Inpackad

HEJ DÅ fyrhjuling! Vi syns till våren igen!!


TJOHOOO! Snön har kommit och jag hoppas den är här för att stanna. Det har snöat en hel del nu och slädarna har kommit ut. I helgen körde jag och Johan alla vuxna hundar och det var tungt att spåra, så Johan fick ta ett 6-spann medan jag körde fem hundar.

Johans spann:
Haldex - Tirith
     Pya - Nato
 Loddie - Niro


Mitt spann:
Tióne - Uno
      Ithil
Saria - Tricky


Haldex är suverän på att ta spannet framåt, även om han inte riktigt är van att spåra så långt som över 17km, som vi nu har upptäckt att 16,5:an är. Med gps på telefonerna kan man mäta ut avstånd väldigt bra. Mitt spann fick vi lov att vända vid 13km då Tricky stressat upp sig så dant så han hade diarré efter ett tag. Det verkar som att han måste coola ner lite och vi tror, just nu, inte att han kommer att kunna vara med på tävlingarna i vinter. Men det återstår att se om han lär sig att ta det lite lugnare under turerna som kommer.

Jag var imponerad av Uno som gick med Tióne och som vanligt utan neckline. Han är snäll i starten och stark och duktig. Lika duktig är syrran Ithil. Hon imponerar också varje gång vi är ute och kör. Det märks dock att de inte riktigt har samma grund som våra andra hundar, då de tar slut fortare. Ungefär samtidigt som Tricky, men ni ska inte tro att dom slutar dra för det. Man kan se att de blivit trött då de slackar lite emellanåt, men det är bra att de vilar ibland då, och då stannar vi alltid och pustar lite grann, men snart nog är det full fart igen. Häftigt!

Jag känner mig otroligt nöjd med kullen -09 då de uppenbarligen är mycket hårt arbetande hundar. Så det ska bli spännande att se hur Uno och Ithil kommer att tackla distanser när vi senare planerar att köra fjällturer. Just nu håller de på att lära sig att gå i tungt före och hittills går de mycket, mycket bra. De lyfter tassarna precis som man ska i djup snö...

I söndags hade vi tur att våra grannar körde två skotrar på större delen av turen och det mesta av bilspåren från jägarna som körde där i lördags var borta. I söndags körde vi i mörkret i pannlampornas sken och körde 17km. På vägen hem släckte vi lamporna och njöt bara av den vackra månen en stund. Nästan två timmar var vi ute. Det är lång tid, men det är så det går till här i Fjällandet. Det är inte ofta det blir några snabba turer här, för det tillåter inte spåren. Men otroligt bra träning för hundarna är det...

Nu får hundarna vila i tre dagar, då vi haft två tuffa pass två dar i rad och för min del känns det ganska skönt, för jag har en hel del att skotta i hundgårdarna, så det är vad jag ska ägna tisdag och onsdag åt. Suck! Roligare saker finns det ju att göra, men snön som kom idag gör det nödvändigt. Jag hoppas bara att det inte kommer alldeles för mycket snö, då det inte är någon som plogar min väg ner till den större gården. Kommer det mycket snö, får jag antingen ta fart med bilen och hoppas jag inte kör av, eller så får jag vackert ploga de 200 metrarna själv med vår nya snö.... argh.. jag kommer inte på vad den heter bara för det... En sån där man puttar snön med... hehe... Ni vet väl vad jag menar?

* oh, undrar ni varför det inte kommer bilder så mycket längre? Vår kamera har kackat ihop :-(

1 Anneli skriven

En snöputtare menar du!!! :D

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: