1a plats

Njae... nästan iaf :-)

Jag visste ju med rätt stor sannolikhet att Gunilla inte skulle gilla mina hundar, eftersom jag ställt Haldex för henne en gång förut. Kändes som att jag hade lite rätt, då varken Haldex eller Tióne fick sig något CK i bruksklassen. Nato var väl den som gick bäst och fick ett HP, men även där var placeringen som nummer 2 i konkurrensen. Nato tyckte domaren var läskig men än läskigare tyckte han Annika Uppström var, som var där som domaraspirant. Annika gjorde det hon tyckte var bäst för Natos skull och lät honom vara. Han är ju så ung, så hon tyckte det var dumt att känna på honom när han inte ville. Jag är glad att domaren åtminstone fick känna igenom honom. Med andra ord blir det mer socialisering för Nato.


Nato - en blyg liten kille

Kritik:
Ngt blyg unghane, bra huv o uttryck, korr bett, trevlig modell o storl, b-korg får inte bli grövre, passande b-stomme, rör sig bra fram o bakifrån, ok från sida, bra päls



Haldex skötte sig som vanligt utmärkt.

Kritik:
Hane av trevlig modell, fint huv o uttryck, korr bett, bra ö-linje, tillr b-korg, ngt framskjuten skuldra vilket gör att han inte får stadga i sina rörelser, bra kors o svans, rör sig bra fr sida o bakifrån, ngt brett framifrån, lösa tassar, bra päls



Silve deltog i veteranklassen och placerade sig som nummer tre av fyra. Han skötte sig helt okej och vi var ju bara med för skojs skull, så jag är glad över den fina kritiken han fick.


Silve

Kritik:
Väl bibehållen veteranhane 10 år, bra bett, bra rygglinje, rör sig bra fr sida o framifrån, ngt hastrångt bakifrån, härlig pälskvalitet.




Tióne blev placerad som nummer 4 i konkurrensen, men som sagt, inget CK för hennes del, vilket förvånade mig lite ändå, för hennes kritik var utmärkt i typen och det var bara fina ord om henne.

Kritik:
Tik m bra huv o uttryck men kunde ha ngt mindre o bättre plac öron, välvink, bra b-korg, rör sig väl fr alla håll, bra pälskval.

Jag bestämde mig innan för att ta med Pyan för att ställa upp i den inofficiella klassen parklass. För skojs skull. Vi tränade lite grann på fredagen, bara för att jag skulle få se om det gick att gå med dom två överhuvudtaget. Det funkade, så jag beslöt att ställa upp för femti spänn, som det kostade. Det skulle vara 8 par som deltog, både samojeder och alaskan malamute, grönländare och sh var med. Det var 7 st par vad jag räknade till. Vi stod som nummer ett och jag samlade upp kopplena i handen och tamejsjutton om inte båda två tänkte att de skulle sköta sig så fint de bara kunde. Vi stod fint och sprang fint. De uppträdde som att de gått i parklass hur mycket som helst. I själva ringen var det mer eller mindre kaos efter vad jag förstod på beskrivningarna jag hörde sen. Hundpar som drog matte rakt upp i rumporna på de framförvarande och hundar som inte rörde sig en meter i ringen.

Vi sprang så fint vi kunde, i samlad trupp och sen började Gunilla placera dom. Malamuterna kom på 5e plats vilket förvånade då de ändå skötte sig fint. Grönländarna på 4e och ett par SH på 3e. När de var placerade tittade domaren på samojederna och sa att hon ville ha dom på 2a plats och sen pekade hon på mig och sa: Dig vill jag ha på 1a plats, för när du sprang med dina hundar såg det ut som att det var en hund som rörde sig. Så fint!!

Så ja-aa, vi vann inga andra priser, men vi tog iaf hem första placeringen i en av de svåraste tävlingarna. Att prestera en fin uppvisning på två hundar, som skall vara så lika varandra som möjligt. Och i mina ögon betyder ändå det här rätt mycket, för det betyder att Pyas avkomma och hon ändå har lika steg, och att de är lika varandra, ja, det går inte att ta miste på.

Tack Hèléne och Pernilla, för eran sista Hammerdalsutställning. Det har ni gjort bra. Jag hoppas att det är någon som vill ta vid efter er, annars misstänker jag att det här var slutet på den här utställningen. Vi ses i Bjursås!!


Pya närmast mig och Tióne. Ett elegant par i mattes ögon...


Nedanstående bilder tagna av Hélène Moubis. Tack för bilderna, Hélène


1 Mari skriven

Stort grattis till Pya och Tióne från släkten i Skåne!

3 malin sundin skriven

men ett så fint par!! =)

2 Ylwa skriven

Grattis till vinsten i parklass! Det är verkligen ingen lätt uppgift att visa två hundar. Jättekul att fina Silve fick vara med!

4 Inger Ch skriven

Grattis Sofia

Vad duktiga ni är !!

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: