10,5 + ca 5

Nu är det minusgrader igen, tack och lov. Gott om snö har vi fortfarande också, och när jag började köra idag kom snön också. Det är bra, jag vill inte att den ska försvinna.


Led: Tióne/Pya - Team: Quadra - Wheel: Niro/Tiwas

Bilden är från första körningen

Idag gjorde vi två starter, det är bra träning för hundarna. Först körde vi ut genom skogen, jag och 5 av hundarna. Eftersom att Haldex och Silve hade en liten fajt igår, fick Haldex inte springa idag, då Silve lyckades bita honom i benet. Och när jag då klämde lite idag och Haldex pep, ja, då fick han vara hemma. Man ska inte pressa på även om det ser okej ut när han går och springer i hundgården. Silve fick inte heller vara med. Han fick ett riktigt jack under ögat, så jag var faktiskt tvungen att sätta ett stygn där. Med en sån pistol jag en gång fått av en veterinär. Det är ungefär som att ta hål i örat, så jag ser ingen anledning till att inte sätta en mäla om det behövs, för att det inte ska bli ett fult ärr. Och för att underlätta med läkningen, naturligtvis. Han var duktig och sa inte ett pip, men jag fick lägga en handduk över hans öga, för han tyckte det var läskigt med den där grejen så nära ögat.

Tillbaka till körningen.
Det var riktigt hårt i backen och lite isigt, så det var lite pirrigt att köra, då släden for fram och tillbaka. Och det är ju inte så jäkla lätt som man tror, att inte råka tippa över släden i en skarp sväng, eller än värre, bara ramla av. Det har jag gjort några gånger nu, så det är klart, jag har lite vana förstås, men jag gillar det inte. Annika(IGAIS) säger till mig "Man ska inte hålla krampaktigt hårt i styret".   Nähä... *haha* Men det GÖR ju jag, när det känns som att jag ska ramla av. Och det blir gärna när jag kör där i skogen förstås. Men jag jobbar på saken och bättre går det hela tiden.

Ny spannkamrat
Idag testade jag också att sätta Niro bredvid Tiwas istället. Det gick alldeles utmärkt, t om i starten och det var något jag var lite osäker på, eftersom de båda två är så heta i starten, men Niro han gjorde ingenting mot Tiwas. Skönt det. Det gick jättebra, så det kändes kanon. Tióne hon låter hur mycket som helst när man sätter in henne och Quaddie, ja hon har lärt sig hur man ska ta tag i nacklinorna eller stamlinan för att dra-aaa lite grann. Tänk vad de skriker och skriker, mina låter mest, men de hoppar inte upp och ner något direkt. Och så fort man tar upp ankaret och släpper säkerhetslinan, hinner man inte ens säga "Framåt" innan släden rör på sig. DÅ är de nöjda och tystnaden lägrar sig, förutom ljudet av medarna som skrapar mot snön och hundarnas flämtningar och tassarna som går  i backen.

Efter första körningen och väl hemma igen, gav jag hundarna lite köttblask, för att sedan göra i ordning för start, men åt det andra hållet. Nu skulle vi köra 10.5km och jag tänkte att hundarna kanske inte skulle vara sugna, för vi brukar ju oftast stanna kvar hemma när vi kommit tillbaka efter körning, men de var sååå sugna och precis lika hetsiga i starten som innan. Det gick bra att köra och hundarna var duktiga och gick i mitten av vägen där Stefan kört upp skoterspåret, alltså, där skogsmaskinerna kört. Där är det inte platt direkt och jag får öva mig på att hålla släden i mitten på vägen och också öva balans ganska bra. Inga problem vid vändning heller, men vaddå, det är ju uppkörd rondell, så det SKA INTE vara några problem.

Med några kilometer kvar hem valde jag att ta ur Quadra och sätta henne i slädpåsen. Det är andra gången det händer. Det är någonting med Quaddie nu, som jag inte kan lista ut vad det är. Hon ligger på ibland, men idag sprang hon mest bara med och när hon sen slackade på linan nästan hela tiden, ja, då fick hon gå ur spannet. Hon klev självmant in i slädpåsen, vilket också gör mig lite förbryllad. Antingen är hon en väldigt snäll hund(och det är hon ju) eller så har hon ont(men jag har klämt och känt och hon verkar inte ha ont) eller så var hon trött, och glad för att få vila. Jag vet inte riktigt, men hon ska få stå i några dagar nu, så får jag se hur hon verkar nästa gång hon är med. Det känns ju dock väldigt märkligt, från att hon varit precis lika duktig som sina syskon, till att nu inte alls vara i närheten av hur hon varit innan.

Tiwas trycker inte heller på riktigt som jag skulle önska. Det känns lite som att hon inte riktigt hänger med i den farten övriga hundar gör. Men sen är det är ju så att alla andra är mycket större än hon. Hon jobbar bra till 75% skulle jag väl säga, men resterande procent är det lite halvslack på linan. Hon ska också få stå i några dagar nu, så får vi se.

ALLA ANDRA
hundar jobbar fantastiskt bra och det är så kul att se Tióne i led som driver på så bra som hon gör. Idag drack inte Pya ordentligt innan första körningen, vilket visade sig i att hon snappade snö, därför vattnade jag lite innan andra körningen och då var det inget intressant med snö för hennes del. Jag får investera i nåt annat som jag kan göra blask av, än att använda samma kött vi har till mat. Så kanske det blir lite mer intressant, för ibland larvar hon sig och vill inte dricka. Kattmat funkar nog :-)


Bilden är från andra körningen

1 Martina skriven

Vad konstigt med Quaddi, hoppas hon mår bra.

Hon kanske bara känner sig lite slö eller nått.

Hälsa från mig.

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: