Loddies SKK-debut

Fullt upp i Fjällandet!
Med både gäster och jobb och hundar och allt, är det svårt att hinna med att blogga.


DOMARE: Marianne Holmli
Jag och Loddie deltog på vår första SKK utställning i Svenstavik i lördags. Jag hade redan på förhand sagt att om vi fick en tvåa  var det vår sista utställning på SKK. Nån måtta får det väl lov att vara och erfarenheten av de utställningarna på sistone har väl inte varit de mest positiva direkt. Och jag vet att LoddieRod av alla hundar jag har, absolut inte ska ha ett andra pris, hon är alldeles för bra byggd och snygg för att få det.


Det var jättemånga hundar anmälda och jag skulle bli glad om vi fick en etta, då domaren var jättetuff och delade ut både 2:or och 3:or, även nån 0:a tror jag, bland både showisar och dragisar. Först fick jag se hundar jag tyckte var fina få 2:or, vilka i vanliga fall får 1:or och CK:n, så naturligtvis var det lite pirrigt. När det var vår tur åkte hundarna ut framför oss och jag  blev jätteglad när Loddie fick en etta och fick ställa sig som första hund i klassen att vänta på att få springa i konkurrensen. Det kom två hundar till som fick 1:or i den öppna klassen och det var riktigt roligt när domaren tog i hand och sa att vi blev etta i klassen. Sen funderade hon lite grann och sa att det blev ett ck och vi var välkomna in i tävlan om bästa tik.

De tre första hundarna blev snabbt placerade och sen skulle jag och Loddie springa mot en liten showis och jag trodde ju att vi sprang om 4e respektive R-platsen, men döm om min förvåning... för vi sprang nämligen om vilken som skulle bli den bästa tiken. Vi föll på målsnöret och hamnade på 2a plats, men domaren var jättesnäll och tipsade mig om att när jag visar Loddie ska jag springa mycket långsammare när jag springer ifrån domaren, för hon är lite trång bak och de rörelserna blir värre om jag springer fort med henne.
Kennel Shejrix fick sitt första R-Cacib.

Med andra ord: Jag tänker inte ge upp med Loddie utan försöka få henne till svensk utställningschampion. Och de där cert:ena, som Ylwa säger.. de står nog på tur... Snart ska vi nog knipa några ;-)

1 Brenda skriven

Ett stort GRATTIS!

3 malin skriven

det är ju så att WORKING huskys springer med singel-track travsteg när det går fort!!! Det gör inte en fluffhusky.. Så inte f-n är Loddie trång bak! Det är domaren som gillar fluff...

5 Mari skriven

Grattis Loddie och Fia! Kul att det gick så bra.

7 Marlene skriven

Gratulerar!!!

9 Sofia & Co skriven

Grattis och tack för senast =) Om hon är trång bak vet jag inte, men från där jag stog så såg jag att hon blev väldigt sluttande i ryggen när Loddie och Amber sprang sida vid sida. Ambers rygg var dock fortsatt plan, så det kan vara det som avgjorde just då. Men kämpa på =) Vi ses i höst!

11 Anneli skriven

Snyggt jobbat av två superpinglor! Kram. /a

2 Martina skriven

Åh, gud vad roligt!

Det är ju tur att hon är hos dig, annars hade hon ju aldrig fått komma på dessa utställningar och visa hur snygg hon är.

Det sista du sa att ni fått vet jag inte vad det är om jag ska vara ärlig.

Hoppas det är bra,

kram kram

4 Rikke skriven

Grattis med resultatet

Hvem var dommeren da?

6 Eva skriven

STORT grattis till Loddie och dig!!

Det var även kul att höra att någon SKK utställning verkar uppskatta den riktiga huskyn :-)

8 Karin skriven

Stort grattis! Superroligt!

10 Jennie & Exxa skriven

Fina Loddie! Tänk att jag egentligen skulle ha haft henne... Då hade jag haft mitt CK nu ;)

Hälsa dina besökare och se till att blogga nu så vi får se vad ni hittar på!!! Kram!

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: