1,2,3 - GO!

Starten på dagen = sov vi länge...
Länge, länge, länge...

Så länge att jag faktiskt känner mig ganska så seg, där jag nu sitter på jobbet. Och faktum är att jag tycker idag är en rätt så skön dag ändå, för det ringer inte sådär hysteriskt mycket, som det ofta gör (och nu jinxade jag mig själv, såklart).

Sena jobbdagar sitter jag med i helgen och ett jobbpass om 7dagar i sträck. Kanske inte direkt vad man längtar efter, men vad gör man inte för att få vara ledig nästa fredag, då jag åker ner för att hämta mitt nya släp, som skall vara klart då. Jag riktigt längtar efter det, tänk vad hundarna skall få det bra. Och efter så många år tillsammans tyckte jag att vi förtjänade ett riktigt fint åk.
Starten på säsongen har gått. I torsdags kväll körde vi en sväng med Tióne och Haldex i led, ynglingarna Tirith och Nato i team, Pya och Niro i wheel. 7km blev det, i lagom takt, mellan 10-15km i timmen. Vi tar det lugnt, för ungdomarnas skull. De ska lära sig att lita på sig själva och göra ett gott jobb. Vi tar små mikropauser för att de ska få hämta andan lite grann och pusta ut. De ska få ett förtroende och lita på att de gör rätt, så när jag väl ber dom om farten, kommer de inte att tveka, utan ge mig det jag vill ha.

Inför den här säsongen känner jag mig dock tveksam till hur mycket jag vill satsa... Det känns nästan som att jag vill ta det lugnt och bara köra för att det är roligt, utan en massa krav på mig eller hundarna. Tanken är ändå att starta på någon tävling med ett 6-spann, men jag känner egentligen i huvudsak att det jag vill göra, det är att köra på fjället. Så jag vet faktiskt inte riktigt... Men det finns gott om tid att känna efter...

Känner jag mig själv rätt kan jag väl inte låta bli...Tricuster, vem f-n är det?

Mmmhmmm... valparna blev registrerade förra veckan och såklart att en av dom kom tillbaka och hette Shejric Tricuster... Självklart tyckte jag inte det var okej, så jag har skickat tillbaka den stamtavlan och ska få den rättad, så hans rätta namn blir Trickster. Tricuster har ju ingen som helst mening för mig, så det kan han ju inte få heta.

De växer och blir bara större och större och äter med god aptit. En massa bilder ligger nu på hemsidan, men för den late kan jag bjuda på några bilder här redan...


Riddick
Pilen

1a plats

Njae... nästan iaf :-)

Jag visste ju med rätt stor sannolikhet att Gunilla inte skulle gilla mina hundar, eftersom jag ställt Haldex för henne en gång förut. Kändes som att jag hade lite rätt, då varken Haldex eller Tióne fick sig något CK i bruksklassen. Nato var väl den som gick bäst och fick ett HP, men även där var placeringen som nummer 2 i konkurrensen. Nato tyckte domaren var läskig men än läskigare tyckte han Annika Uppström var, som var där som domaraspirant. Annika gjorde det hon tyckte var bäst för Natos skull och lät honom vara. Han är ju så ung, så hon tyckte det var dumt att känna på honom när han inte ville. Jag är glad att domaren åtminstone fick känna igenom honom. Med andra ord blir det mer socialisering för Nato.


Nato - en blyg liten kille

Kritik:
Ngt blyg unghane, bra huv o uttryck, korr bett, trevlig modell o storl, b-korg får inte bli grövre, passande b-stomme, rör sig bra fram o bakifrån, ok från sida, bra pälsHaldex skötte sig som vanligt utmärkt.

Kritik:
Hane av trevlig modell, fint huv o uttryck, korr bett, bra ö-linje, tillr b-korg, ngt framskjuten skuldra vilket gör att han inte får stadga i sina rörelser, bra kors o svans, rör sig bra fr sida o bakifrån, ngt brett framifrån, lösa tassar, bra pälsSilve deltog i veteranklassen och placerade sig som nummer tre av fyra. Han skötte sig helt okej och vi var ju bara med för skojs skull, så jag är glad över den fina kritiken han fick.


Silve

Kritik:
Väl bibehållen veteranhane 10 år, bra bett, bra rygglinje, rör sig bra fr sida o framifrån, ngt hastrångt bakifrån, härlig pälskvalitet.
Tióne blev placerad som nummer 4 i konkurrensen, men som sagt, inget CK för hennes del, vilket förvånade mig lite ändå, för hennes kritik var utmärkt i typen och det var bara fina ord om henne.

Kritik:
Tik m bra huv o uttryck men kunde ha ngt mindre o bättre plac öron, välvink, bra b-korg, rör sig väl fr alla håll, bra pälskval.

Jag bestämde mig innan för att ta med Pyan för att ställa upp i den inofficiella klassen parklass. För skojs skull. Vi tränade lite grann på fredagen, bara för att jag skulle få se om det gick att gå med dom två överhuvudtaget. Det funkade, så jag beslöt att ställa upp för femti spänn, som det kostade. Det skulle vara 8 par som deltog, både samojeder och alaskan malamute, grönländare och sh var med. Det var 7 st par vad jag räknade till. Vi stod som nummer ett och jag samlade upp kopplena i handen och tamejsjutton om inte båda två tänkte att de skulle sköta sig så fint de bara kunde. Vi stod fint och sprang fint. De uppträdde som att de gått i parklass hur mycket som helst. I själva ringen var det mer eller mindre kaos efter vad jag förstod på beskrivningarna jag hörde sen. Hundpar som drog matte rakt upp i rumporna på de framförvarande och hundar som inte rörde sig en meter i ringen.

Vi sprang så fint vi kunde, i samlad trupp och sen började Gunilla placera dom. Malamuterna kom på 5e plats vilket förvånade då de ändå skötte sig fint. Grönländarna på 4e och ett par SH på 3e. När de var placerade tittade domaren på samojederna och sa att hon ville ha dom på 2a plats och sen pekade hon på mig och sa: Dig vill jag ha på 1a plats, för när du sprang med dina hundar såg det ut som att det var en hund som rörde sig. Så fint!!

Så ja-aa, vi vann inga andra priser, men vi tog iaf hem första placeringen i en av de svåraste tävlingarna. Att prestera en fin uppvisning på två hundar, som skall vara så lika varandra som möjligt. Och i mina ögon betyder ändå det här rätt mycket, för det betyder att Pyas avkomma och hon ändå har lika steg, och att de är lika varandra, ja, det går inte att ta miste på.

Tack Hèléne och Pernilla, för eran sista Hammerdalsutställning. Det har ni gjort bra. Jag hoppas att det är någon som vill ta vid efter er, annars misstänker jag att det här var slutet på den här utställningen. Vi ses i Bjursås!!


Pya närmast mig och Tióne. Ett elegant par i mattes ögon...


Nedanstående bilder tagna av Hélène Moubis. Tack för bilderna, HélèneÄr man skitig...

... måste man bada!


Silve är snäll när man badar honom. Han gör precis som jag vill och det är jag ju glad för. Han var jättesmutsig och fick sig ett välbehövligt bad. Han måste ju vara fin när han ska på utställning sen.


Lagomt road var Pya över det hela och hon började med att hoppa på mig och riva. Men då satte matte ner foten och då blev hon lugn och gjorde som jag sa. Hon fällde så mycket, så hennes bad behövdes sannerligen också.

Får väl se om det är fint väder i morgon också, så får några till bada. Så länge jag inte sätter mig ner efter jobbet så orkar jag en hel del, har jag märkt. Det är när man dimper ned i soffan som det är kört. Har lyckats få ut några bilder på valparna på hemsidan som vi tog igår. Kika in på www.shejrix.com vet jag.

Charmörerna


Brorsorna tillsammans - söta som få.


Jobbhelg

Det är helg igen, jag borde sova. Jag känner mig, minst sagt, död. Önskar jag hade semester och just nu känns det definitivt som att jag hade behövt ha semester i sommar. Jag är trött i kroppen, trött i hjärnan, trött i ryggen och i axeln. Hela jag är trött och grinig nu, känns det som och det känns som att det enda jag gör är att jobba. Inte blir det bättre av att jag inte får sova ordentligt. I min enfald trodde jag att det skulle gå bra att ha Nova ute natten som var, men inte då. Hon schäfer-skällde, sådär som bara schäfrar gör, natten igenom och jag orkade inte göra något åt det, utan lyssnade på eländet och svor nån gång åt henne genom fönstret. Inatt sover hon inne.


Valparna blir bara större och större för varje dag jag ser dom. Jag har inte världens bästa jobbpass om dagarna nu heller, så jag hinner knappt se dom. Man pressar tiden för att få lite fritid också, och det är inte bra. Ibland känns det som att jag snart är på väg tillbaka dit jag var förra hösten. Stressa för mycket och jobba för mycket med för lite sömn. Det känns som att jag måste passa mig lite... Just nu önskar jag bara att jag var ledig...

Söte Trickster har precis druckit lite vatten


Besök & Valpbilder

Helgen har varit väldigt rolig. David från Blekinge har varit här och vi har tillsammans varit på seminariet hos kennel Vargevass. Det var lärorikt och trevligt. Det var anatomikurs och historia som stod på schemat och jag kan nu säga att jag har blivit upplyst om en del saker jag tyckte var intressant. David passade på att bekanta sig med valparna och det känns mycket roligt att få tala om att han och Mia ska ta en av valparna. Det blir den 4e Shejrix-hunden för dom och det är väldigt skönt att veta att den sista valpen kommer att få ett sådant bra hem, där han även får jobba. Det betyder att alla tre valparna hamnar i draghundshem, och det ska bli roligt att få följa deras utveckling på de olika ställena. Bättre kunde det inte bli :-) 

Valparna här hemma har börjat ta sig ur hundkojan redan och det är inte ovanligt att hitta en valp på trägolvet tillsammans med mamma Loddie. Ta sig in i kojan igen, det har de inte lyckats med än, men det kommer i sinom tid det också. De äter bra och är tjocka och fina. Alla valpar har blått i något öga och det är första gången som hela kullen har blått i ögonen. Det trodde jag inte riktigt, då pappa Gretzky har bruna ögon och Loddie ett och ett halvt brunt. Så där ser man... Jag har uppdaterat valpbilderna på hemsidan, men det är några datum som jag inte gjort ännu, så de kommer nog i morgon. Kolla in på www.shejrix.com


I morgon är en ledig dag och det känns skönt. Då får jag äntligen ägna mig lite åt hundarna. Hundmat har kommit idag och jag har varit lat och bestämt mig för att ta in den i morgon. Nova får vara inne igen och är väldigt glad och det och jag också, för då slipper jag lyssna på hennes pip i hundgården.

Anmält hundar till Hammerdal har jag också gjort, fast jag är tveksam på om domare Gunilla Sandberg kommer gilla mina hundar. Haldex fick en 1a av henne sist, medan Niro fick en 2a. Någon mer hund än Silve, som jag ställde i, tror det var junior eller unghund, har jag inte ställt för henne. Silve fick då i alla fall en 1a och blev placerad som 4a i konkurrensen, så jag har faktiskt anmält honom i veteranklass nu. Tyckte jag kunde vara lite kul, även fast att han inte gillar utställningar särskilt mycket. Och så har jag anmält även Nato i unghundsklass och Tióne i bruks. Tirith valde jag att inte anmäla då hon inte har något vidare med päls och hon är tunn i huvudet. Så det blir till att bada hundar i morgon om vädret tillåter.

Riddick