På riktigt?

Skall man tro att det ska hålla i sig nu? Vädret?

Nå, igår sent på kvällen for jag och 5 av hundarna ut. Silve fick stanna hemma med Tirith, han är så stressad över Tiónes löp att jag kände att det var lika bra att lämna honom hemma. Tur att man inte hinner tänka så mycket på hur hundarna ska bete sig, för då hade jag nog spänt mig lite inför selningen på Loddie. Efter 2300 satte jag fart och satte upp fyrhjulingen och fixade alla linor och började sela hundarna. Tióne fick gå i led tillsammans med Pya, så jag satte in dom först i spannet. Jag vet att det inte blir något trassel, så in med dom först medan jag selade Loddie precis innan hon skulle in i spannet. Jag har lärt mig att hon inte ska ha en sele på sig en lång stund innan, för då kan den gå sönder ;-)

Jag selade henne precis vid dörren på rastgården och sin vana trogen började hon gapa å skrika och hoppa på dörren, så jag tog snabbt tag i henne och satte henne mellan benen för att sela. Hon bööörjade med att bröla, bita och bli alldeles blockad, så jag sa egentligen bara ett 'bröl' åt henne(vilket betyder LÄGG AV!) och peppar, peppar, men hon verkade komma av sig och stod sen fint och jag kunde sela på henne utan problem. YIHOO! In med henne i spannet på wheelplats, där sedan Niro skulle stå jämte henne. Inga problem!

Sen hämtade jag Haldex och satte honom i mitten och då fick jag passa armarna när jag skulle ta draglinan, för där var Loddie och högg efter mig *haha*   Inte så farligt som det låter, men hon tog tag och drog i stamlinan och såg ut att vilja ta tag i min arm också. Sen hämtade jag Niro och så var vi klara att fara iväg.

Redan nu längtar jag efter snön och få köra på släden. Men det är också skönt att få börja med fyrhjulingen och känna hur man långsamt men säkert arbetar upp hundarna i kroppen, så de blir starka och uthålliga. 7km och 5 grader. Jag fick t om ha halsduk på mig =)


Tióne och Pya längst fram. Visst ser de lika ut? Haldex i mitten och Loddie och Niro bak.

1 Fam. Erman skriven

Haldex lite roddig?

2 seriXone skriven

haha Är det ett nytt uttryck; Att vara Roddig??

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: