Gosehundar

Usch, eller jag ska inte säga usch... Jag ska säga... Mmmm,  jag känner mig verkligen lyckligt lottad för hundarna i Krokavadet. Valparna Haldex, Tióne och Quattro är bara helt otroligt gosiga och så underbart trevliga individer, på olika sätt, att jag blir bara så glad av att träffa dom. Igår gick jag, Haldex och Quattro en promenad i Jönköping, runt Munksjön, med kompis Anna. Atto var lite rädd i början, för hon har inte varit i stan sen hon var liten, men efter en liten stund brydde hon sig inte om omgivningen för fem öre. Haldex brydde sig inte nåt. Vi övade några framåt-kommandon och jag sprang en bit med dom. Iiii... vad starka dom är och vilken fart!!!



Haldex
Världens gosebjörn. Jag tror faktiskt inte att jag har träffat någon värre gosebjörn än Haldex. Han ser så himla mysigt snäll ut, och är det också, och kommer så gärna för att knöla in sig mellan mina ben när jag sitter ner, för att jag ska krama och klappa och pussa på baaara honom. Huvudet åker in mellan armarna och han bara knölar och knölar och oftast kommer det något slags knorrande ljud från honom när han gosar som värst. En underbar hund jag hoppas ska växa upp och fortsätta vara så här trevlig, då har han vunnit mångas hjärtan tror jag.

Tióne
Liten söt tjej som gärna kan hålla sig lite för sig själv. Jag tror de tre månaderna inomhus gjorde henne gott, för nu lyssnar hon bättre och kommer på inkallning, vilket hon inte gjorde innan. Hon, Haldex och Pya brukar gå ihop för att ge på Atto. Gillar att komma och sätta sig jämte för att bli klappad på. Hon har bott med Tiwas och Silve, men idag visade hon tydligt att hon ville vara med mamma Pya och Atto istället, så nu har hon flyttat dit. Jättego och mjuk i temperamentet och visar tydligt för vuxna hundar att hon är ranglåg.

Quattro
*åh*  Den här lilla tjejen var den lilla valpen som blev kvar. Vid 3-4 månaders ålder var jag verkligen trött på den här valpen och jag bara önskade att någon kunde komma och köpa henne. Nu är hon inte till salu. Hon har verkligen krupit in i mitt hjärta genom att ha visat sitt underbara temperament. Sååå gosig och trevlig och lättsam. När det är matdags hinner jag knappt säga; Gå på kojan, förrän hon redan är där. Försöker inte smita längre utan lyssnar duktigt på det jag säger åt henne. Har glimten i ögat. Hon glänser. Den här damen är en lysande stjärna.



Hittills har jag bara kört Atto och Haldex i spannet. Jag har ännu inte vågat prova Tióne. Skulle göra det i söndags men ångrade mig. Hon har så lite muskler och kan nog må gott av att få springa lite i rastgården för att bygga upp sig lite innan jag kör henne med de andra. Vi ska testa lite cykeldrag någon dag, bara vi två.

Ja, jag är så glad i mina valpar och jag hoppas ni andra är lika glada för era och att det går riktigt superbra för er tillsammans. Jag ser så fram emot Vaggeryd och utställningen, men framför allt för vår valpträff. Det ska bli så superkul att få träffa och se alla valparna samtidigt och få introducera er valpköpare för varandra(ni som ännu inte träffats). Detta kommer att vara höjdpunkten på året! :-)
1 Viskos husse och matte skriven

Tióne låter otäckt lik vår lilla Viske-disk här hemma. Det ska bli jättespännande att träffa er allihop.

.dmv

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: