2:a röntgen klar

Idag, tisdag, har vi varit in och tagit bort stygnen på Tióne. Den här varianten(på bilden) blev bandagering nr 2. Jag kan berätta att den bara höll i en dag och sen gick hon på benet och när matte varit ute och kört släde en sväng, var både bandage och mitella sönderbitet och vi fick åka in till Djursjukhuset igen och lägga nytt. Då berättade jag att denna varianten inte alls funkade nåt bra och då bestämde de sig för att bara försöka fixera så att hon inte kan röra alltför mycket på skulderbladet. Eftersom att hon fått skavsår från när tassen var helt inpackad, valde de att göra denna variant, som ju inte funkade. Hon fick skav på trampdynen, den lilla 'sporren' ni vet. Och där slickade hon(i smyg och jag märkte inget) och när jag väl märkte att det blödde nånstans så var det ju för sent. Hon slickade sönder den rätt skapligt och sen upptäckten får hon vara dumstrut. Det gillar hon inte, men nu börjar hon vänja sig.

Bandageringen har funkat bra, men hon har skuttat runt som en blådåre när hon fått tillfälle och jag har varit orolig att stiftet skulle hoppa ur läge. Men inte!!! Röntgen visade att det ser jättebra ut (peppar peppar) och de valde att återigen packa in hennes skuldra, minst en vecka till.  Och i 4 veckor till vill de att hon bara tar det lugnt och mest ligger i bur. Allt för att ge skuldran chansen att läka till ordentligt. Sen är det en lång väg tillbaka till det aktiva livet, som måste tas pö om pö. Rehabilitering tar tid. Men det är det värt om lilla skruttan blir bra igen.


image74

Om 2 veckor är det dags att åka in igen och göra en ny röntgen och då hoppas jag verkligen att det ser lika bra ut som det gjorde idag. Jag vågar inte ens tänka på vad slutnotan. Hua mig!!!
1 Anna skriven

Hej!
Kom inte in på din gästbok så jag skriver här istället! Attans trist med skadade hundar!
Var in på Draghundsport och såg din annons på hundarna; är det samma hundar jag lyckade fånga på bild (under galleriet/Bjursås på min sida)? Om det är så tyckte jag mycket om hanen, han var verkligen välbyggd! Ha det gott!

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: