är lite över 7 kilometer. Mitt i skogen mötte vi skogsmaskiner som håller på att avverka. Inga problem med styrningen heller, men vid det här laget känner jag mig helt tvärsäker på att komma åt rätt håll när ja ghar Tióne i led. Hon är bara helt enkelt helt fantastisk!

Länk

Trevlig läsning finns på nedanföljande länk


http://www.visko.wordpress.com


21 april

Oh... btw... idag firar jag 1 år på Eniro :-)

Och ett fint inlägg om Silves mamma, på Silves uppfödares blogg finns att läsa... här

Ylajärvis SM FramHär är han igen. Snyggingen som ska flytta till mina vänner och valpköpare, Joakim och Mari. Så från att ha varit jämtlänning ska han bli skåning. Jag hoppas det skall gå bra. Idag när jag kom hem från jobbet var det en liten söt Fram som sprang runt ute på gården. Han hoppade visst över hundgården. Jag öppnade bara bildörren och ropade på honom så kom han gladeligen fram till mig. Sen gick vi in i huset och då bara släppte jag in honom, så fick han träffa katterna.

Natten som var fick jag lov att ta in honom, för det gick inte att ha honom ute. Han sov i buren och var lugn och fin. Ute hade jag lämnat Niro på koja kätting och när klockan var tre på natten hade jag en konstig dröm och det tog ett tag innan det sjönk in i mitt medvetande.... "Oooouuuuuu... Oooouuuuuu...." Niro satt och grät för allt han var värd, så för att slippa eländet var det bara att klä på sig och gå ut för att sätta in honom i hundgården. Väl nere i trappan, trött och dan... gick jag nästan på en flygande dammtuss, eller nåt. Trodde jag iallafall!

Istället, när jag kikade närmre på den svävande saken, såg jag att det var en megastor äckelspindel som sänkte sig ner från taket i sin spindeltråd. *urk* Jag sprang iväg för att hämta ett glas och ett papper, för att fånga den. När jag kom tillbaka hade den firat sig ned till golvet redan och jag hann precis sätta ner glaset så den sprang rakt in i glaset. Pappret satte jag över, sen slängde jag ut den genom fönstret.

Sen ut och in med Niro i hundgården, tillbaka in och sova några timmar, ända till Fram ville gå ut, en hel halv timme innan jag skulle upp. Så det var bara att klä på sig igen och ut. Sen fick han gå in i hundgården. Inte glad åt det. Nu slipper Fram vara i hundgården, han är inne med mig och katterna. Inatt får han sova i buren tror jag. Vi har varit ute och fotat honom lite och jag har bara en sak att säga; Han är riktig liten stjärna!! Så trevlig och så snygg! Jag tror att mina valpköpare kommer bli supernöjd med den här hunden, för han är en riktig liten charmör.

På tillfälligt besök


Är den här killen, Ylajärvis SM Fram

Han är på väg ner till Vaggeryd och hänger med mig, kanske hela vägen ner, kanske stannar han i Orsa hos sin uppfödare om hon ska ner till Vaggeryd. Själv ska jag ju ha 'pit-stops' hela vägen den här resan. Så det kan bli tufft.

Mer blogg sen, nu orkar jag inte helt enkelt utan måste gå och göra mig klar för sängen. Öronproppar blir det i natt misstänker jag, han är lite pipig, men inte så konstigt på ett nytt okänt ställe. Han har Tióne som sällskap, men det verkar inte hjälpa särskilt mycket. Jag hoppas han lugnar ner sig, annars måste jag ta in honom...

Blekinge-tjejen

Nu är det bara soft söndagkväll kvar av helgen. Och om några dagar är det dags för mig att packa in alla hundar och ge mig av neråt landet, för att nästa helg gå på årets första utställning, i Vaggeryd. Jag ser fram emot det.


En helg full av fart och fläkt, hundsnack och lite sömn

Men nu i helgen hade vi besök av David och Mia, som har Shejrix Visko. Och jag passade på att låta dem prova på att köra lite hund. Jag hade nog aldrig släppt mina hundar till någon lite mer oerfaren i höstas till exempel, men efter den här säsongen upplever jag att mina hundar har blivit så pass bra och lugna, att jag kände mig ändå säker på vad jag gjorde. Naturligvis körde jag följebil efter spannet, för att kunna vara med och hjälpa, om det skulle behövas.

David fick gå ut först. Jag valde att ge honom ett ganska starkt spann. Med Tiwas i led med Niro och Haldex bak med deras egen Visko, kände jag att han får ett bra spann som jobbar på bra. Lite trassel ett par gånger råkade David få, mycket pga oerfarenheten att läsa hundarna, men till försvar, så är det faktiskt inte så lätt att läsa någon annans hundar. Han gjorde ett bra jobb tycker jag, med tanke på att han inte kört så många hundar som i jämförelse med deras egna är mycket erfarna vid det här laget. Det är stor skillnad.

Vi hade cykeldator på cykeln, men tyvärr slutade den fungera efter ca halva sträckan, för att linan kom runt framhjulet.
3.66 km - 11.52 min - 19,20 medel - 30 max
David - rätt så nöjd efter körningen tror jag. Det var en erfarenhet rikare och nog var det lite pirrigt, sa han.Andra gänget ut

Sen var det dags för Mia att få köra en sväng. Hon fick ta järngänget - tjejorna. Det räckte med tre hundar för hennes del, hon är trots allt inte så stor. Med Pya och Tióne i led kände jag att hon fick ett säkert gäng. Det var inga problem att få in ledarhundarna i spannet, men Loddie var återigen extremt jobbig att sela. Det var värsta gången någonsin t om. Det tog lång tid att få på henne selen, men till slut gick det.Här är vägen som Mia och David körde. Det blir en sträcka på ca 7,70 km och vändningen har jag ritat ut pilar på så ni kan se. Jag var väldigt nära med bilen bakom Mia när hon vände och det var riktigt roligt att se att hundarna drog vänster, förmodligen på första kommandona, skulle jag tro. Men det får man kanske läsa om på deras egen blogg, lite senare under veckan www.visko.wordpress.com


Tjejerna var duktiga och Loddie drog riktigt bra för Mia. Tydligen är det bara för killar hon lägger av.


Så här gör duktiga ledarhundar - håller koll bakåt.

Mia hade inget trassel och cykeldatorn funkade hela vägen.
7.22 km - 27.44 min - 16.08 medel - 33,2 maxLördagen

David och Mia frågade om jag ville köra deras hundar tillsammans med Tiwas. Varför just med Tiwas undrar ni kanske?

JO, för Tiwas har för kanske en halvtimme sen, anlänt till sitt, förhoppningsvis, nya hem i Blekinge. I deras spann behövde de ha en lite mer dragvan hund och när de gjorde sin förfrågan på Tiwas behövde jag inte fundera länge på det, utan vi bestämde att vi skulle se om de tre hundarna skulle komma överens, och om de då skulle prova att ta hem henne. Efter rapport för en stund sen, har resan hem gått jättebra och de verkar tycka att Tiwas är en snäll liten tjej.


Jag valde genast att sätta Visko fram tillsammans med Tiwas. Trots allt har jag bara haft väldigt positiva erfarenheter av alla de andra syskonen jag kört dvs Tióne, Haldex, Quadra och Atto. Så jag hade egentligen inga större betänkligheter över att sätta henne någon annanstans. Och jag måste säga: Hon var verkligen jätteduktig. Jag blev väldigt glad över att jag fick prova att köra henne tillsammans med Tiwas. Bak i spannet hade vi Milou och han jobbade på ärligt och bra och passar alldeles utmärkt att ha som wheelhund.Cykeldatorn glömde vi hemma, men jag estimerar att jag körde ca 5 km och när vi kom tillbaks fick jag veta att de blivit lite oroliga för vi var borta i 20 min. Men jag, jag hade ju jättekul när jag körde det här gänget. Det går inte lika fort som med de andra gängen, men farten som Tiwas och Visko höll, är en alldeles lagom fart för Milou som går bak. Och det kändes precis som att Tiwas är precis vad som behövs i det här spannet. Visko kändes mycket glad och hemskt roligt att se att hon inte hade några som helst problem med att gå i led.TACK SÅ HEMSKT MYCKET för den här helgen David och Mia!
 
Jag har haft en mycket trevlig helg, med alldeles för mycket god mat :-)  och dom dära ostbågarna, dom tar jag nog med till Vaggeryd ;-)   men ölen, den dricker jag upp!
Tack för allt!!

Jag håller tummarna för att det ska fungera bra för er med Tiwas nu och ser fram emot att träffa er snart igen!!!! (och efter mms:bilderna jag fick nyss, så måste jag meddela att hon ser SKITNÖJD ut, där hon ligger i soffan)

Just ja... alla bilder är David och Mias


På G

Nu bearbetar jag bilderna Jennie, så det kommer snart ett inlägg :-)

05:30

Då började min arbetsdag.


Igår kom Mia och David med vovvar upp. Lite schletna var de nog allt, för strax före 10-tiden såg David ut som att han skulle däcka när som helst. Jag kände mig inte ett dugg trött, men strax före elva lyckades vi alla ta oss i säng. När de anlänt till Fjällandet, fick Visko och Milou komma in och leka av sig lite i rastgården. Det syntes mycket väl att det här var två hundar som är vana att springa på stora ytor, för det tog inte lång stund innan de hade lugnat ner sig.

Visko är sååå lik sin mamma tycker jag :-) Just för tillfället har hon ingen päls alls, för hon har precis fällt, men hon är verkligen en söt tjej med underbart vackra ögon. Jag är ju en riktig 'sucker' för de där mörka fina bruna ögonen.  Milous ögon matchar pälsfärgen på honom. Han är röd och vit och ögonen är lite guldaktiga. De fick träffa Loddie när de sprang i rastgården, det gick bra. Visko brydde sig knappt om Quadra, så det var inte så mycket att tänka på. Milou fokuserade lite mer på mina hanar, men efter en stund brydde han sig inte så mycket om dom.

Igår kväll när jag la mig, insåg jag att jag hade glömt en sak. Jag ska nämligen byta till sommardäck idag... ja, jag veet att det är tidigt, men jag kan banne mig inte åka till Småland med dubbdäck. Så idag byter jag, för nästa vecka har jag inte tid. Så jag hakade på släpet som också ska få nya däck, och packade bilen full i kartonger och grejer jag ska slänga när jag ändå är i närheten av en ÅVC idag, men sen kom jag ju på innan jag skulle sova att jag har GLÖMT att lägga in sommardäcken i bilen *suck* 

Med andra ord fick jag slita röven av mig i morse 04:20 för att hämta upp dom nerifrån 'garaget'. Hua, så jobbigt det var. Jag hade ju bara 10 min på mig, sen var jag tvungen att åka. Så det blev ett däck i vardera hand och uppför backen. Jag pustade och frustade efter de där ansträngande passen vill jag lova. Men nu ligger dom i bilen iallafall och jag kan åka direkt till däckverkstan efter jobbet. Jag slipper en extra resa på 6 mil + att jag får stå parkerad närmre stan, på platsen där det är tillåtet att ha släpvagn :-)

Vi får besök

Jag sitter i soffan och pustar ut lite. Varför? Jo, jag håller på att städa. I morgon kommer finbesök från Blekinge. Det är Shejrix Visko med matte och husse, Mia och David som kommer upp. Naturligtvis är Viskos kompis med också, Milou.

Så nu skulle jag städa för att göra lite fint, men jag tror i ärlighetens namn att jag lyckats stöka till det mer än innan. Helt plötsligt finner jag mig själv skrubbandes lister, plockandes med blomkrukor, fajtandes med äckliga spindlar, dammsugandes döda flugor, fixande med gardiner och mitt upp i alltihopa i badrumsröjet, så hoppar Panda upp på en sån där plastställning och välter hela skiten. Och mina glasögon låg där :-(   Mina nya som jag köpte i höstas... som kostade massor med tusenlappar. Och SJÄLVKLART blev det hack i själva glasen. Tack och lov så höll bågarna iallafall, tur det, annars hade jag fått knäppen. Panda blev jätterädd och sprang iväg och sen fick jag knappt ta i henne. Hon trodde väl det var mitt fel. Nu är vi 'sams' igen och hon sitter jämte mig i soffan och tvättar sig fin i pälsen inför finbesöket.

Hundarna har inte fått någon träning idag som jag hade tänkt, men vädret har väl inte heller varit så lockande.. snöat har det gjort. Jag skall strax bege mig ut och hugga lite hundkött och plocka hundbajs. Städa klart får jag väl göra när det blivit mörkt, för städa hundbajs då är inte kul. Värmen som varit har tagit hårt på snön och den försvinner relativt fort i hundgårdarna. Istället är det sörja innanför dörrarna på gårdarna och söta Haldex är tydligen väldigt renlig av sig, för han vääägrar att ens sätta en tass i den där geggan. Annat är det med Tiwas som går i hundgården bredvid. När man kommer fram till dörren där är det bäst att man blundar, annars är leran i ögat ett faktum.

Påskeda'r

Nu är påsken snart slut. Jag hoppas ni alla haft en trevlig sådan. Min egen påsk har inte bestått av flera dagars ledighet utan bara jobb alla dagar. Lite jobbigt när man har lust att vara ute i det vackra vårvädret, men det blir ju klirr i kassan :-)Det händer inte så mycket här hemma just nu. Jag jobbar ju för fullt och har inte sådär jättebra arbetstider, vilket gör att det blir svårt att träna hundarna också, ja, för att inte säga omöjligt. Tiden räcker inte till, helt enkelt. Det tar också extra tid då jag måste packa ihop hundarna och åka iväg, eftersom snön ligger kvar ner till vägen. Den stora snövallen ligger som en stor kloss och utgör ett hinder, vilket vi omöjligen kan ta oss över med 3hjulingen. På onsdag är jag ledig igen, då hoppas jag att vi kan ta en liten tur på cykeln igen... och bli leriga ;-)Pyan när vi var hos Snörokk

Annars tänker jag på och funderar om Pya möjligen är med valpar. Hon vill fortfarande inte äta sin mat ordentligt. Igår fick jag handmata henne lite. Jag tänker, är hon med bebisar, så lär hon ju få något i magen iallafall (fy vad larvig man är). Får vi små valpar här är jag övertygad om att de kommer att bli små gosemonster, som sina äldre syskon. Det är roligt att fundera på hur de skulle bli, valparna. Och om de skulle bli så bra som sina syskon, fast med en annan pappa?

Jag tror det förstås, då jag tyckte Mithril var mycket trevlig som individ. Jag fick t om se hur bra temperament Mithril har, när Ulf kommit hem från fjällturen och sen släppt ihop hundarna i två lag. Mithril gick med några hanar och jag skulle ut och rasta Pya, varpå det blev lite spänning inne i hundgårdarna(inte konstigt med en höglöpande tik i närheten). Två hanar burrade upp sig mot Mithril, men Mithril, han bara stod där och sa ingenting tillbaka, utan vred bort huvudet och verkade säga "Jag vill inte bråka".  SÅ ska en bra hund bete sig....


Mithril och jag gosar.

Hjulsäsong

Jaha, så var då barmarkssäsongen igång igen. Det är ju bara att erkänna... när man väl stått där på cykeln för första gången, fått lera sprutat i ansiktet och hela utstyrseln alldeles geggig och hundarna... ja, då ska man villigt erkänna att man längtar tillbaka till att få köra på den vita vackra snön igen. Man kan väl säga att de som går längst fram är de lyckliga när man väl har kommit tillbaka efter turen.

Min lediga dag idag och jag bestämde mig för att packa alla hundarna i släpet, åka ner till postlådorna, ta höger och åka runt, till stället där jag brukar ta upp, vanligtvis från när jag kommer från mitt hus. Det är bara det att den lilla skogsvägen som leder till den större vägen är helt täckt med tillpackad snö, och i vägen för vägen, är ju den där megastora snövallen, som inte ser ut att vilja smälta det minsta. Sagt och gjort. Hundarna blev jätteivriga när de fattade vad som var på gång. Alla ville följa med, och det helst på en gång. OJ! Vad glada de blev!!! Naturligtvis följde kameran med också....


Det blev Pya och Niro, med Silve bak som fick gå ut först.
Tid:  29 min 41 sek  -  Medel:  14,93  -  Max:  32,7  -  Sträcka:  7,70km


Titta vad smutsig Silve är. Jag är glad för att det gick så bra att gå av och ta kort på dom :-) Men notera att det är i en uppförsbacke... Mina hundar har inte lärt sig det där med att stå still på kommando, än....

Dom var duktiga. Silve stannade 2ggr dock, för att pinka...


Kolla in gottegubben, vilken skitgris :-)Andra gänget blev ju då såklart resten av hundarna. Löptikarna längst fram, Tióne och Tiwas och bak Haldex med syrran Loddie. Jag selade hundarna och satte in dom en och en och det gick suveränt bra med ledarhundarna, det är så kul att se Tiwas vara så fokuserad och stå framåt, ja, med hjälp förstås. Jag tror inte att hon klarar av det helt själv, men nån gång ska jag prova.

Tid:  25 min 16 sek  -  Medel:  18.06  -  Max:  33,3  -  Sträcka:  7,22km

Loddie var återigen jobbig att sela. Jag vette sjutton vad som tagit åt henne, hon är som en bångstyrig liten unge, som inte alls vill göra som jag vill. Fick bita henne i näsan igen, då lugnade hon ner sig lite. Hmmm.... Martina, du ska veta att du får en ouppfostrad hund tillbaka, och som inte kan gå i koppel *haha* Hon jobbade jättebra iallafall och har ju gjort det nu ett bra tag, så det känns verkligen jättebra. Det är möjligt att det verkligen var att hon var skendräktig som var problemet tidigare i vintras. Jag hoppas det. De andra hundarna jobbade också på bra, som vanligt kan man säga.

Jag har skaffat mig en ny hund ;-) Det här är Halvarg

Och själv ser man ut såhär. Tur att man hade glasögon på sig... Lerigt värre...

Ledig dag

I morgon har jag en ledig dag. Skall bli skönt. Idag snöar det :-(   Jag som trodde våren var på väg. Brrr.... När man minst anar det, slår vädret om. Tråkigt, för nu tycker jag att snön kan försvinna. När det ändå inte går att köra hund för att snön är för mjuk, då längtar man efter våren. Just nu längtar jag mest efter Vaggeryds-helgen, då jag kommer att vara ledig i 5½ dagar. Det blir som en minisemester och det känns som att den kommer att vara mycket välkommen.

Jag åker hem till min mamma så fort jag slutat  på onsdagen. Jag ska bara hem och packa ihop hundar och katter och sätta mig i bilen. Fast jag måste nog byta till sommardäck innan, både på bil och släp. Vid det laget är det nog dags också. Sen bär det av neråt landet :-)  Ska bli jätteroligt!! Lite kompisbesök är inplanerade, så jag lär väl ta telefonen och stämma av, så jag är välkommen också :-) och inte bara i min hjärna.. hehe..  ´

Ha det!     ni som är där ute i vårvädret ;-)

Ultraljud

Sådärja, då har jag bokat ett ultraljud för Pyan till den 24e april. I Jönköping :-) Man får ju passa på när man är där i krokarna. Har även bokat en tid till mig själv hos min favoritfrisörska, Sofie på Eurostop salongen. Hon är bara helt jäkla bäst!!!

Illa... hon mår illa

Kanske är det så, att Pyan mår illa. Det är  nämligen flera dagar nu som hon inte har velat äta någon mat, överhuvudtaget. Hon brukar inte rata maten, så det kan ju tyda på att hon har några små i magen. Annars är det bara vädret som gör att hon inte äter.

Apropå vädret ligger det snö kvar. Men det går inte att gå i den, än mindre köra släde i den. Så sen jag körde mitt 7-spann, har hundarna stått. Ganska lustigt att just den turen skulle bli min avslutning på slädsäsongen, vad det verkar. Jag som sa att innan säsongen var slut skulle kunna köra alla mina hundar ihop :-)

I helgen har de fått springa i rastgården, i omgångar förstås, då Tióne och Tiwas löper. Jag har heller inte mina hanar ihop vid löp, då Silve är ganska jobbig då och Niro är rätt het. Vilket betyder att Haldex lever som en kung nu, när han är ensam i en hundgård. De andra stackarna få stå på koja.

Ritningar till hundgårdarna har börjat ta form och jag funderar och funderar. Det är lika bra att bygga ordentligt nu, när jag har chansen. Det enda jag måste köpa till är en dörr. Men funderar på att köpa till några fler sektioner om jag ändå ska handla från södra delarna av landet. Vi får se. Hur som helst, ska det bli jättekul att få bygga....

God mat & Bra film

Jaha ja... någon Shorttrack, det blev det inte för mig och hundarna. Vädret var kass igår och inte var det nåt bättre i morse. Vi valde att inte åka, då det regnade en stor del av fredagen och snön kändes bara för trist... Ingen av oss hade nån lust att tävla i snömodd och fresta på hundarnas ben och tassar i konkurrens om att hetsa sig först till mållinjen... Så vi avstod - sån tävlingsmänniskor som vi är ;-)

Nåväl. Idag har vi minsann fått god mat och bra film åtminstone. Dagen började med teveslappande och sen var vi ute hos hundarna och släppte alla i omgångar, så de fick springa i rastgården. Här hemma har Pya löpt klart, Tióne har väl kommit över det högsta löpet och Tiwas verkar löpa också. Hon är en riktigt surkärring på hanarna.

Haldex är kung nu och har en hel hundgård för sig själv - finns inte en chans att jag har några hanar ihop när det är löp. Jag vet hur hetsiga alla tre av mina hanar kan vara, så det känns onödigt helt enkelt.

Har börjat fundera och tänka lite på hur jag ska bygga om hundgårdarna nu till sommaren. Att jag ska ha trägolv, ja, det har jag nog bestämt mig för, till 95% iallafall. Men sen vet jag inte riktigt än hur jag vill ha det. Måste fundera lite... Finns lite tid kvar, det är i slutet på juni och två veckor in i juli som jag tagit min semester. Ynka tre veckor bara, men så blir det. Jag har ju redan tagit en massa dagar till när jag tävlade den här säsongen. Det var det värt :-) Nu ska jag gå och knoppa... Zzz-zzzz


Shorttrack

I helgen ska vi köra Shorttracken utanför Lit. Jag hoppas det ska komma många dit, annars blir det ju mindre roligt. Mitt spann skall bestå av Tióne och Haldex i led och Niro och Quaddie bak. Jag ska låna ut Tiwas till Daniels spann. Så möts vi, behöver vi inte vara oroliga för att komma i närheten av varandra, för Pya är inte med i spannet. När shorttracken är avslutad skall vi hem och köra hund hemma. Kolla lite nya vägar som jag fått tips om :-)

Ikväll efter jobbet ska jag hämta upp hundmaten jag beställt, så det är bäst att inte glömma....