Körning 25 augusti


Första bilden då Tióne sträcker upp själv för första gången. Inget trassel, inget strul. Mamma Pya kom in som hund 3 från slutet. Naturligtvis hann hon, som vanligt, hoppa över hundgården, så nu vet jag att hon kan här också. Tióne har jag en känsla av att hon kommer att bli en suverän hund i led. Vi körde ny väg, den var exakt 6,8 km, den också.

Vi stannade till för en kort vattning och då kom det en bil och körde om oss. De vevade ner rutan och frågade om det gick bra. - Jajamän! blev svaret. Hundarna ville knappt dricka nåt då jag vattnat dem ordentligt innan.

Det verkar nog som att vi skall komma överens hela gänget igen. Med mycket träning och med en matte som är noga med tecken, ska vi nog bli en bra flock. Vi har ju haft våra duster, när vi bodde i Krokavadet. Men nu är det nya tider!

Goa hundar


Kennelns nyckel. Silve. Han är allt en riktig snygging.


Mattes isbjörn. Han är gapig, men jag skulle inte vilja vara utan honom.


Pya, söt som socker.


Niro, gosig som bara den

Gårdagens drag


Gick Pya först i singelled. Men utan att ha vattnat hundarna märktes det helt klart att det inte är bra och en gång hoppade hon ner i ett dike för lite vattenplums. Tióne fick flytta upp ett steg. Liten plutta är kalas i led. 6,8km körde vi.

Underbara hundar


Haldex börjar bli en stor pojke. Här i dagens träning.


Galna Tiwas och Tióne, som dragit om på höjden. Duktiga i draget.

Vi ses väl i Bjursås?

Nu har jag precis skickat iväg lite anmälningar till Bjursås. Jag ser fram emot utställningen, tyckte förra året var himla kul. Alltid så trevligt att få träffa de polarvänner som man egentligen bara träffar och pratar med på hundtillställningarna. Och middagen är också trevlig, vilket påminner mig om att jag måste anmäla mig till den också, annars får jag ju svälta :-)

Pamir

 foto: Anna-Karin

Här är vår blivande familjemedlem. Det är lilla söta Pamir, som jag döpt henne till. För er som känner till Himalaya som vi hade innan Meleia, så är detta Himalayas halvsyster. Hon finns i Umeå och jag tackar Anna-Karin som gett mig förtroendet att få ta hand om henne. Himalaya blev ju överkörd i Krokavadet på valborgsmässoafton för ett år sedan och jag har alltid saknat henne så otroligt mycket. Kanske kan lilla Pamir ge en glimt av Himalaya. Jag tror själv att kanske det är Malaya som kommit tillbaka.

Lika mycket som jag saknar Himalaya, längtar jag efter Pamir.


Note: Pamir betyder "Världens tak" och är ett stort berglandskap i Centralasien.Hammerdal SPHK

Igår var jag och Prisma och Niro på utställning i Hammerdal. Vädret var på vår sida, soligt och fint. Helt underbart faktiskt. Vi träffade trevligt folk och jag är supernöjd med resultatet från utställningen. Prisma fick äntligen sitt första pris på en officiell SPHK utställning. Yeeeeha! Hon skötte sig galant också, så det var en riktig höjdardag enligt mig själv.

Niro fick en etta han också, men inget mer. Han blev kvar tillsammans med två andra hanar i öppna klassen. Där blev han placerad som nummer två. Jag är nöjd med det, då jag tyckte hon delade ut en del tvåor, både här och där.


BIR blev Silves uppfödare Ylwa Malmberg med sin tik, Gunnhild av Vargevass, en liten plutta jag var med och hämtade när hon var lite valpis. GRATTIS Ylwa, hon har blivit jättefin!!
BIM blev Karsten och Evelyns, Dante. Även han en snyggis! Grattis till er också!!
Ett cert kvar to go!

Grönt kort och dragdebut i Fjällandet

Idag har jag klarat av det gröna kortet och jag får lösa min licens.
NU får vi tävla, jag och hundarna!


Bilder från första draget i Fjällandet. HELT UNDERBART!
Med strax över 10+ startade vi ut från Fjällandets lilla gröna hus på kullen. Inga större problem i starten, det var bara Tióne som lyckades snurra till det lite. Vi redde ut det och sen for vi iväg. Jag kan inte klaga på körvägarna inte. Trodde nästan inte det var möjligt att få till bra körvägar, men jag har nog inte haft bättre förutsättningar innan. Här är kanon och jag känner mig supernöjd. Jag ser fram emot att få fortsätta köra med hundarna!


Fyrhjulingen är mitt bästa köp nånsin tror jag. Den är PERFEKT till hundarna och lagom stor. I starten drog vi iväg utan att jag ens satt på motorn. Jag körde sammanlagt nån 100m utan motor, så allt som allt lyckades vi med att ta andra stickvägen och när vi väl var hemma hade vi tillryggalagt 6,5 km på vår första tur. Nöjd är jag, hundarna skötte sig kanon!

en liten Prissilutt


Sämre väder

Kan det inte bli sämre väder nu?
Jag och hundarna vill börja träna. Eller jag iallafall. Hundarna tycker säkert det är lika bra att bara få springa i rastgården. Jag vet en som inte är helt nöjd med situationen. Det är gammelgubben, Silve. Han vill hemskt, hemskt, HEMSKT gärna bara komma in i huset. Tyvärr är huset upptaget just nu, av en liten Prissilutt. Hon får bo inne för att hon har hoppar ut ur hundgården och grävt sig ut ur rastgården. En dag när jag kom hem från jobbet, möttes jag av en liten glad Prisma, blöt och dan, troligen efter ett dopp i lilla bäcken. Duktig vovve som var kvar hemma åtminstone.

Prisma är aktuell för foderfamilj, då hon ej funkar i min flock. Det är så synd, för hon är verkligen en jätteduktig draghund och ger alltid sitt yttersta. Hon är helt underbar att ha med sig, åker gärna bil och är gladeligen med. Inne är hon mest som en säck potatis, ligger och gottar sig i soffan och leker pösmunk. Goa Prissilutt. Jag hoppas jag ska finna en bra familj till henne. Hon förtjänar det.

Är du intresserad av att ta hand om Prisma? Då är du välkommen att höra av dig till mig.
        se annons på blocket    http://www.blocket.se/vi/17027252.htm?ca=3_s
På äventyrMeleia har fått börja gå ut lös nu. Efter att ha fått gå på lina sen vi flyttade hit har jag vågat börja släppa henne. Första dagen hon var ute gick hon genast ner till grannen där det finns tre katter. Ena katten trängde in henne i ett hörn och hon var rätt så skraj, ögonen var stora som tefat. Sen jagade deras labrador upp henne i ett träd, så där satt hon ett tag. Jag fick fika hos hyresvärdens mamma  :-)

Sen skulle jag fara hem och Meleia var inte hemma. Då tog jag fyrhjulingen och åkte ner igen och ropade på henne. Som ett jehu kom hon farandes ut ur skogen och jag åkte före hem och hon galopperade efter mig. Hon är för rolig.


Igår var hon ute hela dagen och när jag åkte till jobbet kom hon inte när jag ropade, så då fick hon vara ute tills jag kom hem. Jag såg en mus som hon jagade vid trappen direkt när jag släppte ut henne, så jag misstänkte att hon kanske ville vara ute och jaga. När jag väl kom hem och klockan var närmare ett på natten ropade jag på henne. Tyckte jag hörde ett ynkligt pip, som lät som att det kom under huset. Yep minsann, hon hade lyckats ta sig in i nåt hål och kom inte ut igen. Jag hittade en ventil vid husgrunden som jag slog sönder med min hammare. Hon lyckades ta sig ut genom hålet och ni må tro att hon var tjock. Hon har väl ätit upp alla små möss som fanns därunder. Duktig misse!!

Fjällandet får besök

FJÄLLANDET
har fått sin första 'riktiga' besökare, i form av Malin Svensson och sonen Loke, på kennel Team Luna-Tic's. Det är några mil emellan oss, längre än vad vi hade i Småland. Jag saknade dom när dom flyttade uppåt landet, så det är lustigt  att även lilla jag flyttade uppåt landet. Planerna för säsongen som kommer är att ta varje tillfälle i akt och åka över till Malin och Urban och köra tillsammans med dom. Nu har jag ju hundar så det räcker till ett spann. Bilder de tagit från sina fjällturer är helt fantastiska och jag vill gärna få möjligheten att köra i fjällen med någon som har erfarenheten, då jag ingen har. 

Tack för besöket Malin och Loke. Och tack för inflyttningspresenten :-)VETERINÄRBESÖK
Igår var Haldex, Tióne och Meleia till veterinären i Hammerdal och för att få sina vaccinationer. De var superduktiga. Meleia är ju skitcool. Hon är som en liten hund. I bilen åkte hon buren, men när vi åkte till Moonruns för att hälsa på efteråt, gick hon i sitt flexikoppel och satt så fint vid ett träd. Frän katt!

Haldex och Tione fick sitta på löplinor och de klarade det galant. Tione tyckte hästarna var lite läskiga och gnällde lite. Matte kastade vatten på henne, för nu är det slut med pipia och gnälliga hundar. Vattenkaskaderna är intensiva ibland. Det är fortfarande bara Silve som kör metoden: Blunda å Ducka!HUNDGÅRDAR
Hemma är hundgårdarna klara sedan förra helgen. Min styvpappa Nisse var upp för att hjälpa mig och vi jobbade på stenhårt. Efter helgen önskade jag att skulle haft ledigt från jobbet. Tyvärr fick jag inte det timmer som jag beställt, utan han kom över och levererade vanliga reglar åt mig... !!!!   Pffff!!! Vad är det med folk häruppe egentligen? Det är ju inte första gången jag upplever att det är segt och trögt att få det man vill ha. Det var ju likadant med sängen. Jag skulle beställa och han skulle kolla med ett annat sängställe och ringa tillbaka till mig, men jag fick minsann inga samtal från honom. Jag fick ordna det själv och när jag skulle ordna med betalningen lovade han att sms:a bankgirot, men jag fick aldrig något sms skickat till mig. Ursäkta alla jämtlänningar, men det verkar som att ni är något sävliga häruppe.
(fick jag stryk nu?)