Tempchock

Det är fascinerande hur vädret kan slå om så fort. Att gå från -30 till -6 på bara några dagar. Bilar som krånglar och inte vill starta, hundtassar som dras upp i luften för kylan underifrån. Och nu ser man inte skymten av vara sig det ena eller andra. NU är det varmt!

Det närmar sig tävling igen. I helgen är det uttagningstävling i Åsarna på Nordic Open. Jag känner mig lite kluven, för jag vet inte hur det kommer att bli, om jag nu måste peta Tióne. På tävlingen i Hamar var det helt klart Tióne som stod för farten, hon var liite mera taggad än Haldex. Han å andra sidan verkar vara den som är extra taggad hemmavid, men just på tävling, så är det som att Tióne vet vad som gäller och hon tänder till lite extra. En fantastisk hund man inte gärna vill vara utan på tävling. Nu kanske det måste bli så iallafall. Det är två träningsdagar till, så det går utvisa hur det ska bli. Nu börjar Tióne lukta hemskt gott också, så jag håller hanarna på säkert avstånd, både från varandra och från henne.

Jag ska, mot bättre vetande, testa idag, att sätta LoddieRod uppe i led med Haldex. Jag förväntar mig inte att det kommer att fungera, men jag ska prova åtminstone. Får jag välja, kör jag helst inte Pya i led på tävling. Hon är snabb, men har en tendens till att kunna ta snö, vilket sinkar farten rätt bra. Och Niro är inget alternativ heller, för han går inte på lika hårt hela tiden i led. Nej, jag skulle vilja stoppa löpet på Tióne, kan inte det funka??

Det är inte ofta jag har bekymmer med hur jag ska köra, men nu handlar det ju om att hundarna ska gå så bra som möjligt på tävlingen i helgen och det är klart att jag vill göra det bästa resultatet möjligast och då är konstellationen i spannet väldigt viktig, inte minst för den mentala biten, både för förare och hundteam. Att måste göra ändringar från det man känner fungerar mycket bra kan skapa osäkerhet hos mig som ledare vilket i sin tur kan överföras till spannet... Det är ju inte lätt det här! Innerst inne hoppas jag ändå att kunna starta med Tióne. Nu är det dags för mig att börja göra i ordning för körning. Det är en vacker dag, jag hoppas jag hinner se nåt ute i spåret :-) Min hyresvärd har sladdat upp 10,5 kilometarn åt mig, så jag har hårda, snabba spår att köra på. Perfekt! Tack Stefan för hjälpen!!!

1 Anneli skriven

Hoppas du hittar en lösning som känns OK för er alla... fast när det väl gäller tror jag nog tävlingsskallen tar överhand och ni kommer klara det galant - med eller utan Tióne! Du VET att du har helt suveräna hundar - visa det! :)

KRAMAR!

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: