Bygge och hundar på kollo

Vi har skaffat så mycket hundar att vi var tvungna att bygga ännu en hundgård, ja, eller två rättare sagt. Det blir i samma format som innan och vi beslöt oss för att bygga utåt skogen, från den stora hundgården. Det blir två gårdar, en till Nova och Silve där vi ska ha värmeelement i kojorna. Om vi ska bygga kojor eller små hus, har vi inte bestämt oss för än, men det återstår väl att se vad vi bestämmer oss för.

Här är en bild på det halvfärdiga bygget. Johan är jätteduktig på att bygga och det blir jättefint. Det blir en liten höjdskillnad, för annars hade vi fått gräva ut alldeles för mycket, det skulle bli för mycket arbete. Nu ska vi bara göra väggarna och mellanvägg, sen är det bara att sätta upp sektionerna. Fast dom har vi inte beställt än...



Jag är glad, för jag har ju börjat jobba natt och det känns som att det passar mig utmärkt. Mer sammanhängande ledighet gör att jag känner mig mer utvilad. Och jag kan utan att känna mig trött, EFTER att ha kommit hem från jobbet, ägna mig åt hundarna INNAN jag åker till jobbet, men utan stress. Jag är som piggast på em/kväll, när jag har fått sova ordentligt. Det är skönt att efter att ha stått i kö i över mer än tre år, äntligen ha fått in en fot på natten. Nu lämnar jag inte min plats till någon annan, skulle jag tro...

Lite bilder på vovvarna från gårdagen...


Shejrix Trickster - har blivit en stor kille. Definitivt störst av de tre syskonen, och säkerligen den som är mest intensiv. Ibland funderar jag t om på att sälja honom, för att han är så jobbig. MEN, han blir säkerligen en bra draghund och det får ju väga mer, än att han är lite jobbig emellanåt.


Elora tar skydd under valpgården, efter att Tricky har jagat henne. Sträcker hon måntro ut tungan åt honom när han vände ryggen åt??



Shejrix Elora Danan - så fort han lämnade fri väg, var det full fart på henne igen. Hon blir nog snabb på tassarna, tror ni inte? Hon springer nästan ifrån Tricky redan nu :-)



Alla leksaker någon annan har, är de som är mest intressanta. Här är Airk lite sugen på Sarias leksak.



Men nej, han vågar sig inte på att försöka ta den.



Valpar har stor respekt för de äldre hundarna, även en yngling som Tricky. Han är väldigt snäll med valparna, vilket förvånade oss lite, då vi trodde han skulle vara väldigt på. Men kanske är det skenet som bedrar?








Shejrix Airk Thaughbaer - en liten intensiv valp. Skriker högt i hundgården när man ska mata. Så högt och intensivt att jag idag tog ner honom på jorden lite, genom att slänga lite vatten på honom. Det funkade.



Och så var det hundarna som kommit på kollo till kenneln.



Välkomna, säger vi till Shejrix Minas Ithil och Shejrix Cirith Ungol, alltså: Ithil och Uno! De kommer från Blekinge där de bor tillsammans med sina 6 fyrbenta vänner och matte Mia och husse David. Men nu har de kommit för att bo lite på kollo och bli inkörda ordentligt tillsammans med sin släkt.

De verkar iallafall trivas efter några dagar på kenneln. Båda äter om än att Uno tycker att det är lite konstiga kulor i maten(han har bara ätit kött innan). Tills de nya gårdarna är klara, så har vi tryckt ihop hundarna lite grann. Meningen var att de här två skulle bo i valpgården, men damen Ithil tyckte att hon trivdes bättre i rastgården, så hon grävde sig ut, det första hon gjorde. Det var ingen glad Fia som gick ut mitt i natten när det var ett jäkla liv på hundarna, och sen flytta om, så de fick vara däruppe istället. Nåja, det kommer att bli super när de nya gårdarna blir klara.



Ithil - en väldigt trevlig tjej. Påminner starkt om sin mamma Pya. Skall bli kul att se vad hon kan prestera i selen sen.


Tack för förtroendet, David och Mia!
(Jag ska försöka vara lite duktigare på att blogga hädanefter)



1 Bjälkatorparna skriven

Så fint det blir! Johan är minsann duktig! Det är dock vi som ska tacka för att du tar hand om våra monster en hel säsong även om det känns tomt utan dem. Vi vet ju i alla fall att de har det bra. David tackar för den fulla nattens sömn han fick när du flyttade Ithil och Uno från valphagen till en riktig hundgård. :) Hoppas vi ses på nån tävling den här säsongen.

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: