Dumhetslärdom

Sedan 1995 har jag haft siberian husky. Det är mer än 10 år och det är nu först jag har min första kull. Det är helt otroligt häftigt. Att först vänta på att tiken ska löpa, para och sedan vänta igen på att magen ska bli tjock. När den blivit det och man får känna de första sparkarna från valparna; Iiiiiii.. vad häftigt! Under åren jag haft siberian har jag lärt mig, hoppas jag, en hel del. Mycket finns ännu kvar att lära. Den nya erfarenheten är själva valpningen och dumheter man kan göra. Även den mest erfarne gör väl misstag. Nu har jag precis lärt mig vad man ska och inte ska göra. Men såhär i efterhand kanske det var meningen, för att jag inte skulle trissa upp mig, tänker jag.

Pya var extremt jobbig i slutet på sin graviditet. Hon klarade inte av att vara inne utan att kissa och bajsa inne på nätterna. Det konstiga är att på dagarna gick det bra. Egentligen tror jag nog att hon mått lika bra av att få valparna ute. Fast med tanke på det varma vädret som var, var det nog bättre för både mamma och valpar att få vara inne med värmefläkten satt på cool så hela huset blev svalt och skönt.

Nåja, iaf fick jag inte sova på nätterna. Sakta men säkert tär det på krafterna. Och natten till valpningen var hon sååå jobbig och hon visade tydligt att hon bara ville gå ut. 02:30 fick hon sin vilja fram. På morgonen 06:00 gick jag ut och hämtade in henne, tempade och såg inga tecken på att den ens var i närheten av 36 grader.När jag så matade de andra ville Pya följa med vilket hon fick, sen sprang hon och lade sig i kojan inne hos Niro och Nanaimo. Jaha, tänkte jag, vill du vara där en stund. Det fick hon. Jag gick in och åt lite frukost, tittade lite på TV och somnade. *suck* Vad blev följden av det? Jo, att jag missade de två första valparna födelse såklart. Nanaimo och Niro stod som frågetecken och Tiwas stod och skällde i hundgården jämte.
image28
Titta så fint  jag gjort i kojan, matte!

Pip, pip hörde jag när jag närmade mig. Pya hade byggt ett sånt fint bo till sina små och nöjd och glad hade hon fullt upp. Jag gick in och hämtade en liten korg att ta valparna i, sen gick vi in och Pya fick de 6 tikarna inne. Det är typiskt macho-manligt att killarna var tvungna att komma utomhus. Riktiga tuffingar!

Allt gick bra iallafall. Vad har jag lärt mig av det här?
Jo, nästa gång ska jag inte somna framför TV:n.  
image29
Nästan alla valparna har öppnat ögonen nu. Här Svartsvans.

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: