Bjursås 2010

Ja, så var det dags för årets rasklubbsutställning. Igår hämtade vi upp Agnes i Östersund innan vi for hela vägen ner till Bjursås. Att inviga det nya släpet var en riktig höjdare. Hundarna trivs super i sina stora, fina boxar och det känns så kul att de får ha det så bra när man åker på resa. Det är flera stycken som har kommit och kikat på släpet och spanat in det, och flera som är lite avundsjuka till och med.

Vi har fått våran Saria och hon är gudomligt vacker och hur söt som helst. Alla tycker hon är så fin att de vill ta med henne hem. Hon är öppen och framåt och är inte rädd för mycket inte, så vi ser fram emot att få ta med henne hem till Fjällandet.



Hur gick då utställningen?

Jo, Niro var först ut i bruksklass och han fick en 2a i sin kvalitetsbedömning, men dock ingen dålig kritik. Så här lyder den:

Free flowing light movement. Nice head and expression. A little straight in front. Slightly short neck. Well muscled and in good condition.



Sen var det dags för Haldex som fick en 1a. I bruksklassen deltog 27 stycken hundar och jag kände mig rätt osäker på hur det skulle gå för oss. Domaren plockade ut en hel del hundar och började med att ge alla CK utan att placera oss. Sen kom konkurrensplaceringen och då kom jag och Haldex på 2a plats efter Nordvikens Kutter, som vann rasspecialen förra året. Jag kände mig jättenöjd med att få en placering. Haldex kritik lyder:

Beautiful dog. Hard lean condition in supercoat. Well muscled. Lovely head and expression. Super free flowing movement.


Måste jag nämna att det är klart den helt överlägst bästa kritiken vi någonsin fått?


Jag hann med att ställa Nato själv i juniorklassen då domarna dömde olika snabbt. Den här gången gick det jättebra med Nato och jag är supernöjd med hans beteende i ringen. Han visade sig fint och skötte sig bara bra och av 10 deltagande i juniorklassen hamnade han på en 4e placering med HP. Här är hans kritik:

Nice masculine head. Correct eyeshape. Well balanced. Good length to hight and raisure. Good level topline. Nice rearmovement.


Och det allra bästa på hela dagen var när jag och Haldex gick in i bästa hane. Jag såg att domarna tittade ganska mycket på Haldex och fick hålla lågan uppe på honom rätt länge och så var det dags för placeringarna. Före mig stod Annica med Kutter och jag visste ju att vi troligtvis skulle hamna bakom honom, men hur skulle det placeras före? Jag och Annica gjorde våran egen placering och då bestämde vi oss för att Brendas hane Komaksiut's Moose, som vann i Junsele, skulle vinna och Kutter komma tvåa. Så sa jag att jag hoppades att jag och Haldex skulle komma trea. Annica och Brenda fick springa ett varv tillsammans medans alla andra stod kvar på sina platser. Sen kom placeringarna... Domarna ville ha Moose på 1a plats... Kutter kom på 2a... och Haldex kom på 3e. Gissa om jag blev glad?



Det har varit en bra dag och jag har, för ovanlighetens skull, haft suverän hjälp av Johan och Agnes, så jag har inte behövt slita ihjäl mig med alla hundarna. Stort tack till mina handlers!! Nu laddar vi inför middagen ikväll och jag vill även tala om att jag är mäkta stolt över lilla Atto(Shejrix Quattro) som fått sin första kull på kennel Unayok. 7 valpar kom till världen igår, 6 tikar och 1 hane. GRATTIS till er!!!


1 Mari skriven

Stort grattis till jättebra resultat och kritik idag. Extra roligt med den fina placeringen på Haldex.



Vi håller tummarna för morgondagen!

3 Annika skriven

Konstigt hur skuggigt det kan bli efter en liten syster som vunnit sin klass.



Jag måste ju skriva ett

GRATTIS Haldex!

också, för tredje bästa hane duger allt mer än väl.

2 Familjen Erman skriven

Grattis! Lycka till i dag!

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: