Elefantmage

Pya blir bara tjockare och tjockare. Magen spänner ut. Valparna sprattlar som fiskar i en hink och det är förundrande fascinerande att lägga handen på och känna dunsarna i handflatan.

Lilla Pyis ska bli mamma! :-)

Hon är lika galen som alltid. Igår hade hon värsta ruset efter Nanaimo som satte fart i hundgården. Nu är det inte länge kvar innan de små knotten ska kika ut. Matte längtar....
image23


Det blir en Pixel
Det här är kissen som komma till Krokavadet skall. I slutet på juli är hon leveransklar och det passar ju lagom eftersom Pyas valpar då flyttat ut ur huset. Pixel kommer från Pålsboda som ligger strax utanför Örebro, så det är ju inte så långt att åka och hämta henne.
image24

I did it!

Inte världens snyggaste. Det sprack lite här och där.

Jag är ingen snickare, men vad fan, jag gjorde den själv iaf.

Skåda hundlådan Fia har byggt :-)
image21

Nu ska jag bara låna en slipmaskin av grannen och slipa på den också.
image22
Å den verkar ju fungera för ändamålet.


Valpar å pitepalt

Pyas förestående valpning

Som den hönsmamma jag är har jag nu fått spatt och måste förbereda mig allt vad jag kan inför den förestående valpningen. Med första kullen i antågande vill jag göra allt jag kan för att hjälpa om något skulle gå galet. Nu håller jag tummarna för att Pya ska klara av valpningen helt själv och att allt ska gå jättebra, men visst tänker jag på hur jag ska kunna hjälpa om det behövs.

image20 

Pya som valp

Pya har svårt att sova på nätterna. Hon vankar omkring med jämna mellanrum och vi kan höra hennes klor(fastän de är nyklippta) slå i golvet när hon går fram och tillbaka. Inatt kissade hon inne. Hon är ju inte rumsren, men det går fasligt mycket bättre att hålla sig när hon inte har bäbisar som trycker på blåsan.


Matte längtar och längtar

Det känns redan som att jag väntat i 100 år på den här kullen. Men det har ju bara varit 7. Sju !! Ja, det är väl lång tid nog, eller? Välplanerat känns det som iaf, så det känns riktigt, riktigt bra.


Nåt mer jag längtar efter:

Det är faktiskt pitepalt. Nu var det ett bra tag sen jag åt just det. Har ingen kvarn att mala potatisen med, men receptet har jag åtminstone. Kanske dags att försöka sig på att laga. Mmmm... yummy. Den bästa maträtten jag vet.
image19
Fia lagar sin första pitepalt


SPHK Lövudden

Chi-iiiiips Karin! CHIIIIIIIPS!

Karin och jag gjorde vår resa med en burk Pringles Sour Cream ?n? Onion. Efter mycket tjat om chips från min sida kom en chipsburk in i bilen och vi båda var nöjda. Fast den kom efter att vi båda ätit en smaskig glass från kiosken i Svärtinge, på väg till Örebro-trakterna. En omväg blev det efter att GPS:en ballat ur. Karins kommentar var; Man ska inte lita på dom där sakerna. Och min; Jo-oooo... jag har aldrig åkt fel när jag följt den här! *haha* Vi åkte fel, en omväg på säkert några timmar. Men vad gjorde väl det? Vi hade trevligt!image14
Bajs å krafs- Vilket tjafs!

Ett hemligt stopp på vägen och sen ett stopp hos kennel Vitim. En Tiwas som bajsade inne det första hon gjorde och en Fox på löplinan,  krafsandes på ytterdörren. "Det gööör inget" är kommentaren från Sofia o Pelle. "Vi är vana med det där."   Skön attityd, men jag fick ändå krupp på Fox och han fick komma in och sitta bredvid Ojmanako?s Disa som satt i en bur i hallen. Det resulterade i att hon blev tystare och Fox med.

 

Tiwas hade redan åkt ut efter bajsandet på en löplina. Där stod hon och gapade, men var mycket bättre på det viset. *skratt* Det är mycket med det här när man reser med hund. Kanske är man lite för petig ibland. Vad vet jag!?!


En hund som förvånade

Här tror man att det  ska bli rätt jobbigt att ha med sig Fox. Ty när vi tog hem honom från Mona och Christer fick han ju sova inne med oss och då var han dryg på natten. Jag var helt inställd på att han skulle vara sån nu med. Han imponerade! Den som var jobbig var mycket mindre i storlek, kass på att gå i koppel när man har fler hundar än en. Yep... visst var det Tiwas. Fox bara anpassade sig och sa; Jaha.. släckte du lyset nu? Jaja, då sover vi väl då. Slänger sig ner på golvet och zzzzznarkar gott.

 

Klockan mitt-i-natten studsar en hund upp i sängen. Okej då, när det känns som att man inte sovit så länge tittar man ju faktiskt på klockan. Gissa vad den var? FYRA!

Som sagt, studs upp i sängen, 2s senare ner från sängen. Upp- Ner, UPP- NER. JÄKLA TIWAS !!   Hon håller på så från klockan fyra, upp å ner, upp å ner. Fox han bara ligger och sover, men blir något störd av hennes beteende. Jag blir ännu mera störd och när jag väl sagt till henne  - PÅ SKARPEN -  för andra gången, slutar hon och jag får lite mer sömn.

 

Tack och lov så varken kissade eller bajsade någon av dom inne. Vilken tur *pust*


Själva utställningen

Ja, utställningen gick helt över förväntan för min del. Med Tiwas 2a och 3a i minne höll jag tummarna för att vi iaf skulle få en slät 1a. Det skulle göra mig nöjd. Jag behövde inte nöja mig med det. Hon fick CK och en 4e placering i bästa tikklass.


image15 
På bilden Héléne i röd jacka, Ylwa i svart och jag och Tiwas. Vi ser glada ut alla tre.
Glädjande att framför mig och Tiwas stod Pyas mamma. Otroligt roligt.  


Och Fox?

Han fick CK han med, men två placeringar bättre i bästa hanhundsklassen. Oj oj vad glad jag blev när jag läste hans kritik. Det känns ju riktigt bra eftersom vi valde honom till Pya.

 

Vem har vi glömt? Busen? Näe.. det gick jättebra för honom med. Han blev BIM-valp och en glad Karin fick ta emot ännu en rosett på sin lilla Buse. Det var sista gången han var i valpklass också.
image17

STORA GRATTIS TILL:

Camilla med Niros syster Elsa, som blev 1a i unghundsklassen och fick Ck.
image18

Ylwa med Fox halvsyster Berit som blev 2a bästa tik och bästa brukshund SH.

Hélène med Pyas mamma Tölva som blev 3e bästa tik och BIM veteran.
Karin med Busen som blev BIM valp.Och till slut
Grattis till vinnarna:
Eva och Tristan BIM och Anna  och Duni BIR
image11

Kommer smygandes inpå

Hej och hallå
Idag tänkte jag på choklad där jag gick i affären.  Jag riktigt kände hur det kom tätt intill mig och ville vara nära... helst så nära som i min mun. Jag hastade för allt jag var värd och skyndade ut- och stoppade ett av äpplena jag köpt i munnen istället. Mumsade i mig äpplet för att sen åka till en djuraffär där jag köpte en jättestor pläd som Pya och valparna ska få gotta sig på så länge de är inne. Efter mitt, enligt mig, lyckade inköp åkte jag till ett ställe där jag skulle söka jobb. Hade bara tänkt att lämna in min ansökan till chefen, men fick ett gott mottagande och en trevlig pratstund, medan mjölken i baksätet gottade sig i värmen. Tänk vad förvånad man blir ibland. Det visade sig att chefen känner min 'svärmor', Bettan. Efter pratstunden åkte jag och matvarorna hem. Så nu ska jag ut och fortsätta plantera mina lökar som min mor gett till mig.

SPHK Lövudden- here we come!
På onsdag drar jag, Karin, Busen, Tiwas å Fox hem till Västmanland. Det blir till att sova hos min mamma, som så lägligt nog är i småland, hos sin moster. Tur är väl det, för hennes småhundar skulle säkert bli uppätna av våra tre 'vargar'. Men först ska vi göra ett besök på kennel Vitim. Och även innan det besöket ett annat besök. Det ska bli spännande. Men det får ni höra mer om sen :-)

Bordercollie promenad

Ryggskott, axel- och arm ont

Vad gör man när man vill promenera- men inte ensam?

Man lånar grannens hund

image6image7
 

Jag knatade dit och frågade om jag fick låna en av deras hundar. De har två bordercollies och jag fick låna tiken, Isa. Duktig tjej som bet mig i fingret *s*

Vi gick även fel(Fia är kass på att hitta i skogen) så det blev milslingan där träden fallit, så det var att hoppa, ducka å krypa under träden för att komma fram.

image8
En trevlig, om än ngt ansträngande, promenad. Men nu ska jag banne mig göra själen glad.

Lusten att göra ansträngande saker är tämligen borta, jag är rätt säker på att det beror på att jag har konstant ont. Nu ska jag strunta i att lusten inte finns och skapa fram den istället.

image9
Så nu ska jag promenera med grannens hund. För hon går att ha lös, vilket betyder att jag får sällskap och inte frestar på min kropp genom att ha en hund dragandes i nåt koppel. image10

Tack Anne för att jag får låna Isa   :-)


En Mega och en Pixel

Ska det bli en Mega och en Pixel här hemma så småningom?
Vad är det undrar ni? Alla vet väl vad en megapixel är? *s*
Gissningsleken är igång, vem vinner?

Snygga å mindre snygga

Busen och Karin


KOLLA killen! Vilken snyggis va!? Karins Vitim Björnbuse blev bästa valp på SPHK Vaggeryd och fick en stor och fin rosett. Matte blev jätteglad och är biten av utställningsloppan. Busen är anmäld till Lövudden liksom Tiwas och Fox.

image2
 

Karin är utnämnd till Shejrix kennelhjälp och hon har redan på kort tid visat sig vara en ovärderlig hjälp.

  • Som hjälp-fotograf på Vaggerydsutställningen
  • Utställningshandler när matte Fia lyckats(el.misslyckats) dubbelboka dagen i ära
  • Hjälp med att åka till veterinären när hundar har slagits
  • Duktig handler vid hundkörning

Karin har visat sig vara novis och nybörjare vid rasen, men så otroligt intresserad och vill hela tiden lära. Hon har blivit en god vän redan och mycket uppskattad här i Krokavadet.

Tack Karin för att du är go' och glad och för att Du är Du! Vi är glada att du tog kontakt!

  

Utställningar

Vad ska man säga?

Ibland känns det verkligen lönlöst att ens försöka ta en av sina hundar på en SKK utställning.

På Larv var det nu 16 st siberians anmälda. Domare Ove Germundsson. Det var Tiwas och en till 'draghund' i ÖKL som var anmälda. Den tiken som blev bästa tik i ÖKL i Vaggeryd, Maja. Irene Ax veteranhane, Robin var anmäld i Vetkl.  Tiwas fick ett 3e pris och Maja fick ett 2a pris. Resten av hundarna var showisar. Den röda på bilden här fick ett 2a pris. Är den verkligen lika 'snygg/ful' som Maja??? Jag bara undrar?
image3image4

 

Det är ju trist att det ska vara så här. Att man ska behöva kolla domare för att våga dyka upp på en SKK utställning. Jag tycker att Tiwas är riktigt fin och vill såklart försöka få cert på henne för att när jag sen, förhoppningsvis, har dragprovet på henne ska kunna få henne till SUCH. Chanserna att få fler cert är ju just att ta henne på SKK utställningar, annars är jag ju begränsad till ett fåtal SPHK utställningar per år. Det är Vaggeryd, Lövudden, Härjarö och Simmatorp jag kan ta mig till, som är vettiga i avstånd. Nu blir jag ju snabbt tveksam till att dyka upp på en kennelklubbsutställnig igen utan att ha kollat domare noga. Det känns ju liksom inte rättvist när hon blir bedömd efter showisstandard.

  
Valpar
Pya visar alla tecken på att vara dräktig iaf. Nu är det drygt en månad kvar och vi håller tummarna för att  hon verkligen har små valpisar i magen. Matte längtar och längtar. Hon har väntat i många år på den första kullen, så den här är ju sååå spännande.