Vaggeryd

Utställningen är den 25e april på Vaggeryds friluftsgård, så det är bara att dyka upp för den som vill titta. Jättekul är att alla fyrhjulsdriftare kommer dyka upp. Så då blir det en liten valpträff för Shejrix. Jätteroligt!!Här hemma har jag bokat en tid för Pya att komma in till veterinären i Strömsund och göra en AD/HD röntgen. Det betyder att man kollar höfterna och armbågarna. Pya blev aldrig röntgad före den första kullen, då en viss husse tyckte det blev för dyrt med både ögonlysning och röntgen på båda hundarna. Men NU så är det bara en matte som bestämmer, och då blir det av. Det känns bra att få göra det här. Ögonlysning är visst inte så vanligt här uppe, det kommer upp en veterinär 2ggr om året, så våran ögonlysning blir av den 22 april.  Annars är planerna att jag ska rabiesvaccinera hundarna till nästa säsong... man vet ju aldrig om man kanske skall fara på någon tävling utomlands :-)

Annars vill jag slå ett slag för den lokala tävlingen Shorttrack som ska vara här i Littrakten den 4e april. En tävling som går ut på att sprinta i full fart i 1,7km, mot ett annat spann. Ett pyramidspel kan man kalla det och jag hoppas att det blir många som anmäler sig. En rolig tävling där jag tror, åtminstone vi, blir en erfarenhet rikare. Kom igen och anmäla er till den här tävlingen. Den ligger ute på Övrigt på Draghundsports hemsida... Och för den som vill, varför inte anmäla sig till Ringsta Räjzet (6-8mars) som tydligen återuppstått efter att ha vilat några år. Tydligen ett poppis arrangemang när det var igång. Tyvärr kommer inte jag och mina hundar vara med, då jag vill vara absolut säker på att hundarna skall bli frisk ordentligt, innan vi far iväg på någonting. Hundarnas hälsa betyder mest och den är ingenting jag tänker riskera.*host host*

Jaha.... nu var det bara tre kvar. Silve började hosta igår, så det är Niro, Tióne och Pya kvar nu då. Det är väl lika bra de börjar hosta med en gång då, så är det gjort. Nedrans hosta!!!

Sitter på jobbet och är trött i ögonen. Har rast såklart, men längtar hem ganska mycket idag. Ser fram emot torsdag, då jag har en ledig dag. Annars är det jobb hela veckan.

Planering inför vilka utställningar vi ska åka på har också börjat. Vaggeryd är given, då jag lyckligtvis verkar vara ledig just den helgen. Bara jag inte sett fel i kalendern... Har hört att Exxa ska komma och har även hört nåt rykte om att Visko också kommer. Mari och Joakim som har Matic och Atto räknar jag in utan att fråga :-) Och skulle då Johan dyka upp med Syncro, så blev det automatiskt en valpträff, vilket hade varit superkul *no pressure*

Jag ska nog gå och knipa mig en till banan, så jag får lite mer energi....


Snö finns


Panda gör skäl för sitt namn. Hon brukar sitta ute på de minsta grenarna i träden... men just här spanar hon, nån sekund senare satt hon i trädet...

Jag erkänner!

Ja, det är faktiskt så, jag erkänner att jag tycker att det räcker med snö nu.... så KAN DET SLUTA SNÖA NÅN GÅNG??? Igår lyckades jag äntligen få kraft nog till att skotta färdigt resten av gången in till skogen där bajshögen är. Och biten på bilden är ju bara några meter av hela gången. Hela vägen kanske är 50m.. äh, jag vet inte, jag är dålig på att uppskatta. Men lång är den iallafall och det tog evigheter att skotta den, då jag inte orkade skotta allt på en gång. Det är ju inte en skyffeltag, utan tre på samma ställe. Åh näe tack, ingen mer snö nu. Jag har postat lite ner till Småland, vi får se om den kommer fram.  Jag har precis kommit in från att ha stått i Tiónes och Haldex hundgård och skottat, skottat och skottat. Är inte ens färdig på långa vägar, men orkar inte ta allt på en gång. Och jag har bara skottat lite grann i Niros och Tiwas gård *suck*

Så jag längtar...
och drömmer redan om sommaren, för då ska jag bygga om mina hundgårdar. Det kommer att bli hur bra som helst tror jag, då min pappa Nisse ska komma upp och hjälpa mig. Han får ha lite sommar i Jämtland :-)  Så jag ska se om jag kan få lite semester samtidigt, så jag kan hjälpa till ordentligt. Sist vi jobbade ihop gick det ju jättebra, så jag tror att det kommer bli super. Min pappa är nämligen skitduktig och uppfinningsrik som få. En gång i tiden hade jag en gammal Volvo 140, som blev ståendes hemma hos honom. Då gjorde han en plog till den, så det blev lätt att ploga på gården när det blev snö. Idag har han en traktor istället som han fick av mamma :-) så Volvon är skrotad sen länge.

*urk* Jag är dötrött, men nu måste jag sätta lite fart och städa lite i huset. Snön faller utanför fönstret... katterna ligger och pömsar nånstans och hundarna kracklar ute. Quaddie hostar också nu... så det är 4 kvar. Vi får väl se om dom börjar...


Hemsidan

För den som har dålig koll....

   www.shejrix.com

Parkerade

SKIT också!

Idag när jag kom hem från jobbet och gick in i hundgården för att testa min nya spade på den hårdpackade snön, hördes det harklingar... näe, riktigt kraftiga hostningar från insidan på ena hundgården.

Hosta! Vi har åkt på kennelhostan för första gången någonsin. Det var Haldex som hostade och medan jag stod och 'högg' snö hörde jag att det även på andra sidan hostades, nämligen lilla Tiwas. Ingen av de andra har hostat än så länge, men det är möjligt att det är en tidsfråga. Alla hundar blir ju inte heller säkert sjuka, så jag hoppas på det bästa, att det bara är de här två som kommer att drabbas. Mitt val är enkelt iallafall. Jag väljer att parkera hundarna tills symptomen är borta. Även de som inte hostar parkerar jag. Jag vill absolut inte riskera hundarnas hälsa på något sätt.

Det känns verkligen jättetråkigt, för det var meningen att vi skulle köra Vindelälvsdraget, men troligtvis får vi tacka nej till den biljetten det här året, och hoppas på en ny nästa år. Jag hoppas istället att hundarna ska bli frisk så vi kan vara med på Fäboddraget. Inte för att vi kan hoppas på en topplacering i sådant fall, men vi kan vara med om vi blivit friska.


SHAM - draget


foto: Malin Sundin

Vi knep oss bronsplatsen på SHAM-draget och jag är jättenöjd med hundarnas prestation efter två dagar med ankarstopp bägge dagarna. Ett fint avslut för oss och det kommer mer utförligt om hur det gick på hemsidan under dagarna som kommer.

Jag vill säga TACK till alla vänner som gjort den här helgen till en superhelg. Vad vore huskyvärlden utan er???

Tack till arrangörerna för ett jättefin tävling!!!


Spännande helg


Shjerix Quadra Drive II, brorsan Shejrix Haldex & syrran Shejrix Four Motion

Nu ska jag strax mata hundarna och sen ska jag packa inför resan. Det är skönt att ha sluppit gå upp klockan fyra i morse för att jobba tidigt och jag passade på att sova ut i morse. Alla som varit på tävlingar vet att det är ganska intensiva helger, med ett konstant rastande och kollande av hundar, så att de mår och har det bra. Helgen kommer att bli spännande då det blir min debut att sova i kåta. Den ska jag dela tillsammans i goda vänners lag, Annika(IGAIS) och Malin(Ylajärvis). Så det ska sannerligen bli spännande. Vi får väl se om jag fryser ihjäl :-)

Och eftersom jag kommer att bo i kåta betyder det att datorn kommer att stanna hemma. Så jag är ledsen att säga att det inte kommer att bli något bloggande under helgen, utan möjligtvis på söndag kväll, om  jag orkar när jag kommit hem.  Resultaten får ni alltså följa på annat vis. Det går att ringa eller sms:a mig såklart, för att få veta status, om ni nu är så nyfikna. Annars väntar ni... och det är ju så, den som väntar på nåt gott....

Ha en underbar helg på er!! Det ska jag ha iallafall...!

En resa hägrar

Hade sån tur idag att det var en kollega som sökte timmar i morgon, så jag skyndade mig att ge bort mina till henne. Hon blev glad. Jag blev glad. Och det betyder att min resa mot Nornäs kan börja i rimlig tid, härligt!

Och Queen of Kluk.... GE FAN I ATT RETAS!!!! Åk å skotta ur min hundgård i helgen när jag är borta istället!!!! ;-)

Min släde är klar, så den ska jag hämta idag. Kärran skulle också bli klar, så jag svänger väl förbi och tar den också, annars måste jag ju åka en tur in i morrn och det vill jag inte. Då går ju timmarna och då hade jag lika gärna kunnat jobba trots allt. Ska handla lite smågrejer idag också, vantar, lite snöre till Malin som hon behövde till sina selar. Sen är det bara hem och fixa och packa och greja, så allt är klart, så är det bara att slänga in hundarna i morgon och fara i god tid, så kan jag hjälpa till att sätta upp kåtan som vi ska bo i(om Malin hittar den vill säga) YEHAA!

Nornäs, here we come!!!

Och förresten, jag får passa på att önska alla våra svenskar som åka över till Finland för att tävla, ett stort lycka till!!!

Efter klirr kommer snö

Nu jäklar!
Idag är släpet inlämnat för lagning igen. Elsladden ska skarvas och lappas ihop och reflexerna ska sättas fast igen. Hundarna hade roligt och det var absolut sista gången jag lämnade dom för en kort stund. Det var Niro (hrmm hrmm) som bet sönder sladden, han är duktig på sånt. Men de andra hjälpte säkert till....

När jag kom hem i söndags klirrade medaljerna rätt lågt när jag kikade in i hundgården och insåg att det bara var att ställa sig att skotta, över en meter snö.... fy farao... Hundarna fattade inte varför de inte fick komma in på en gång utan sitta på kärran igen. Idag har jag skottat omgång nummer 4 i hundgården och det känns som att snön aldrig kommer att ta slut. Nu sitter jag på jobbet och längtar hem efter skyffeln... eh... näe...

Jag har hittat ett svets och mekanikföretag som kan laga min släde, så den är också inlämnad idag och blir klar till fredag. Så i helgen som kommer, får ni se upp - Röda Faran är på intågande i spåret på SHAM draget :-)


SM Brons


En bild på oss från första dagen, då färgmatchningen stämmer :-)

Inte illa pinkat måste jag säga. Även om jag känner att jag nog tappade silverplatsen idag pga vissa omständigheter, så känns det helt okej med att ha klarat bronspengen!!

Målet jag satte upp efter Lillholmsjö, att klara pallplats, kan jag alltså numera se som avklarad. Sitter just nu och ska invänta att prisutdelningen kommer igång, men det lär ta ett tag, så det är bara att vänta alltså....

Det var lite stressigt i starten idag. Jag kunde inte hitta Sture och Runa och då raggade jag upp Adam, som var snäll att ställa upp. Men väl vid min bil så kom Runa och Sture, och Runas kommentar vid mitt lättade "Jamen där är ni juh" var "Men trodde du inte att vi skulle komma?" och så sa hon att hon hade jättekoll på min starttid och allt!

TACK SÅ HEMSKT MYCKET Runa och Sture för er fantastiska hjälp. Utan er hade det känts mer jobbigt och ni vet att ni delar den här bronspengen med mig!!! Jag är glad för att ha Niro från er, som är en fantastisk hund och han är verkligen en mycket stark motor i mitt lovande spann. Så tack igen!!


Idag kändes det som att vi skulle köra riktigt jäkla bra. Hundarna hade ätit jättebra igår och drack bra i morse, även om jag fick fuska lite med Pya och Tióne, som båda två var lite ovilliga på att dricka. När vi väl var nere vid start och jag gick på dass, märkte jag att något helt väsentligt saknades på mig, nämligen mitt bälte. Skit i det, sa Runa, men jag kände att det fixar jag inte mentalt, så jag KUTADE upp till bilen och hämtade det. När jag var på väg ner igen skrek Runa febrilt på mig att springa ner och ställa mig. Då hade de redan satt in alla hundar i spannet och jag hoppade på och vi ställde oss i starten bakom Frost Hansen.

Min visualisering igår besannades. Jag såg framför mig hur vi gick ikapp och körde om honom, och det tog inte alltför lång tid innan vi såg honom. Precis innan första checkpoint, där dom tar mellantiden, var vi ikapp och jag gick om honom i den värsta uppförsbacken som var på den banan. Det gick bra vid omkörningen och hundarna tuggade på. Sen hade vi honom i hälarna hela tiden. Jag såg också framför mig hur vi körde upp oss så mycket att vi skulle hålla en silverplats, men tyvärr blev det lite strul under vägen då jag kört om och strax innan sista kurvan innan 800m krävde han att jag skulle stanna. Så jag gjorde det. Och väntade..... sen körde jag. Så var vi ikapp igen. Men eftersom vi passerat skylten, ville han inte släppa om mig och Haldex och Tióne gick ut i lös snön för att försöka gå om, men han släppte oss inte...
Pya trampade över Niros neckline och jag valde helt enkelt att ligga kvar bakom, ända in i mål. Jättetråkigt, för jag förlorade mycket tid... MEN...

...jag är JÄTTENÖJD!!!


Mina hundar gick grymt bra idag, och hade det kanske varit 2min mellan starterna, hade jag sluppit strulet som blev vid omkörningarna mellan oss två. Vi hade snabbast mellantid och jag kände själv hur jäkla bra vi gick och en sak är säker...

...det här med visualiseringen... det tänker jag INTE släppa!!!

Tack alla som har hejat på oss!!! Ert stöd betyder mer än ni tror!!!


SM - dag 2

Dom gamla rävarna knappar in!

Ja, då var dag två avklarad och jag är rätt glad åt det. I morse mådde jag nästan fysiskt dåligt, jag var så nervös så det var jättesvårt att få ner någon frukost. Inte blev det bättre när Adam ringde en tjugo i tio och sa att jag inte skulle räkna med att dom kom hit, för de fick inte igång bilen. Då blev jag ännu mer nervös och jag gjorde mig klar att åka iväg till Åsele för att hämta släden(tro det eller ej Adam, men jag HADE hjälpt er med starthjälp). Precis när jag gör mig klar att åka ringer lyckligtvis Adam och säger att jag kan stanna på plats, för de har fått igång bilen med hjälp av någon där. Tack och lov!


Vi for ner till start jag och hundarna, strax en timme före vår starttid. Jag var inte överförtjust i att starta ut först. Känns mer mentalt och det är mycket mer taggande att faktiskt ha ett fysiskt spann framför sig, som man vet att man jagar. Med hjälp utav Runa och Sture igen kom vi i god tid ner till start och alla hundar var färdigrastade och allt kändes bra.

Dags för start! Tjooooo, så var vi iväg och vi var taggade. Jag tyckte hundarna gick riktigt bra idag och jag är verkligen nöjd med dom. Pya tog INGEN snö alls och det betyder att vattningen med buljongen fungerar. YES! Idag var det dock liiite kinkigt med att dricka, men det gick.

Idag visste vi banan och jag frös inte lika mycket om händerna då jag hade lite bättre vantar. Jag sprang i backen och det svartnade inte för ögonen, som det gjorde igår(fysiken på mig är väl inte den bästa ska erkännas). Men mest så satt jag ner faktiskt. Inbillar mig att luftmotståndet skall bli mindre... vad vet jag.

Nåväl, i mål kunde jag höra att jag tappat på mellantiden och när de andra kommit in hörde jag att jag halkat ner på en 3e placering. Och bakom mig har jag Marie Israelsson, som körde 44 sek snabbare än jag idag. Hon hade snabbast tid av alla idag, så det blir jäkligt tufft för mig i morgon att försöka hålla min placering. Men vi ska göra vårt bästa! Hur det än går är jag skitnöjd, för de här två dagarna har vi kört jämt med oss själva... (kollar på Draghundsport och siffrorna stämmer inte alls med placeringarna, skumt)

Vi laddar inför i morgon och nu får vi jaga, vilket jag själv tycker är en bättre position för oss. Med lånad släde, fel färg på den också, kör vi vårt race och den här matten ska sparka som en idiot och springa tills jag får blodsmak i munnen. Vi ska göra allt för att hålla oss kvar på pallen!!!Vi kommer in i mål

 


SM - dag 1

YES!!!!

Jag har redan vunnit!! Varför undrar ni? JO - jag kom i tid till starten!! Det är en jättevinst för mig och jag måste tacka Runa och Sture(Niros uppfödare) så hemskt mycket för hjälpen. Allt blev bara perfekt tack vare er hjälp!!!! Tusen tack!!


Hur gick själva tävlingen idag då? Jo, den gick jättebra och jag är skitnöjd. Tack vare min kycklingbuljong har jag fått Pya att dricka ordentligt och det visade sig fungera alldeles utmärkt ute i spåret. Hon tog snö ett par gånger, men inte mer. Idag har jag vattnat på dom riktigt ordentligt redan och det är kvällsmaten kvar, så jag hoppas alla ska äta med god aptit.

Jag och hundarna i starten. Vi hade startnummer 51. Kanske vårt lyckonummer?

Foto: Sandra Olofsson

Uppställningen
Mina fantastiska "valpar" i led. Jag måste bara säga att de är helt otroliga. Idag överglänste lilla Tióne sin brorsa Haldex, genom att dra på och öka, öka och öka. Helt outstanding liten tjej. Haldex gjorde som alltid ett gott jobb och vi fick t om en omkörning. Vi körde om nummer 50 och Tióne tittade faktiskt lite närmre på den närmsta ledarhunden i det andra spannet när vi körde om, men jag manade bara på dom, så gick dom vidare.

Syskonkärlek

Niro är också skitbra! Han gör ett sånt jäkla bra jobb där bak och det är nästan så man inte ens märker av att han är där. Han jobbar verkligen intensivt och följer gladeligen med de främre hundarna, i vilket tempo de än må gå. Niro har styrka, snabbhet och minst av allt, ett draghuvud som heter duga. Intensiv, skulle jag nog kalla honom.

Och Pya ja, hon är riktigt duktig där bak. Tempot har ökat markant med ungdomarna där fram och hon har inga som helst problem med att haka på i snabbt tempo. Riktigt kul att se! Och verkligen roligt att jag lyckats luska ut hur jag ska få henne att dricka.

Niro och Pya


Banan här i Gafsele var riktigt rolig att köra. Det var lite upp och ner och lite roliga kurvor. På en av dom höll jag på att stå på näsan, men jag lyckades rädda situationen. Det var en sån där grej där jag lyckades 'ramla av' släden, med fötterna alltså, och jag fipplade febrilt med att få på dom på medarna igen. Jag hade tur, för det var nog inte skicklighet :-)

Vi drog på och gjorde vårt bästa och det visade sig när vi kom in i mål för då hörde jag speakern säga att vi kom in på en 1a plats, med 2 sekunder till godo på Frost Hansen.
- Iiiiiii, snacka om nervpirr!


Så jag laddar mentalt nu inför morgondagen. Och hundarna får vila emellan pinkningarna. Med vetskapen om att jag ska låna en släde av Adam och Sandra i morgon känner jag mig rätt lugn. Min släde går inte att köra med mer, förrän jag har fixat staget som är trasigt. Idag hade den tryckt ihop staget ännu mer och det är inte bra för resten av släden, så jag uppskattar verkligen att jag får låna en släde....   Tack på förhand!!!


 Följ resultaten på www.draghundsport.se
SM - på plats

Jag ligger här i min säng, på vandrarhemmet i Gafsele. Det är dövarmt i rummet. Det är sent och jag är riktigt trött. Kom fram vid femtiden och besökte sekretariatet och ställde mig i drive-through för att besiktiga hundarna. Allt gick hur smidigt som helst, jag önskar alla tävlingar kunde ha sån. Som granne på vandrarhemmet har jag Johan och Sussie Grönberg. Trevligt med lite välbekanta ansikten.  Har vallat skidor i hundra år idag känns det som. Matade hundarna på kvällen efter förarmötet och alla hundar åt med god aptit. Igår fixade jag kycklingbuljong, som jag ska mata tävlingshundarna med, så det blir nåt nytt och smaskigt. I morrn blir första försöket med det, men vi fuskstartade idag och alla fick smaka på den där buljongen. Pya åt upp det snabbt, bådar gott :-)


Det har snöat hela dagen. Spåren i morgon kommer nog bli tungkörda. Blir väl som att köra hemma antar jag. Skönt att banan inte är så lång, inte ens 8km. Vi känner oss taggade som bara den inför morgondagen. Jag hoppas bara släden håller och att den går att styra ordentligt. När jag vallade såg jag att en viktig del på släden har knäckts till och tryckt ihop själva släden, det påverkar säkerligen styrningen. Det hände nog när jag krockade med skotern, annars har jag svårt att veta när det skulle kommit. Skittråkigt, för släden är ju inte direkt gammal :-(

Nej, nu måste jag knoppa. Jag har gott om tid i morgon att göra blogginlägg åt er. Jag har ju ingen att 'gagga' med.  Natti natt....


Hamra - min lärdomshelgVILKEN HELG!

Ja, vad ska man säga - annat än; Jag är jättenöjd med helgen!

Polarhundsmästerskapen i Hamra var verkligen ett trevligt arrangemang, med mycket trevliga arrangörer och funktionärer som gjort ett gott jobb att göra i ordning allt för att vi polarfolk skulle kunna få ha vårt polarmästerskap på otroligt rolig och varierande bana, med ett helt fantastiskt väder! Man kan verkligen inte klaga tycker jag!

TACK alla ni som gjorde den här helgen så rolig och trevlig!
Jag hoppas vi får komma igen!!!Såklart har jag en redogörelse för er nyfikna! Jag antar att ni höll koll på bloggen och jag ber om ursäkt, men jag hann helt enkelt inte med. Ingen ro och ingen vila. Jag ska försöka ge en återblick för er, hur helgen varit.

Det började med att 'checka in' och boka middag för lördagen. Hitta huset, och istället hittade jag Annika på busshållsplatsen, när jag irrade runt och letade efter huset vi skulle bo i. Ja, fråga mig inte... jag är helt värdelös på att hitta hus på nya ställen. Nåväl, det blev kramkalas och så bestämde vi oss för att rasta hundarna på plats, så slapp vi stressa iväg till huset. Väl vid huset gjorde vi som man alltid gör, ut med hundar - bära in grejer - mata hundar och ta plats i huset. Och jag och Annika är lika duktiga på att bre ut grejer över hela rummet. Känns skönt att dela rum med en likasinnad :-)

Annika hann besiktiga sina hundar på fredag kvällen redan, men jag fick vänta till lördag morgon, och egentligen gjorde det inte så mycket. Jag skulle ju ändå till starten tidigt, då Pya och Loddie skulle springa i 2-spannsklassen med Iréne Ax, Starax kennel Hundarna var rätt taggade trots att klockan bara var 10:00 när de skulle springa. Lustigt tycker de nog, för hemma brukar vi aldrig jobba i selen så tidigt. De var duktiga iallafall och Iréne var rätt nöjd med dom, men nog hade de allt tyckt att det var lite konstigt med den där nya matten på släden. Det såg åtminstone fint ut när de kom i mål.

Här är Iréne i starten med Pya på sin vänstra sida och Quaddie närmast KentaEfter att Iréne kört sitt race tog jag och packade ihop hundarna för att fara tillbaka till huset och valla klart mina skidor och göra i ordning mig själv inför starten *suck* Jag kom knappt ens upp för den vidriga backen från parkeringen... Ovanan att köra på hala fläckar, med en framhjulsdriven bil och ett släp gjorde ju inte saken bättre. Men med lite fart och med lite hjälp från funktionär/ledare som rättade till släpet, kom jag upp iallafall och jag bara kände hur jag fasade för den där backen... Tillbaka i huset fick jag lägga på ett extra kol för att komma tillbaka till tävlingsplatsen i tid. YEP! Det fixade jag. Med klockan på rätt tid, hade jag stenkoll på när jag skulle starta och jag tänkte ta bilder på 6-spannsklassen innan jag skulle börja fixa med släden. Kenta hjälpte Annika med att ta ner hundarna till starten(det var en bra bit att gå), så jag kunde fota. Jag lyckades ändå missa första starten och kameran var lite felinställd, så de bilderna blev inte nåt bra. Men jag lyckades ändra till målgången iallafall och där fick jag lite fina bilder.

Med råkoll på klockan började jag ta ut hundar och sätta ihop släden och sen kom Annika för att hjälpa till och vi bar ner släden till startplatsen tillsammans med draglinorna. Så skulle vi sätta fast draglinorna och jag står och håller i dom och bara "Eeeeeeh... - WA? Vad är det här?" Annikas svar på det var; Å nej, du har tagit 8-spannslinan!

Yep, jag hade lyckats ta den främre 4-spannsdelen på min 8-spannslina. Samma linor och färg som den jag har på 4-spannet, så det var ju tydligen inte så svårt. Så det kan gå. Jag fick panik och bara skrek åt Annika att knyta om. Tack och lov så är det ju hon som har knutit linorna åt mig, så det var inga större problem för henne att fixa det, men det tog ju tid. Det vill säga, den tiden jag hade räknat med att hon skulle vara med mig däruppe och sela två hundar och ta ner dom till start. Jag fick springa upp till hundarna och försöka skynda mig att sela alla själv. Ta tre i koppel och den fjärde i handen och sen KUTADE jag med dom nedför den där jäkla backen.... halvvägs ner ser jag att Annika är på väg och halvvägs ner ser jag att klockan redan har passerat min starttid. Jag anar att jag inte lät glad när jag sa till Annika att jag redan missat min starttid. Jag visste att jag skulle få starta sist. Annika kollade av så det stämde och jag fick starta 12min efter.

Jag hade redan bestämt mig för att jag skulle testa en ny variant och med och Tióne och Niro i led, Haldex och Tiwas bak gick vi ut sist av alla och det tog inte så långt stund innan vi körde om han som egentligen skulle startat sist i klassen. Vi kämpade på och jag tyckte det gick bra. Jag sprang i mina lånta Mukluks jag lånat av Malin och de är superlätta så det känns som att man springer barfota. Helt suveräna! TACK för lånet Malin!!!

Hundarna och jag drog på och det kom en häftig kilometerlång nedförsbacke som gick så in i norden fort. Där fick jag se det jag tyckt mig ana hemma, att lilla Tiwas inte hänger med. Eller hänger med gör hon, men hon hinner inte med att dra. Hon är helt enkelt lite för liten för de andra hundarna. Men hon var jätteduktig!

Jag hade startnummer 60 och efter min starttid hade Kenta(Starax) sin plats och döm om min förvåning när jag kommer ifatt nästa spann och får se de där kamoflagebyxorna han hade på sig dyka upp en bit framför mig. Mina hundar går bara på och de är tamejsjutton skitduktiga på att bara köra om, utan att ens kolla på de andra hundarna. Kenta hade ankrat upp för att hålla i sina två lånehundar(hanar) för att vara på den säkra sidan. När jag närmar mig, skrek jag bara rakt ut:
- KOM IGEN KENTA!

  HOPPA PÅ SLÄDEN!!!!      HÄNG PÅ!!!!!      KOM IGEN... SKYNDA DEJ!!!!

Jag kände mig lite ledsen för hans skull, för han kämpade verkligen duktigt med sina hundar, fast lite uppgiven såg han ut att vara i spåret, så jag försökte tagga honom och hundarna lite. Men det är inte lätt att komma direkt från Skåne och bara ställa sig på snön, utan att ha tränat en enda gång på snö innan tävling. Så jag tycker det var strongt gjort och duktigt att ta sig runt!

"Allt heder till dig Kenta! Och vad du än säger, så förtjänade du mina vilda applåder vid prisutdelningen"* jag måste sova nu, så jag fortsätter sen

Back again

Tillbaka på jobbet och första rasten.

Jag är trött efter helgens bravader och jag längtar hem efter soffan och en go film. Men det blir väl inte så. Jag måste tvätta kläder och plocka i ordning grejerna. Tänkte också sy en väska, som jag ska förvara mina draglinor och selar i, en färdigpackad väska, som bara är att packa in i bilen när den är packad och klar.

Helgens första tävlingsdag kan man minst sagt kalla katastrofal. Jag hade lyckats ta fel linor med mig, vilket resulterade i ett pajat tidsschema, som gjorde att jag missade starten :-S

Men det blir ett långt blogg inlägg om det senare ikväll, om jag hinner. Jag ska köra hundarna en liten sväng idag, för sen måste de vila, för det är bara några dar kvar, sen står jag på släden igen, den här gången på SM:et i Gafsele. Då är det nya tag som gäller för mig och hundarna. Det gamla är glömt vid det laget och redan om två dagar kommer vi att vara på plats, för att besiktiga hundarna.

Jag längtar redan...