Dagens körning

Efter ett samtal med fröken Malin Sundin a.k.a våran Bonde söker Fru-deltagare, beslöt jag mig trots gårdagens körning för att ta ut hundarna på 3-hjulingen för en träningsrunda. Jag berättade hur hundarna hade betett sig och frågade vad hon trodde det kunde vara för fel igår när hundarna betedde sig som de gjorde. Efter y-korsningen igår så tittade hundarna lite åt sidorna i skogen och helt plötsligt var det ju tvärstopp. Efter bytet till 'de säkra' ledarhundarna gick de ju inte alls på som de brukar.

Malin trodde starkt att det var möjligt att det kunde vara en björn som gjorde hundarna så osäkra. Hon visste någon annan som hade hundar, som betett sig likadant som mina gjorde igår, men just när de känt vittring på björn. Jag har aldrig tidigare varit med om att hundarna stannat sådär. Och Tióne och Haldex bara tvärstannade, vände sig om, och tydde sig till sin mamma. Det kändes ju jättekonstigt, och just att de jobbade halvdant på hemvägen sen.


Idag gick hundarna på som vanligt. Det var varmt och tungt. Det är ju verkligen inga plana körvägar vi har att ta oss fram på, utan det är mycket upp och ner, så jobba, de får de allt göra. Jag var lite vimsig i början och glömde som vanligt mina körglasögon men också även hjälmen när jag körde första gänget. Det kändes inte alls bra, för när man kör med Tiwas i gänget, då är det svårt att stå still några längre stunder, och att kliva av cykeln, det är bara att glömma när hon är med.

Siffrorna för dagens träning:

Längd: 9,0 km - Tid: 32.01 min - Medelfart: 17.07 - Maxhastighet: 31.0


Syskonen var duktiga!
De jobbade på bra och vi körde samma runda som första gänget. Lite osäkra vid svängarna, men vi kom åt rätt håll på sekundrar, så nog förstår de allt vad jag menar även om det inte var klockrena svängar. Högerkanten ser jag nu att båda två förstår och jag längtar redan till att få se hur duktiga de ska vara om några år, när de fått vara med lite mer, både vad det gäller att träna på snö och att vara med i tävlingar och få lite 'världsvana'.

Här är syskonens siffror för idag:

Längd: 9,0 km - Tid: 33,33 min - Medelfart: 16,63, Maxhastighet: 30,1

1 Anneli skriven

Björn?! Läskigt coolt.. så länge dom håller sig utom synhåll eller på låååångt avstånd... Är så impad av ditt gedigra träningsprogram. Hade jag orkat hälften vore Cia SLCH för länge sen! Men vi tragglar på i hobbytempo så kanske, kanske innan hon blir pensionär... Ser fram mot den 1/11! :-) KRAM!

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: