Nordic Open dag 2

Tjohooo!

Nu är hela helgen avslutad. Ett trevligt arrangemang var det, Nya Nordic Open, så dit åker jag nog igen. Det enda jag inte var särskilt förtjust i var boendet. Det var inte speciellt bra, med alltför hög värme och dålig luft och troligtvis mögel i huset. Njaaaee... jag tror nog de där anläggningarna borde ses över. Det var otroligt jobbigt att andas där och första natten sov vi i ett stekhett rum, andra natten sov vi med fönstret öppet. Vi överlevde...

På morgonen blev det visst lite stressigt, trots att jag tyckte vi hade god tid på oss. Men jag glömde ju att jag skulle packa allt, så det blev lite för hetsigt när jag skulle vattna hundarna precis innan vi skulle åka. Malin uppfattade inte riktigt och hade redan startat sin bil och tänkte ta bort kättingen, när jag kom med maten. Varken Tióne eller Pya drack och väl uppe på parkeringen fick jag Fodax-kött av Malin istället, som jag provade att få i dom. Då drack Tióne utan problem och även Pya fick lite grann i sig. Man ska nog ha med sig back-up grejer. Den här gången hade jag ju inte 'hunnit' köpa och göra en kyckling, så det blev som det blev... 

Idag var jag noga med att fixa alla startlinor och släde och allt på en gång, så när Lisbeth kom för att hjälpa till, var alla hundar redan selade och klara. Dock så tänkte jag inte på att inte ha Haldex och Niro så nära varandra på Malins kätting vid bilen, så de stod där och ylade och var helt till sig, så att dom rök ihop till slut. Jag var borta vid min bil och hämtade kameran, så jag kutade för livet för att ta dom. Malin stod och pratade med nån och vände sig snabbt som blixten och grabbade Niro, medan jag tog Haldex. Det var nån mer som kom och hjälpte till, men jag hann aldrig uppfatta vem? Tack för hjälpen! Niro såg ut att kunna få ett läskigt grepp på Haldex, men tack vare att vi var så snabba hann det aldrig bli några sår eller skador på Haldex. Uj! Tänk vad tråkigt det hade varit. Men då hade jag kört Tióne i singel, såklart.

Med hjälp så kom jag och spannet iväg och de kändes jäkligt taggade och gick ut hårt de första 4 kilometrarna. Dock kände jag att glidet på medarna var rätt kasst, så varenda uppförsbacke kändes det som att vi tappade. Det kände jag redan efter ett par kilometer och jag hade rätt i det. Igår fick jag hjälp med att valla, men t om jag med mitt otränade öga, såg att belagen jag har var i riktigt dåligt skick, med stora repor i och så var de konkav. Johan Grönberg hjälpte mig det bästa som gick med att fixa de där skidorna och jag är väldigt tacksam för all hjälp.

Jag tog beslut om att se mig om i backspegeln ute i spåret vid 5km och som jag trodde, så skymtade jag Dunvret där bakom. Hans hundar, som är Jenkis, gick för jäkla bra idag och han förtjänade helt klart sin 3e placering. Han klådde mig med 15 sek och hade jag kanske gått ut lite hårdare igår så hade vi kanske klarat bronset. Men men... Idag gjorde mina hundar en otrolig insats och svarade på mina krav; att öka takten! att ge järnet!

Och med de förutsättningarna vi hade under medarna, så gjorde de ett förbaskat bra heat idag.

Summa sumarum: JAG ÄR SKITNÖJD!!!

Här är en länk till ett litet album från målgången idag, dock inte kommenterat än.
Resultatlistan

Vinnare i 4-spannsklassen för C-hundar, Marie Israelsson. Grattis Marie!!

1 Anneli skriven

Snyggt jobbat! F-n vad snygga ni är, ni ser så proffsiga ut! Jag blir varm i hjärtat av dina framgångar, du är så väl värd det.

Stora kramar

2 Iréne Ax skriven

GRATTIS till en bra placering vännen!!!

Verkligen bra jobbat!

Kram från oss alla!

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: