Uppslukade av mörkret

Det var en ny erfarenhet för mig att ta mig fram i skogen utan ljus och endast skuggor som rörde sig framför släden. Det var skumt och lite otäckt att faktiskt köra hund utan pannlampa. För batterierna dog naturligtvis och jag körde ett 4-spann, ut på vägarna där skogsmaskinerna kört. De har nämligen inte kommit tillbaka och det har snöat mer, vilket har gjort det möjligt att köra, även om det är lite jobbigt just den biten. Stefan körde i tisdags upp skoterspår åt oss. Han är så snäll. Det gör att vi får lite mer längd i vår träning och det är verkligen uppskattat. I helgen tänkte han försöka köra upp ett till spår, så vi kan 'varva' lite. Det skulle vara perfekt.


4-spannet

Det var Haldex/Pya i led och Silve/Quadra bak. Stackars Silve... han hänger inte med på långa vägar. Eftersom det är uppkört nu, blir det ju lite hårdare spår, vilket gör att farten ökar betydligt. Han hänger inte med.. och ibland tror jag inte han heller vill springa så fort, för han är lite bekväm av sig. Så tyvärr lutar det mer och mer åt att han får stå över. Jag måste börja köra ihop 6-spannet nu också, för att se hur de jobbar ihop. Och för att avgöra om alla hundar kommer hålla, eller om jag måste skära ner och köra ett 4-spann. Just nu ser det ju ut som det senare, då både Tiwas och Quadra inte ligger på ordentligt. Men det återstår att se. Besluten kommer att tas sista anmälningsdagen. 

När jag körde där i mörket, kom det upp en mörk plupp, som hundarna sprang till.... Vad är det? tänkte jag, och blev snabbt varse om att det måste varit en stor tjäder, för den lyfte när hundarnas nosar var nån halvmeter ifrån.  Det var på hemväg och på bortväg när vi kom in på stickvägen, från den större stickvägen :)  fanns det tusenmiljarder spår efter djur, med alla sannolikhet älg, och hundarna blir tokiga och drog som bara den. Tur att det finns broms! Jag tyckte de var duktiga som tog oss hem i mörkret.


3-spannet

Niro/Tióne
i led och Tiwas bak. Jag måste säga att både Niro och Tióne har ett fantastiskt arbetshumör. Det är såå kul att se att Niro ligger på, extra mycket, när han går tillsammans med Tióne. Det måste vara något magiskt :-) Så det vette sjutton om jag inte ska ha de två i lag, så det blir lite extra räserfart i teamet. Tiwas gjorde som vanligt och lyckades trassla in sin baktass i stamlinan (ja-aa... fråga mig inte HUR gjor lyckades med det) men det var inte skönt, för hon försökte bita sig loss i stamlinan framtill, innan jag hann ta loss henne. Hon är tamejsjutton värdelös på att hålla sig trasselfri när man kör. Kanske är det så att man alltid ska ha vajer när man kör med henne, de kan ju inte sno sig sådär lätt som andra linor gör. Nåväl... jag är glad att hon inte blir skadad när hon trasslar så....


Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: