Djursjukhuset -återbesök

Idag har jag och Tióne varit på återbesök på Djursjukhuset för att röntga hennes skuldra igen. Det är viktigt att se så att stiftet sitter kvar där det skall vara. Efter att Tióne fått lugnande blev det att åka famnen på en djurvårdare in till röntgenbordet, som vi vid det här laget känner så väl igen. Matte fick på sig en rock som skydd för strålar och djurvårdare Inger säger hur jag ska hålla Tiónes framben för att det skall bli bra bilder. Sagt och gjort. Nu vet matte precis hur hon skall hålla.

När plåtarna väl var klara fick vi gå tillbaka till rummet för att kolla hennes ärr. Mellan förra besöket och det här fick vi åka in en gång emellan för Tióne hade fått en vätskebubbla som bara blev större och större. Till slut blev den så stor att jag trodde den skulle spricka, så vi åkte in och tömde den lite. Nu bubblade den på sig iaf, så till slut dränerade den sig självt och det blev ett litet hål vid ärrets slut och Tióne upptäckte att det kliade och kliade, så jag var till sist tvungen att linda på henne bandage för att hindre henne från att klia. Så nu har hon bandage igen *suck*

Veterinären petade iaf  i såret för att se så att allt är okej där inuti. Nyfiken som jag är bad jag att få se plåtarna igen och jag kunde tydligt se att 'det händer saker', som veterinären uttryckte sig, vid platsen där stiftet sitter. Att jämföra bilderna från förra gången och se hur det ändras, ja, det är sannerligen intressant. Det börjar byggas på med brosk och muskler och allt vad hon skall ha där, så det går verkligen åt rätt håll. WIHOOO! Men återigen har vi en röntgen framför oss, om 2 veckor. Tills dess är det fortsatt stillhet som gäller. Hon ska absolut inte flänga runt, utan ta det lugnt och fint, så ska nog detta gå bra.

Något positivt av det hela är iaf att nu så behöver jag bara säga: Tióne, gå i buren och så RUSAR hon in i buren, som att hon älskar att vara där :-) Men hon kissar forfarande inne om hon får vara lös för länge. Men hon är duktig, jag ska inte klaga.

Nu verkar lilla Tióne  vilja gå ut, så det är bäst att jag tar en liten kisserunda med henne nu.
Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: