Glada vovvar

I Fjällandet finns det glada vovvar minsann. De får springa lösa i rastgården i omgångar när jag är hemma och det märks på dom hur mycket dom uppskattar att äntligen vara hemma.

Niro är så glad så glad. När jag är hemma är det som att han inte sett mig på hundra år. Han är så snäll, så snäll och jag är så supernöjd med honom. Tänk att när han var unghund tyckte jag att han var så jobbig. Han reagerade ju ganska mycket på andra hanar, men det var ju typiskt unghundsbeteende. Nu verkar han inte ha några som helst problem och behöver inte hävda sig på samma sätt. Jag tror han kommer att växa upp till en riktigt supertrevlig hund. Jag känner mig jättenöjd med honom.

Haldex är världens gosigaste nallehusky, så är det bara. Han har fått smaka på vatten några gånger. Världens pipsill, men matte satte hårt mot hårt och det tog bara tre gånger med vatten på sig, så blev han tyst. Nu så räcker det att jag tar i skopan och dom låter, så hukar dom och springer och gömmer sig. Gosar mycket och gärna.

Tióne - oj oj, hon var världes skrikamaja i början när hon satt på kätting och koja. Igår när de sprungit runt halva dagen och efter matning skulle jag sätta fast henne vid hennes plats efter att jag satt fast Tiwas. När jag vände mig om för att kalla på henne, så satt hon redan där :-)  Det går inte att låta bli att le åt den här lilla tjejen. Hon är helt underbar.
 
Pya - ja, vad ska man säga om mamma Pya? Hon är ju fortfarande den mest krävande hunden när det gäller uppmärksamheten. Man ska baaaara klappa på henne. Och gör man inte det... ja-aa, då får man vackra röda ränder på armarna eller ryggen, om man har kortärmat på sig. Hon är för rolig... och jobbig!

Tiwas är fortfarande kennelns energiska studsboll. Hon vill bara springa och springa. Och bita sönder allt i plast, om hon kan hitta nåt. Hon är så glad och verkar helnöjd med att bo på vårt nya ställe.

Prisma blir så hiskeligt glad när hon får springa i rastgården och springer som ett jehu. Det är omöjligt att låta bli att skratta när hon sätter fart ordentligt.

Silve - kungen och gammalgubben i gänget är hemma och han visar det. Det hörs verkligen när han är hemma och när man ska kasta vatten på honom när han står vid grinden och gafflar gör han det enda rätta - Blundar, sänker huvudet och tar vattenkaskaden som kommer flygandes. Han flyttar inte på sig minsann.
Atto
Atto har faktiskt flyttat, på prov. Hon har ju alltid visat sig lite avståndstagande och mer och mer på sista tiden väääldigt avståndstagande till män. Jag såg det inte som något positivt och hon bor nu på prov hos en familj som jobbar med sina hundar och där det finns en husse i familjen, något jag ansåg var mycket viktigt för henne. Hittills har det gått bra.
Vi står i hemma annars. I helgen kommer mitt timmer till hundgårdarna. Min styvpappa Nisse kommer upp för att hjälpa mig att fixa med allt. Det ska bli kul, då han varit himla dålig på att åka hemifrån de sista åren. Jag hoppas den här helgen kan bli lite rolig semester för honom, förutom att han ska jobba lite.

Alla hundar hemma

Silve och Prisma har kommit hem de också. Äntligen! De verkar trivas i sin hundgård, som ska byggas om till helgen. Nu är den bara uppställd på gräset för att jag skulle kunna ta hem dom. Det var väl lika så bra, då Silve tydligen hade visat tänderna och morrat åt husse i huset. Hmm... mycket underligt, då han aldrig någonsin i hela sitt liv morrat på en människa. Han kanske opponerade sig för att hans matte var borta, vad vet jag. Han bet ingen iaf, så det var ju bra.

Vädret är hiskeligt varmt nu och hundarna söker sig till den lilla skugga de kan hitta bakom kojorna. När gårdarna kommer upp blir det mycket bättre då de slipper sitta på lina. Linan begränsar dem ju trots allt. Kunde de skulle de definitivt söka sig till gräset där skuggan legat ett tag. Det är ju mycket svalare där. Jag längtar till helgen, då timret kommer till gårdarna. 

Vi längtar också efter lite mer kyla, så vi kan börja träna. Just nu såsar vi bara, jag och hundarna. Ja-a, och Meleia med för den delen. Hon får gå ute på lina och det går så bra. Hon lägger sig under en buske och kopplar av när det är varmt.


Anmälda

Ja-aa... vilka hundar ska man anmäla när de ser för hiskeliga ut? Det blev de två som såg bäst ut, nämlingen Niro(som alltid) och så lilla Prisma, som inte varit på utställning på ett bra tag. Hon ska få vara med tänkte jag. Jag hoppas bara att hon inte ska fjanta för domaren. Men jag hoppas det ska gå bra. Och det gör det säkert. Hennes syster Taysa är också anmäld, så det ska bli kul. Vi ser fram emot Hammerdal då Mikael och Jennie kommer upp med Shejrix X-Drive för att stanna några dagar. Det skall bli väldigt roligt då vi inte setts på några månader nu.

Hammerdal

Idag är det dags att anmäla sig till Hammerdalsutställningen.
Jag har ingen aning om vilken/vilka hundar jag ska anmäla. Alla ser ut som kräk, rent ut sagt. Pya och Tióne som var så fina när jag lämnade dom en vecka i Hammerdal, medan jag åkte till Västmanland för att hämta saker, som ut som raggiga björnar som fäller sin vinterpäls, när jag kom för att hämta dom. Haldex ser ut som en skranglig långbent tonårspojke, jag misstänker att jag inte anmäler honom. Tiwas ser ut som en liten fluffig dunboll som snart skall släppa all päls. Hon kommer inte vara vacker heller. Niro är egentligen den enda som är fin, så han ska jag anmäla iallafall. Men om det blir någon mer, det vette sjutton. Vi får väl se.

Man har shoppat loss igen

Idag har jag handlat kätting till hundarna innan jag började jobba. Jag hoppas de ska tycka det är okej att stå på koja ett tag. Jag ser verkligen fram emot kvällen då jag ska åka och hämta dom i Hammerdal. VAD jag ska pussa på dom och gosa med dom. Det är väl bäst att jag släpper dom lös i rastgården innan de ska hoppa in i släpet, annars lär de vara som galna när vi kommer fram till Fjällandet. Bilder på hundgård och hus kommer den dagen jag har en dator. Just nu får jag blogga när jag sitter på jobbet, men det är också det enda jag kan göra.
Så bildvis får ni allt vänta ett tag.

1 Day To Go

En dag kvar innan jag får ta hem hundarna!
På tisdag är jag ledig och då ska jag vara hemma med hundarna.  Vi ska leka och busa i rastgården minsann! Matte längtar som bara sjutton efter att få ta hem dom. Det är nog dags att ta hem fyrhjulingen också. Vädret är ju inte det bästa och efter att hundarna stått still ett bra tag, tror jag nog att dom skulle uppskatta en tur framför ATV:n.

Det går annars rätt bra i huset. Jag försöker få nån ordning på allt, lite svårt är det dock skall erkännas, för det finns som INGET förvaringsutrymme förutom i köket och en lite större garderob på övervåningen.  Jag som inte fått upp en bokhylla eller byrå eller nåt. Det blir ju som lite svårare då förstås...


Jag längtar efter hundarna

Sen förra tisdagen bor jag och Meleia i vårt nya hus. Hundarna är kvar på Vox Celesta till på måndag. I torsdags fick jag hjälp så nu står iallafall rastgården klar. 5 av hundarna kommer hem på måndag. Jag lämnar kvar Silve och Prisma ett tag tills hundgårdarna är klara. Silve är stabil i huvudet och Prisma gillar inte att stå på koja. Så hundarna får vackert stå ut med att bo på koja tills hundgårdarna är klara. Förhoppningsvis dröjer det inte länge, då jag hört mig för om timmerstock på en såg. Jag får ringa idag och tjata lite. Här uppe går saker och ting inte lika snabbt som neråt landet, man tar livet mer med ro här liksom....


Shejrix i flyttatagen

Här händer det grejer minsann. Vi håller på att flytta in i vårat hus. Jag målar och grejar och donar för att få till det lite mer i smak. Det blir perfekt tror jag :-)

I morgon åker jag hem till Västmanland och mamma. På söndag åker jag en sväng till World Dog Show för att se på hundar och träffa folk. Det ska bli roligt.

Sen ska jag på måndag åka hemåt till mitt hus med mera grejer. Och då är jag ledig ända till fredag den veckan :-) Då är det bygge av hundgård och upp med rastgården. Dock har vi bara halva rastgården med oss, då ena nätet är så stort att forsla upp, så jag struntade i den. Men bättre med halva rastgården än ingen alls ;-)

kram på er!