SPHK Vaggeryd

Efter att ha jobbat en vecka på mitt nya jobb tog jag tåget ner på fredagkvällen den 25e för att hamna i Nässjö, en kvart försenad, så tåget kom in 07:15. Dagen började inte speciellt bra tyckte jag och tänkte för mig att själv att nu kommer den fortsätta i samma stil. Håkan var på plats för att hämta mig till Krokavadet och väl där hoppade jag in i duschen och gjorde mig lite fräsch, medans Håkan var snäll och hjälpte till att lasta hundarna, så jag skulle komma iväg så snabbt jag kunde.

Vi kom iväg så jag hann, utan att stressa ihjäl mig och med hjälp av mina underbara valpköpare, gå igenom vaccinationerna och ta ner hundarna till planen. Mari och Joakim, som har Shejrix Four Matic, hade tagit med sig min stakeout så jag skulle få en plats för alla hundarna. Lite stressad var jag nog, men med lite hjälp så kunde jag ta det lite lugnare. Det är inte alla dagar jag ställer ut fem hundar direkt, så det är till att fråga snälla människor om de kan hjälpa till. Tack och lov har jag underbara vänner och änglar till valpköpare. Utan dom skulle jag aldrig klarat det här. TACK SÅ JÄTTEMYCKET för all hjälp!!!

Hundarna jag ställde ut var:
Vox Celesta's Harpya - Caraganas Eniro - Shejrix Haldex - Shejrix Four Motion - Shejrix Quattro

Alla Shejrix-valpar ställdes ut, vilket jag tyckte var otroligt roligt. Vi hade ju även Shejrix valpträff i samband med utställningen, men den bloggar jag om i ett senare inlägg.

Det var fullt ös hela tiden och hade jag inte haft KARIN och JENNIE hade det aldrig blivit några bilder ens från utställningen! TACK KARIN o JENNIE!  Utan er, inga bilder :-)

För min del började utställningen med juniorhanen Haldex. In i ringen och med ingen ringträning sen förra gången han var på utställning, jo en pyttegång på fem minuter bara, ville han inte riktigt röra sig på det där braiga sättet han brukar göra. Det här går åt skogen tänkte jag, men han lyckades bli placerad i konkurrensen. Jag kände mig nöjd även fast jag tyckte att han kunde ha rört sig bättre. Jag vet ju att jag har varit borta veckovis och inte kunnat ägna mig åt hundarna, så jag får vara nöjd. Haldex fick en 1a med CK och kom 3a i KK. Nöjd? Ja!

Sen var det dags för Niro som numera går i öppen klass. Trodde domaren skulle tycka han var för grov för det kändes som att han gillade lite mer nätta typer. Niro skötte sig fint och jag kan inte klaga på hans uppförande. Han fick en 1a och  placerade sig på 4e plats i konkurrensen och fick även han ett CK.

Sjuttsingen, utställningsdagen började alldeles utmärkt, trots förseningen av tåget!

Attans också

Jag är ledsen mina vänner... det var lite överilat att påstå att jag skulle lägga upp hur det gått på utställningen visst. Datans cd-rom verkar inte funka, så bilderna jag tagit hålls just i detta ögonblick på att tankas klart in på datorn, från kameran, efter att först ha fört tillbaka alla bilder på kamerans minne, för att enbart kunna få dem till laptopen.

I morgon finns ingen tid att skriva heller. Efter jobb blir det buss 'hem' och sen raskt packa bilen och hundarna, sen far vi iväg till min mamma för att på torsdag dyka upp på Lövudden där Mälardalens årliga utställning är. Det är Gunilla Sandberg som dömer, så det skall bli spännande. Ni får visst hålla er till helgen med rapport och bilder. Det blir så mycket roligare då, för då blir det ju rapport x 2 :-)

Kram på er. Håll tummarna för oss.....

Fullt upp

Hej alla!

Jag förstår att ni väntar otåligt på blogginlägg om resultat i Vaggeryd. Jag har fullt upp. Kennel Shejrix har flyttat till Hammerdal. Vi bor för tillfället hos kennel Vox Celesta och jag har fått jobb på Eniro 118118 i Östersund. Hundarna flyttade med mig upp igår när vi bilade hit efter en superhelg i Vaggeryd på utställningen.

I morgon blir det ett ordentligt inlägg med bilder och text, så ge er till tåls lite grann.


Det är mycket som händer

Det är onsdag!
I morgon torsdag, sen fredag och lördag och då bara en vecka kvar!

Då är det valpträff i Krokavadet och utställning i Vaggeryd!

Jag ser fram emot att träffa er alla!


-

Nu undrar ni väl vad jag håller på med? När jag inte bloggar varje dag menar jag.

Tja-aa... jag har semester :-)


*tjing tjing


Gårdagen - en underbar dag!

Igår var en superdag. I alla avseenden. Jag som bestämt mig för att göra min flock till en superflock tog Prisma och Pya på en promenad. Och hur bra det gick sen!?! Hur bra som helst! De accepterade mig som ledare och vi gick vår promenad i det härliga vädret. Ingen av dem brydde sig om den andre, inte ens fast Pya höglöper. Pya som normalt sett inte går så bra i koppel lyssnade rätt väl på mig och Prisma som är så mjuk mot människor förvånade genom att vara den som stretade och drog mest av de två. Jag är STOLT över oss, men framförallt mig själv som bestämt mig för att; tillsammans ska vi lyckas!!

Det har länge varit på tapeten att jag skulle försöka omplacera Prisma pga hennes osäkra sätt med andra tikar. Den tiden är förbi och jag tänker inte längre i dom banorna, utan nu är det att få en väl fungerande flock som gäller. Det ska funka att släppa alla hundarna tillsammans, när jag är med, och det ska funka väl i spannet, och då menar jag att det ska funka att sätta vilken hund som helst bredvid vilkan annan hund som helst. Så vi har en del att jobba på - men enträgen vinner!!!! Från och med nu har jag stora mål!

Det känns så underbart skönt att äntligen ha fått ro i mitt huvud vad gäller min flock. Kanske har jag inte tagit rätt beslut, det är svårt att säga. Men likväl som att bara 'skicka-vidare' ska jag se till att det funkar hos mig istället. För jag gillar alla hundarna, man gillar dem på olika sätt.

SILVE - hunden jag aldrig skulle sälja. Han är så jäkla gapig att jag ibland blir aptokig på honom. Han ska snart få flytta in igen och bli innehund. Ute på dagarna, men inne med mig när jag är hemma och sova inne. Han är en sann gottegris och jag tror nog han skulle må gott av att vara med igen. Han måste bada. Skitgris som är van att bli badad och hålls ren av matte. Alltså... egentligen 'för fin' för att "bara" vara hundgårdshund.

PYA - första egna tiken med ett alldeles underbart temperament. Slappar lika bra inne som ute. Kräver sin uppmärksamhet och tar för sig utan att fråga om lov. Ett otroligt arbetshumör utan dess like. Lite farligt, då hon ibland tar i alldeles för mycket. Vet inte hur hon ska portionera sin dragvilja riktigt. Snäll med katten. Har dock fått för sig att bara hoppa över sin hundgård närhelst det behagar. Alltså, hoppskydd krävs.

PRISMA - lilla Prissilutt som bara är för go med oss tvåbenta. Har ju varit lite reserverad för killar, men visade ingen tendens till det igår när vi fikade hos grannen på vägen hem efter promenaden. Är fortfarande lite osäker med andra tikar, men det går bättre och bättre hela tiden. Möjligt att hon får bli innehund hon också snart. Annars renlig och mycket pratig liten tjej med en hel del humor. Är mattes lilla pussgurka och gillar att kramas.

TIWAS - den lilla spralliga tjejen som har så jäkla mycket energi att man undrar om  det är anabola man matar henne med istället för hundmat. En hund med mer energi får man leta efter. Är blyg för andra människor innan hon lärt känna en. Gjorde stora framsteg med killar när hon fick bo inne i tre månader. Gillar att bli klia mellan frambenen och på rumpan.

NIRO - killen som verkligen kommit upp sig hos matte. Jag tyckte innan vi kommit igång den här säsongen ordentligt att han var så vass i temperamentet, men får erkänna att jag kanske misstagit mig. Fostrar valparna mycket bättre än farbror Silve, som ofta låter saker och ting gå rätt långt innan han säger till. Niro har utvecklats den här säsongen otroligt mycket och han står mig nu väldigt nära. Är en riktig gosekille och han kan inte tävla nog mycket om vem som ska få pussarna och kramarna när jag kommer in till honom och Haldex.

HALDEX - vad ska jag säga om den här nallehuskyn? Egentligen finns det inte mycket att säga. Tycker det låter för mycket när vi ska dra, så han vill inte komma ut ur rastgården. Jag får helt enkelt hämta honom. Han är nog den gosigaste hunden jag någonsin haft nöjet att ha och han fullkomligt attackerar mig när jag kommer in till honom. Knölar verkligen in huvudet, efter att ha ställt sig upp med tassarna på mig, i magen på mig. Den här hunden skulle inte vara till salu för alla miljoner i Sverige. Snygg, trevlig och mattegris! ;-)

TIÓNE - mattes lilla plutta-tjej. Jag var orolig att frakturen hon ådrog sig skulle vara slutet för henne. Hon visade sig stark och har varit med och dragit flera gånger med positioner både fram och bak och även flera gånger i led, där hon visar självklar ledartalang. Hon och mamma Pya jobbar sjukt bra tillsammans. Galopperar fram i takt med varandra och trycker sig så nära varann att man skulle kunna tro de var siamesiska tvillingar. Så mjuk i temperamentet att när man ska ta på henne selen får man lyfta upp henne från marken vid staketet.

QUATTRO - lilla Atto som jag verkligen inte tyckte om när hon var tre månader gammal. Hon var den som hela tiden gjorde rymningsförsök så fort man öppnade en dörr och ofta lyckades hon. Kom aldrig på inkallning och var en riktig spjuver. Idag har hon charmat mig totalt och hon och hennes mamma är världens bästa kompisar. Hon är en urtjusig tik och har det mest underbara temperamentet. Går också i led, men skiljer sig från systern då hon står lugnt och fint i starten utan att skrika och bete sig. Funkar super tillsammans med Niro. En underbar tjej!


Det är nyttigt att ibland tänka till. Det förändrar sig med hundarna och ju fler man har, desto mer viktigt är det att man känner till varje hund och dess egenskaper. Vilken passar ihop med vilken? Hur ska man ha dem i hundgårdarna för att de ska må som bäst? Ja, det är mycket att tänka på när det gäller hunderi. Och jag har inte gett mina hundar frukost än, för jag har haft lite mysmorgon :-) Det är dags att gå ut!

Dassiga strålar

Solstrålar skiner ner över Krokavadet. Lite dassiga genom en halvgrå himmel. ShejriXinnehavaren ska bege sig ut på en promenad. En skogs, nej... en Fägrida promenad med två, nej.. en hund...nä, två. För några dagar sedan fick Quattro och Tióne gå en promenad runt Fägrida och nån dag efter det fick Silve och Haldex följa med in till stan och gå en sväng. Idag är det någon annans tur. Vems? Hmmmm.... Niro, Prisma, Tiwas eller Pya. Jag vet aldrig vem jag ska välja, man vill ju gärna ta allihopa, men det går ju inte. Pya löper. Jag tror faktiskt att jag tar Pyis OCH Prisma. De behöver lära sig att gå tillsammans. VI ska bli en bra flock tillsammans, det har jag bestämt. Det vet ni väl sen gammalt att Pya, Prisma och Tiwas inte är speciellt förtjusta i varandra. I draget är det aldrig några problem, där jobbar man och har inga behov av att försöka fajtas. Jag har ju på senare tid börjat släppa ihop Prisma med Pya och valparna och peppar, peppar... hittills har det funkat bra. Man får dock vara med hela tiden, så det inte råkar hända något dumt. Nä, jag har bestämt att det baske mej SKA funka. Jag ska bli Sveriges enda kvinnliga Ceasar Milan. Säker, konsekvent och 'the leader of the pack'. Faktum är att det faktiskt funkar mycket bättre för mig med flocken sedan Håkan klev ner några pinnhål. Det känns mycket bra. Niro lyssnar MYCKET mer på mig och jag behöver inte vara barsk eller så för att de ska reagera. :-)


Bla bla bla.... ut i solen ska jag gå.... ! Hääääärliga dag!   Mina vovvar och jag :-D