Vår första utställning

Idag var det då dags för kennel Shejrix att göra sitt intågande på den utställning jag missat varje år, sedan jag flyttade upp. I år lyckades jag anmäla två hundar till den inofficiella utställningen på Frösön, som hålls av Jämtland-Härjedalens kennelklubb. Valet vilka som skulle åka var lätt, det blev valparna som skulle få gå på sin första sociala tillställning.

Så Saria och Trickster packades in i bilen i morse vid kvart i tio och sen for vi. Jag som har lite för mycket för mig om dagarna hemma(känns det som iaf) hade inte riktigt kollat vart stället låg och när jag for mot flygplatshållet på Frösön blev jag lite osäker, så jag ringde upp min egen nummerupplysning :-) Svarade gjorde en kollega på mitt kontor och det är skönt att få hjälp av en som hittar i stan. Snabbt kom vi på att jag skulle fortsätta en bit och sedan svänga av mot Frösö kyrka, sen var det inte svårt alls att hitta. Tack för hjälpen!

Ett snack med Daniel på telefonen talade om att han och Elvira var på intågande, så jag väntade in dom och sen hjälpte de mig med bur och stolar, så tog vi oss in på plats. Det var inte så svårt att hitta vår ring då domaren var Annicka Uppström, för henne känner man ju igen sen gammalt. Saria gillade inte alls att gå på det hala golvet och kröp nästan fram, så försiktigt hon bara kunde. Trickster sket väl i vilket, rent ut sagt och stompade bara på, som om han ägde stället. Att han sen var fräck och ställde sig upp på ett fikabord och skvätte ut kaffet för en dam, ja, de skrattade bara åt den tokiga lilla valpen. Vi kom på plats och jag satte upp buren och satte sen in valparna där. Det var en stunds väntan och jag hann bekanta mig lite med Elle och hennes son, Wille, som är hur söt som helst.

Efter att ha pinkat vovvarna var det så dags för Trickster att gå in i ringen som första valp. Det skulle vara en till valp, men den dök inte upp, så det var bara Tricky. Jag oroade mig lite för hur han skulle uppföra sig, men döm om min förvåning så skötte han sig helt okej. Han blev dock lite blyg när Annicka skulle känna på honom. Surprise! Han som älskar allt vad uppmärksamhet heter. Hon kände båda kulorna på honom iaf. Trickster skötte sig så fint och Annicka tyckte han var så fin att han fick ett hederspris och gick därmed vidare.  


Trickster från sin bästa sida.


Sen var det direkt in med Saria, eftersom att då den andra tikvalpen heller inte var där. Troligtvis var både den andra hanvalpen och tiken från samma ägare, eftersom att ingen av dem dök upp. Lite synd, tycker jag.  Saria var mycket blygare än Tricky, men hon rörde sig iaf framåt, om än med lite låg linje på kroppen. Hon skötte sig helt godkänt och fick även hon ett hederspris.


Snörokks Saria. Kolla in öronen, de talar om att hon inte är riktigt bekväm i rollen.


Eftersom att båda fick HP skulle de in båda i BIR o BIM-valp och då fick jag fin hjälp av Elle som tog Tricky åt mig. Då Saria tyckte golvet var lite läskigt tyckte jag det var bättre att jag tog henne själv. Det gick bättre när vi fick springa andra varvet på mattorna, men det spelade inte så stor roll. Saria fick se sig slagen av den lilla vita herren. Det trodde inte jag, men där ser man. Det var ju roligt ändå.

Medan vi tvåbentingar inväntade Bäst i Gruppen finalen passade vi på att fika lite varm choklad och mackor som jag tog med för dagen. Det var gott och hungrig blir man ju av att bara sitta och vänta :-)

Sen var det finaldags och jag hade varit ute och kissat valparna igen. Sen peppade jag och Trickster upp oss och gick in i ringen. Det var 5 st allt som allt i gruppfinalen och jag koncentrerade mig på att Trickster skulle stå så fint han kunde. Man kan ju tydligt se på bilden vad han tyckte om det hela. Jag har lagt in en liten förstoring på honom i hörnet på bilden...


Det brukar inte vara så lätt i grupperna och jag hade inga större förhoppningar på någon topplacering. Tricky skötte sig dock väldigt fint och domaren delade ut rosetter och jag koncentrerade mig på Trickster och jag blev jätteglad när vi faktiskt vann gruppen. Det kändes jätteroligt. Annicka tyckte att han hade ett väldigt bra påskjut i sina rörelser, men han får inte bli grövre. Vi väntade sen in finalerna och där var det 8 valpar och vi fick se oss avtackade som nr 3 bakifrån. En liten säck med hundmat fick vi med oss ut från ringen.

Det var ett fint arrangemang och det var roligt att se Annicka proffsigt döma de olika raserna och motivera placeringarna. Det är nog inte omöjligt att jag ställer för henne igen. Tack för en bra utställning! Jag kommer igen.

Allt som allt var det en bra socialisering av valparna och jag känner att jag hade en trevlig dag med vänner och riktigt roligt var det att få träffa Daniels dam, Elvira och sonen Wille som verkligen visade vad han tycker om hundar. Jag låter bilden tala för sig själv...


Trickster fick fin socialisering av Wille.

Tack till Daniel för att du ställde upp som fotograf!

1 Johan skriven

Me like! Skit man inte va hemma bara, hade varit kul o se småttingarna i ringen. :D

2 Mari skriven

Så duktiga de var båda två. Grattis till resultaten.

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: