VM eller inte? Helg iaf...

Äntligen är det helg. Jag softar lite i soffan innan jag ska gå ut till hundarna. Jag har unnat mig en semla som jag köpte när jag handlade lite efter jobbet. En semla förtjänar jag allt!

Idag är början på en härlig helg, det känner jag på mig. I helgen ska jag bara ta det lite lugnt... städa lite kanske, läsa lite bok, se på lite film och bara vara. Ja, allt det och träna hund förstås :-)

Vi har testat våra spår, jag och 5-spannet. Igår körde jag faktiskt Loddie och Tióne i led och det gick rätt så hyfsat. Det är bara på slutet som Loddie liksom inte riktigt hänger med. Det är som att hon slutar jobba så hårt som hon gör på väg bort. Ibland funderar jag på om det är så att hon helt enkelt tycker att vi kört alldeles för kort? Jag vet inte, men det är alltid på hemvägen, med några kilometer kvar hem som hon liksom lägger av och börjar slacka på linan. Det är jätteskumt. Jag hoppas att det ska ge med sig.

Hundarna överlag går i alla fall jäkligt bra tycker jag. De känns starka och särskilt Pya känns otroligt pigg och glad nu, och det känns väldigt tryggt. Fastän att Tióne löper gör det ingen skillnad i spannet. Hon är lika fokuserad som vanligt och även killarna har lika stor fokus när de står i spannet. Precis efter körningen skyndar jag mig att ta ur Tióne, så de inte skall kunna lukta på henne. Och framförallt ser jag till att inte släppa ihop hanarna under löptider. För några slagsmål har man inte råd med när man skall tävla...

Nästa tävling för oss är Polarhundsmästerskapet. Där är min förhoppning om att vi skall klara ett 1a pris i polarhundprov 3. Det är det stora målet för den tävlingen. Och jag hoppas verkligen att jag kan få mina nya skidor slipade inför den tävlingen, det är inte säkert. Jag skulle lämna dom till en duktig kille i Brunflo som jag fått tips om, men han ska ju naturligtvis till Vancouver och har väldigt tajt om tid, så vi får se. Han kommer inte tillbaka förrän i början på mars, så jag hoppas verkligen att han kommer kunna göra skidorna i nästa vecka, för annars måste jag hitta nån annan... nån duktig.

Annars har jag varit till tandläkaren idag. Som jag sa innan fick jag en inflammation så här sent efter tandutdraget och jag trodde jag skulle klara mig till nästa onsdag, men kände i morse att det inte skulle gå. Tack och lov hade tandläkaren där jag drog tänderna fått ett återbud idag, så jag fick springa dit vid lunchtid och hon sa bara: - OJ DÅ! Vi tar en röntgenbild... Och så kollade hon i munnen på mig och sa att så här brukar det bli 1 på 100, om ens det. Men men, det är ju typiskt min tur. Tog en röntgenbild och sen stoppade hon ner en nål i tandköttet på mig och spolade rent med koksaltlösning. Det gjorde rätt ont vid ett tillfälle och bultade som sjutton strax efteråt.

SEN fick jag penicillinkur och det bästa med hela besöket var när jag frågade hur mycket det skulle kosta mig och fick svaret: Vi säger att det går på det förra besöket, eftersom det inte blev bra. YEEEHAAAA! Så ska det va! Tack för det, tandläkare Eva Ek i Östersund!!



VM

Som ni kanske lagt märke till på Draghundsport, ligger mitt namn med i uttagen trupp till VM. Det känns verkligen roligt att ha klarat uttagningen. Nu är det ju dock så att jag inte fått provsvaren på rabies-testerna, så det är fortfarande inte helt 100 att jag kan åka. Jag hoppas på svar i början på nästa vecka. Är testen bra, så åker vi och jag önskar av hela mitt hjärta att de går igenom, för det här är en dröm för mig, som jag haft länge... Ni kan väl vara så rara att hålla tummarna?
1 Marlene skriven

Klart vi håller tummarna :) Schysst tandläkare också, lite tur i oturen kan du allt förtjäna!

2 Ylwa skriven

Håller alla tummar och tår för att blodproven ska vara ok! Kram Ylwa & Snöbusarna

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: