Snygga å mindre snygga

Busen och Karin


KOLLA killen! Vilken snyggis va!? Karins Vitim Björnbuse blev bästa valp på SPHK Vaggeryd och fick en stor och fin rosett. Matte blev jätteglad och är biten av utställningsloppan. Busen är anmäld till Lövudden liksom Tiwas och Fox.

image2
 

Karin är utnämnd till Shejrix kennelhjälp och hon har redan på kort tid visat sig vara en ovärderlig hjälp.

  • Som hjälp-fotograf på Vaggerydsutställningen
  • Utställningshandler när matte Fia lyckats(el.misslyckats) dubbelboka dagen i ära
  • Hjälp med att åka till veterinären när hundar har slagits
  • Duktig handler vid hundkörning

Karin har visat sig vara novis och nybörjare vid rasen, men så otroligt intresserad och vill hela tiden lära. Hon har blivit en god vän redan och mycket uppskattad här i Krokavadet.

Tack Karin för att du är go' och glad och för att Du är Du! Vi är glada att du tog kontakt!

  

Utställningar

Vad ska man säga?

Ibland känns det verkligen lönlöst att ens försöka ta en av sina hundar på en SKK utställning.

På Larv var det nu 16 st siberians anmälda. Domare Ove Germundsson. Det var Tiwas och en till 'draghund' i ÖKL som var anmälda. Den tiken som blev bästa tik i ÖKL i Vaggeryd, Maja. Irene Ax veteranhane, Robin var anmäld i Vetkl.  Tiwas fick ett 3e pris och Maja fick ett 2a pris. Resten av hundarna var showisar. Den röda på bilden här fick ett 2a pris. Är den verkligen lika 'snygg/ful' som Maja??? Jag bara undrar?
image3image4

 

Det är ju trist att det ska vara så här. Att man ska behöva kolla domare för att våga dyka upp på en SKK utställning. Jag tycker att Tiwas är riktigt fin och vill såklart försöka få cert på henne för att när jag sen, förhoppningsvis, har dragprovet på henne ska kunna få henne till SUCH. Chanserna att få fler cert är ju just att ta henne på SKK utställningar, annars är jag ju begränsad till ett fåtal SPHK utställningar per år. Det är Vaggeryd, Lövudden, Härjarö och Simmatorp jag kan ta mig till, som är vettiga i avstånd. Nu blir jag ju snabbt tveksam till att dyka upp på en kennelklubbsutställnig igen utan att ha kollat domare noga. Det känns ju liksom inte rättvist när hon blir bedömd efter showisstandard.

  
Valpar
Pya visar alla tecken på att vara dräktig iaf. Nu är det drygt en månad kvar och vi håller tummarna för att  hon verkligen har små valpisar i magen. Matte längtar och längtar. Hon har väntat i många år på den första kullen, så den här är ju sååå spännande.
1 Karin skriven

Tjao,
Va glad jag blev över vad du skrivit! Blev nästan lite rörd..
Ja busen ser snygg ut! Det var ju himla tur vi fick nåt kort med den stora rosetten på! Vill gärna ha dom bilderna sen nån gång..
Och nu är rosetterna uppsatta på väggen brevid sängen, vilket gör att man ser dom varje gång man ska gå och lägga sig.. Matte är riktigt stolt faktiskt! Måste ut och öva nu i veckan, blir ju mer konkurrens tydligen i lövudden..
Har nu jobbat 3 dar redan, har haft utbildning hela tiden så man känner sig lite seg i huvudet rent ut sagt. Men det är superkul och arbetskompisarna verkar kanon så det kommer bli kanon!
Ha det så bra så länge så hörs vi!
Kram

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: