SPHK Arboga

I fredags packade vi in oss i bil och släp och for ner till Västmanland för att delta på sista polarhundsutställningen för året. Det var i Arboga som den skulle hållas och på vägen ner stannade vi först i Sveg för att hämta upp David och Mias valp från kennel Arktisk Storm. Lilla Skade fick hoppa in i släpet tillsammans med Trickster och brorsan Riddick, som skulle bli hennes nya lekkamrat. Det känns skönt att få leverera en egen valp som direkt får en kompis som ska till samma ställe. Skade som var lite mindre än mina två var dock snabb på att lära de andra två hur man snabbt tar sig ut ur släpet, dvs hoppa ut, så senare satte vi Trickster och Saria tillsammans och Skade och Riddick fick vara själva i en box. Det räcker ju att hon får lära Riddick de där dumheterna... hehe...

Nåväl, i Arboga fick jag fin hjälp av Krister(kennel Nattfrostens), Kenneth som äger Dimrill och så självklart, David och Mia. Jag som anmält alla hundar fick det lite stressigt när jag skulle direkt från unghund som jag varit inne i med Nando, som följt med från Orsa på vägen ner. Först ut var dock Nato i juniorklass. Han fick ett 2a pris för dagen, då han inte alls ville vara med och låta domaren känna på honom. Hon önskade mycket mer tillgänglighet på honom, och det förstår jag, han verkar ha sina upp- och nerdagar. Mera träning för honom med andra ord.

I unghundsklassen ställdes både Nando, Dimrill och Uno, alla från min andra kull. Vann klassen gjorde Ylwa med sin Io och tvåa kom Dimrill, 3a Uno och jag och Nando fick nöja oss med 4e platsen.

Sen var det stressigt att byta till bruksklassen och jag med Haldex och David med Niro sprang in i ringen. Jag har aldrig varit med om att visa Haldex så dåligt som jag gjorde i lördags och det kändes sisådär, för han ville inte alls visa sig från sin bästa sida. Direkt från boxen in i ringen gjorde att Haldex inte alls sprang så fint som han brukar och det var mest bara galopp och stuts i ringen när vi sprang tillsammans med de andra. Jag hade tur som fick springa ett eget varv sen när vi skulle fram och då gick det lite bättre. Haldex fick sitt CK som han förtjänar, men fick sen nöja sig med 2a placeringen i konkurrensen. Niro kom på 3e platsen men utan CK. Det blev heller ingen placering i bästa hane för Haldex.

Dagens stora surprise var när jag ställde Silve i veteranklass. Han som bäst fått 4e placering i konkurrensen när han var unghund, har inte ställts sådär fasligt mycket på senare år. Först frågade domaren hur gammal han var och när jag sa att han är 10år blev hon nog lite förvånad. När vi sedan ställde upp oss framför domartältet sa hon att hon först hade tänkt att ge honom ett HP, men sen att hon ändrade sig... Jaha, tänkte jag, då får han inget istället, men tamejsjutton att jag hade fel... Han fick sitt första CK!!! OJ vad glad jag blev, det kändes hur kul som helst och jag strålade nog som en sol med det där CK't i handen på väg tillbaka till de andra. I bästa hane blev Silve avtackad, men vad gjorde det? Han hade ju redan vunnit...

Här är Silves kritik som gav honom hans Ck:

Maskulin. Bra huvud och uttryck. Kunde vara något tätare mellan öronen. Utmärkt hals, överlinje till kroppen. Korrekt svans, bra vinkl. ben och tassar. En mycket välskött 10-åring som rör sig med utmärkt steg från sidan, är något trång bak.


Och en bild på BIR och BIM där syrran Cémbra tog hem vinster. Grattis till er!
Domaren blev glatt överraskad då hon fick veta att de var syskon. Med så olika färger, var hennes kommentar.



Det var inte bara Silve som blev dagens överraskning, utan två till väntade. Tirith gick i unghundsklass och vann den och var den enda som blev tilldelad CK. Andra platsen knep syrran Ithil och det kändes kul. Det var dock inte Tirith som var den ena överraskningen utan den kom i bruksklassen där mamma Pya fick sitt första CK, nästan 6 år gammal. Det var superkul då jag har väntat ett tag på det där CK't. Tióne fick även hon CK och det var ett svårt val för domaren att placera dem, då hon tyckte alla brukstikar var väldigt fina. Till slut gjorde hon sitt val och hon satte Tióne och Pya på 3e respektive 4e plats. Jag visste att med de placeringarna skulle vi troligtvis inte komma någon varit i bästa tik och jag hade rätt. Där blev vi avtackade, även Tirith.

I öppenklass hade jag anmält Loddie. Hon hade ingen som helst päls för dagen, men jag hade bestämt mig för att även hon skulle få vara med, när alla andra fick det. Som bäst hoppades jag på en slät etta, men vi fick faktiskt nöja oss med en 2a för dagen och det var pga pälsen. Jag skrattade faktiskt när jag fick kritiken och sa till Tina att det köper jag, för det förstår jag och det är absolut inte vad vi brukar plocka med oss från utställningar, men det kändes helt okej. Visko, som är kullsyster och som bäst har fått ettor tidigare slog till och förvånade, förmodligen mest husse som höll i snöret. När det blev placeringar höll jag tummarna så hårt när CK'na delades ut och Visko, som för dagen är den allra finaste Visko jag sett, såg till att få sig sitt första CK! Jättegrattis till David och Mia! Välförtjänt efter mycket kämpande att få upp Visko lite i vikt och muskler. Ni har gjort ett fint jobb med henne.


Jag stod i valet och kvalet om jag ens skulle ställa upp i avelsklass och uppfödargrupp, men jag gjorde det. Jag valde ut Uno, Ithil, Tióne och Visko, som synes enligt bilden är väldigt lika, både varandra och mamma Pya. Vi övade lite innan och så här fint blev det. I uppfödargrupp vann Ylwa med sina tre kombinationer mot mina två, men vi tog hem BIS avelsklass före samojderna!

Våran kritik på avelsklassen blev:

En mycket homogen grupp där tiken nedärvt sin typ. Alla har samma uttryck. En grupp att vara mycket nöjd med.



Allt som allt kom vi hem med en del rosetter och priser. Fem CK på mina hundar av 8 anmälda och en mycket trevlig dag med vänner med mycket skratt, det är väl det som faktiskt är roligast.

Innan vi for hem fick Mia och David sina valpar och jag hälsade lite på Tiwas som, som vanligt, var sprallig, pigg och glad. Det kändes kul att se att hon mår så bra på sitt nya ställe. Valparna verkade inte bry sig nämnvärt om att få byta sin plats från släpet in i buren i bilen. Och enligt rapport så går det jättebra med dom hemma. Jag och Johan fick med oss Tiriths bror Dimrill, som ska vara hos oss ett tag på träning och vi tog alla vovvar och for hem till min moster där vi skulle spendera natten. Min mamma var redan där och på matbordet serverades pitepalt och det är en av mina favoriträtter, så helgen avslutades på allra bästa tänkbara sätt.


Mia och David med Riddick.


Riddick är en snygg kille.


Tack alla för en supertrevlig helg och tack till Mälardalen för ett fint arrangemang.
1 Mari skriven

Stort grattis till alla fina resultat under helgen. Extra kul med Visko och Silve!

3 Ylwa skriven

Wow! Det var massa CK som jag missade. GRATTIS! Kul att även Pya fick sitt första CK. Fortfarande tycker jag att Silves CK smäller högst (inte ett dugg partisk) och naturligtvis också att du tog hem BIS:et med din fina avelsgrupp!

2 Annika, bara hemma i Småland skriven

WOW!

Vilken helg du har haft!



GRATTIS!

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: