Åh! Inte IGEN!

Usch å TVI VALE vad jag är trött på hundar som slåss!
FAAAAAAN, rent ut sagt!

Tiwas löper. Silve är kung i hundgården. Alla fattar, utom Niro. Nu har Silve hål i hakan och kommer få ett ärr på ovansidan på nosen, allt tack vare att Niro inte fattar. Niro slogs innan Skara med Fox, så Fox blev skadad i benet. Han är inte bra än. Tilläggas ska att jag tyckte det var bäst att Fox fick flytta tillbaka till sin förra ägare, för han och Niro drog verkligen inte jämt.

Niro är en riktig tuffing
och hans temperament är väl inte riktigt till min belåtenhet, det ska medges. Nu har han stått med Silve under löp och det har funkat bra. Det var sekunder från att jag skulle hämta båda hundarna för att sätta in dem i spannet. Då hörde jag att de slogs. Jag sprang dit så fort jag kunde och försökte få dem ifrån varandra, men de vägrade ju släppa. Framför mig så jag splittade öron, halva öron, hål i benen o s v .  

Nu blev det väl inte så allvarligt. Silve fick bara de små hålen. Nu var det Niros tur att få hål i benet. In och plåstra om. Så nu ska jag ta mig en allvarlig funderare på om inte Niro också bör kastreras. För så här vill jag inte ha det!

Handikapp

Jaa-aa,
jag lider av ett handikapp, nämligen det där man inte har tillgång till en dator. Därmed heller inte direkt tillgång till internet. Det gör att man blir mer eller mindre handikappad... kan inte kolla mailen, kan inte uppdatera hemsidan... ja-aa.. man kan inte kommunicera på det sättet man är van. Nåja, datorn är inlämnad och jag sitter hemma med lånad laptop.

Inatt
åker grannarna på solsemester, Håkan är borta över helgen och jag har Karins Buse på kollo medans hon glassar i Rom med sitt jobb. Karin kom och lämnade honom i torsdags och då körde vi en sväng med hundarna. Enda stället att vara på i spannet för Busen var längst fram jämte Pya. Kändes precis som att det var där han skulle vara. Han kikade bakåt några gånger, men det var nog mest för att det faktiskt var 5 andra hundar bakom honom. Annars gjorde han som Pya och lyssnade på henne när vi svängde. Det ska bli riktigt kul att köra i morgon och på söndag.

Vad händer annars i Krokavadet?
Mmm.. inte mycket. Vi laddar för att åka hem till Västmanland och gå på utställningen i Arboga. Ska bli jättekul, Exxa kommer dit och vi har en uppfödargrupp. Känns superkul att ha det, då jag faktiskt väntat på min första kull sedan år 2000 :-) Jag fattar knappt att dom redan är här. Och jag är såå nöjd med dom. Fortfarande är lilla Quattro kvar hemma. Hon har en sån glimt i ögonen att jag blir helt fascinerad varje gång jag ser på henne. Hon blir säkerligen en kanonhund. Jag är sugen på att behålla henne.

På onsdag
ska Nanaimo kastreras. Stackarn, han mår så dåligt när tikarna löper att det är synd om honom. Annars är han en jättelugn och go hund, förutom när man ska sätta honom i spannet då. Jag hoppas det ska bli bra efter att han blivit kastrerad, det är en plåga att se honom stressa upp och skrika och bita sönder allt som kommer i hans väg. Vad jag vet får man ändå ställa ut hundar som har intyg på att de hade korrekt belägna testiklar, så jag ska ta ett sådant intyg. Han är ju en mycket fin hund och han tycker att det är roligt att vara med på utställning.


JAG HOPPAS VI SYNS I ARBOGA!

Rasklubben för SH 2007

Eftersom vår dator har kraschat får det bli bloggning på grannens jobbdator i Taberg :-)

Utställningen i Bjursås har gått av stapeln och Karin och jag åkte upp tillsammans. Våra resultat var vi helnöjda med.

Vitims Björn Buse; 1Kv 2 JKk med CK
Caraganas Eniro; 1Kv 1UKk CK
Fenrisulven Chicco; 1Kv 4 ÖKk CK

Alla tre blev dock oplacerade i bästa han- repektive tik-klass, även om Niro var jättenära....

image52

Domaren var jätteduktig med Tiwas som var väldigt blyg. Han hade en enda fråga han ställde till oss och det var om hon var en arbetande hund.

image51

I konkurrensen kom Anna Kuru på första placeringen med sin egenuppfödda tik, Duni. Före mig och Tiwas stod Iréne Ax med sin egenuppfödda Dite. GRATTIS till er båda!

image53

Niro i sin kvalitetsbedömning. Han skötte sig mycket väl och jag är jättenöjd.

image54

I konkurrensen bakom oss står Angelica Lindvall  med egenuppfödd hund. GRATTIS Angelica!

image55

Karin med Busen i full fart i kvalitetsbedömningen.
Busen gjorde strålande resultat och hans pappa som finns hos Tarja Pyykö blev placerad  som fyra i bästa hanhundsklassen.

image56

Busen

image57

Här är Busen med i Vitims uppfödargrupp. Är de inte lika, syskonen, så säg??


Summa summarum: En supertrevlig helg med mycket trevligt folk. Det är verkligen ett nöje att umgås med er och känna att allt bara klaffar :-) TACK ALLA för en trevlig rasklubbsutställning och jag hoppas vi träffas nästa år igen!